НАСА успя да извлече кислород от атмосферата на Марс

Предстоя още експерименти, но засега резултатите са обеаващи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Грешката в заглавието: обеаващи Гогов никога не прави грешки, когато възхвалява руските "успехи". Само когато говори за американци! Ще го наградят от руското посолство с тиквен медал!

"предстоя"... Какво е това бе, Стою? Ти ли предстоиш?!

Мръсни жалки лъжи, предназначени точно за да ви разсейват от страшната реалност тук, на Земята, единственият обитаем свят.

Забрави си пак хапченцата!

Атмосферата на Марс е 7 пъти по малка от тая на земята. Кислорода също е 7 пъти по малко не че го няма.

направят станцията няма съмнение. Скъпа, евтина, навреме или не за руснака това не е от значение. Китайците вече го направиха, но те не си знаят парите. Какво правят там в голяма степен ще е загадка. (Х)американците не разбраха, че колкото повече натискат руснака, толкова ще става по силен и ще се затваря в себе си. Лошото е, че тези огромни пари няма да отидат в полза на хората, а за фактическо въоръжаване. Няма вече само да се наблюдават от космоса. Не се знае кой и кога ще качи оръжия в космоса, ако вече не е така. И страхът ще ства все по голям, не можеш да контролираш ситуацията. А, това ще доведе до световна несигурност и напрежение, начиная от т.н. "велики сили". Мегаломания с нищо не помагаща на развитието на човечеството в положителна посока.

мястото на поста не е тук. Търсете го в статията за новата руска косм. станция. :(((

Революция! Както и хеликоптера. Истинска, не като Октомврийската. Която всъщност е преврат.

Да приложат технологията на Земята, ама за това инвестиции няма. Хау!

И тогава апарата ще е с размерите на Европа за да генерира 10% от кислорода на земята и ще трябват хиляди атомни централи да го захранват с ток. Ей като видите нещо летящ и си мислите, че се яде.

Сигурно не си виждал снимка на първите компютри - заемали са цяла стая.

и производителността им е била на 1:100000000 от сегашните... дето "произвеждат 10 грама на час". Мислете бе хора.

Вие разбирате ли какво означава "експеримент"? За целите на експеримента никой няма да направи нещо твърде голямо и тежко....

Това е добро начало, всеки прогрес е започнал с малки стъпки. Браво!

Вервайте ми ...

дилетант като мен всичко това звучи направо като приказка.. На фона на пандемията, слуховете за война и конфронтацията на Земята е още и като глътка въздух и надежда за човечеството, че може да постига и хубави неща..

То Е пълна басня, тъпако - но ти както сам си казваш, си супер наивен и неграмотен дилетант. Прав си и за още нещо - тези мръсни лъжи са точно за да те разсейват от страшната реалност тук, на Земята, единственият обитаем свят.

А ти па си много убав :D