Коментари - Над 1 милион потребители тестват Windows 10 | IT.dir.bg
назад

Над 1 милион потребители тестват Windows 10

Заедно с представянето на тестовата версия на Windows 10 Microsoft стартира и програмата Insider, която осигури достъп до платформата за всички ентусиасти.

Обратно в новината

Коментари - Над 1 милион потребители тестват Windows 10 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И какво, има ли някой ДОВОЛЕН от тези 1М тестери??

Колко от вас, които са тествали Windows 10 Tech Preview са си направили труда да прочетат документите Terms of Service and Privacy Policy преди да кликнат"I Agree" и след това "next"? Защо е необходимо ли? Малка подробност: 1) Вие се подписвате, че сте съгласни всички ваши действия да бъдат записвани ("PERMISSION TO KEYLOG"). Ако се подпишете във вашата ел.поща от тестовата платформа, вашия e-mail account/password ще бъдат изпратени до Microsoft! 2) Нещо повече - понеже вие давате право на Microsoft да донастройва приложенията за voice to text вие сте се подписали, че сте съгласни Microsoft да слуша всичко което казвате по време на тестовете (collect voice information). Бъдете внимателни! Можете само да казвате "I love you Microsoft", "I love you Windows 10"! :)

То за това е тестова версия... за да може да се следи какво не работи... нали не си мислиш че когато има някакъв плоблем програмистите ще разчитат на несвързаното ти с реалния свят обяснение какво точно е станало та еди си коя икона не се била изрисувала... Освен това ако ползваш въпросната версия за нещо повече от това за което е направена, а именно програмисти и администратори да проверят съвместимоста на софтуера който разработват или ползват, то ти си в голяма грешка и за всичките си потенциални проблеми си си виновен сам!

Не псувай тогава при тестването когато някой нов бъг те ядосва... Microsoft те чува...

най-новото вграден метро интефейс в старт менюто :) виртуални десктопи чиито икони немогат да бърдат различни :) Трябва да направят интерфейс подобен на 7 и на 8.1 и хората да си избират кое искат при инсталацията така и двете групи потребители ще са доволни :).

Пробвах привюто - същите нефункционалности като осмицата.

link

Майкрософт от известно време пускат такива версии и сондират мнения. Спомням си за виндовс 8 разправяха че са взели предвид 10 000 мнения и препоръки на потребители. И накрая какво излезе не го харесват много много. Винаги се сещам за мисълта на Хенри Форд: Аз ако бях питал хората какво искат щяха да кажат по-бърз кон за каретата. Липсата на визия за системата не може да се компенсира с мнения на потребителя. А Майкрософт са зациклили от години насам.

А къде е версия 9?

Нея даже и не искат да я тестват :)

Windows 9(5) е предлаган миналия век.. сега ще предложат нещо по-ново - Windows 10.

версия 9? тя се казва 8.1 от известно време се опитват от микрософта да ме изнасилват да я свалям - 3.2гб - безплатно ама не казват дали е локализираня на бг

Моята е. Ако не те мързи ще си намериш файла за локализацията.

Win10 се явява трети сезон на Биг брадър.Непрекъснато се подават данни на Майкрософт.

Tрябва да видят дали скритите вратички за слухтене или дистанционно включване на функционалност работят правилно.

Прекалено често взеха да правят уиндоуси. Малко по на рядко трябва. На 4,5 години един стига. А с тестове аз не се занимавам. Който има свободно време за губене нека да тества. Пък и какво толкова ще тества не ми е ясно.....

Последните версии се пускат през около 3 години.. много на често ли ти се струва?! Windows Vista - края на 2006 Windows 7 - средата на 2009 Windows 8 - края на 2012 Windwos 10 - началото/средата на 2015

Ами да. Аз докато я опозная и свикна с нея и после се реша да я купя вече минават години. Например Виста излезе 2006 а се реших,че ще я купя чак 2009. И то хоп нов Уиндоус. Ами хората с лаптопи които се продават с инсталирана легална операционна система? Те през 3 години ли да купуват нови лаптопи? Преди бяха на 4 години. Трябваше да ги направят на 5, а не да ги намалят на 3. Ние не сме чичкопаричковци!

Да разбира се, Windows 10 preview го тествах отдавна на виртуална машина. Не виждам каква е новината, щом излезе още в края на септември. Тествал съм всички предишни релизи на Windows. По-добре е сам да пробваш отколкото някой друг да ти разказва как бил тествал новата версия.

Отдавна ? Та те M$ го пуснаха online на September 30 :) Или викаш тия 2 седмици са яко многото време. Има доста подобрения , върнаха най-накрая старт менюто и вероятно ще има ъпдате за глупавия Win8 и сървър 2012 за да им се пусне това меню. Осраха се с тях, така че е нормално сега да е нещо по-читаво.

Две седмици е мноого време за едно просто изтегляне и инсталиране - трябват ти един час за това, не повече. А мненията за "глупавата" или "умната" версия са като за кривата ракета дето космоса и пречи... Затова е по-добре човек да има свои впечатления и свое мнение.

Инсталацията на 64 битовата версия е около 5 мин + иницилизация на потребителя = общо около 10 мин. Инсталацията на 32 битовата версия на по-стар 32 битов компютър може да отнеме повече време, но също не е голямо предизвикателство дори за слабо грамотен български тинейджър... Е да, компютърни игри до припадък е несравнимо по-интересно за българските деца от средното училище...

Много хубава игра. На 17-то ниво съм...

хахаха, нали! Никакви потребители не могат да помогнат на МС..чугунени глави.

А на това ниво може ли да се използват прашки (разпинялки)? Много ще е гот ако става...