Коментари - Microsoft отчете най-голямата си загуба | IT.dir.bg
назад

Microsoft отчете най-голямата си загуба

Microsoft отчете най-голямата си досега тримесечна чиста загуба, след като злополучното придобиване на бизнеса на мобилния бизнес на Nokia засегна резултатите ѝ

Обратно в новината

Коментари - Microsoft отчете най-голямата си загуба | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гледам, че споровете са се разразили на тема кой обича Windows повече, като всеки твърди, че другият го обича повече. За съжаление Windows, Linux . . . доведе до това, че сега трябва да имам Windows 7, Windows 8, Убунто, Андроид, иос под ръка в офиса. Щото еди си кой написал нещо си на незнам си к'во си и то върви само на това. (И не ми обяснявайте как може на всички системи . . . с мегаякитедайвери, конвертори, wine и пр. защото цяла сутрин си играх с такъв тоол, докато рабера, че под Windows 8 намазва всичко и работи само под Windows 7) То същото и за мега_унифицираните браузъри важи де, ама това е друг въпрос . . .

Да, колко по-яко беше през 90-те години, когато имаше само постоянно забиваща боза. Всички останали бяха обрани и натирени от микромеките боклуци.

Не ми е много ясно защо, но къситемеки редовно правят такива унищожавания на финансови активо... през 5-10 години по 8-9 млрд. явно по някакъв начин трябва да подържат баланс със кеш парите си и ги отписват чраз закупеването на конкуренти и "отписването" им. Едно време фирмите плащаха данъци и така се освобождаваха от ненужната финансова маса...

Това е защото аз се отказах от Лумиа заради спирането на поддръжката за Винфон 7.8. Та преминах на иОС и затова са на загуба. Сега ще очаквам фри ъпдейта Вин 10 и ако става оставам им юзър на Софта. Ако ли не преинсталирам си 7ка за който съм си платил.

баце, ти дообре ли си? 10 нема да става за нищо. Само да вуезеш в облъкъ, където секи крлик да ти таксуват. Ше плащаш по 200-300 доларес на месец за "облачни услути" и тва е.

Само убунту!

по-добро ли е от centos

ало, смотаният трол, няма новини за Русия да изпростяваш цял ден под тях и се намъкна под коментари за ОС ли, боклук нещастен?

Този израз само Барабунту, ми прилича на само ЦСКА. Само, че Барабунту и ЦСКА играят във В-група.

изказът му уместен тъй като убунту има мобилна версия както и устройства в продажба с нея

Освен че си окачи камъка Нокия на шията (ех,алчност), babyface-Били изтърси и един W8/8.1 който, за разлика от W7, бе далеч от очакванията на Н.В. Потребителя. Е, може поне рестарта с W10 да е що-годе успешен. . .

всичко е алчност или е желание за напредък... философски постановки реалността е че МС искат да са преки конкуренти на апъл

Народът го е казал отдавна: лаком гъз - кръв сере.

open source е най-голямата глупост на програмистите значи плочкаджиите да взимат много пари а програмистите да работят безплатно???? уж умни ама глупаци! - ей вижте вижте а аз мога да го направя беплатно???

България има нужда от фермери. Не си губи времето по форумите. Ще спечелиш!

И сега какво, и телефоните Nokia ще започнат да "увисват" като прозорците?...

Това са финансови фокуси, а дали покупката на Нокиа е била грешка ще може да се каже чак след 2-3 години когато ще се разбере дали с phone 10 ще успеят да хванат корпоративните клиенти или не.

Ти май не знаеш какво значи да отпишат $7.5 милиарда и да освободят 7800 служители? На какво точно ще качват Windows 10? На панери за моливи?

Логично! Като произведеш толкова много БОЗА и никой вече не ти я купува, съвсем закономерно идва и моментът, в който тя започва да се вкисва...

високотехнологичните компании създават много ръст и прогрес явно предпочитате парите да са в петролните компании

Споко - и на мазните нефтаджии ще им дойде времето... Руслан Кулабухов и Роман Карноухов (Акула) скоро ще им разкажат играта!

а путин ще му разреши ли

Най сетне една добра новина ! Open Source FOREVER !

Опън соурса е най-гоУемото дрЪво евъ форевъ. Всичко профи е платено а ОпСоурса е с поддръжка и гаранция колкото талигите от автокъщите на Дупница >ПС: за невежи като тебе е супер подходящ, така че дерзай скъпа

neXus

Главата ти е талига. Знаеш ли Андроидът колко е напред пред всички останали, чукча?

Най-после една положителна новина!

Не се радвай на чуждо нещастие, по-добре помисли защо всички успяващи са ти черни? Може би си някой "велик, но неоценен програмист", или див линуксаджия, за който всичко различно е черно.

M$ подкупиха целили континенти и си направиха така че и за прогрес бар да трябва да им плащаш в соросоидния свят заради тривиални софтуерни пантенти... Айде малко мозък имайте !

Nqkoj si

Не всички успяващи са черни, а само тези дето искат да вземат за успеха си много повече от други успяващи, в други области.

btmt@mail.bg

Радвам се само когато виждам прогрес. Другото е въпрос на гледна точка. Строго погледнато, еволюцията е била голямо нещастие за динозаврите. Колкото до мен, нито съм велик, нито недооценен, а от много години не съм и програмист. Усмихни се, лято е!