НАСА разработва нов роувър за Марс

Концепцията позволява той да се раздели на две сравнително автономни двуколесни части

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кекав макарон робот със софтуер от прахосмукачка румба....

Впечатляващо - просто и същевременно иновативно.

На Марс имало течна вода!

В миналото е имало. Марс е имал течно ядро, атмосфера, по-топъл климат, течна вода и вероятно живот (на микробно ниво). Дори и сега се смята че има течна вода под повърхността, но с изключително високо съдържание на соли, за да не замръзва.

Браво! Най-сетне реалистично изглеждащ пейзаж - без тежки Фотошоп ефекти! Ако искаме да гледаме нарисувани марсиански филми като досегашните на НАСА - ще ходим в Аймакс.

Нов удар на НАСА по ватниците от Роскомикс и поредната стъпка към колонизирането на Марс от Елон Мъск. Успехът на изпитанията в Мохаве означава, че ровърът ще може да бъде изстрелян към о-в Девон веднага след като пристигне следващата пратка руслямски двигатели.

Тебе те пращаме първи там

Добре е че си научил точните наименования - Роскомикс и руслямци, въпреки тъпотията ти

Нали фъркикоптер правеха, бая пара потрошиха, що сега пак на колесно возило? Е, то поне може да тръгне... за холивуд...

Защо ли? За да могат тъпаците да задават тъпи въпроси. Иначе отговора е прост. Това са два различни уреда с различни възможности. Съответно ще се прилагат и за различни цели.

Не си направят една Армата или су56 ми се излагат така

И го направиха, а сега лети към Марс. Това тук е за следваща мисия и вероятно с по голям "фъркикоптер", ама той трудно ще носи сонди за извличане и изследване на проби от дълбочина.

Вчера пуснахте 2 вица и една анимация от НАСА. Днес виц и анимация. Преизпълнявате плана. :-)

Явно не си изпълнил плана за лекарствата за деня. Забравил си - едно канче на час. Действай преди санитарите да са те вързали и започнали с електрошоковите терапии...