Не признаха Безос и Брансън за астронавти

На 20 юли FAA промени критериите за присъждане на титлата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правилно не са ги признали, аматьорчета … Харчат кинти за глупости, а някои бизнес правят от това с държавни кинти

да им пратиме и една нервна каракачанска овчарка в совалката,е така за адреналин малко,бая гледания ще има в ю-тубата

утре летят и кучетата и котките им,така за фейса снимки,като кажеш ,абе изпратих си кучето в космоса на разходка,гъзария до шия,а че хората умират от глад ,както спомена жената,тия не ги интересуват дребните човешки трагедий

"Хората умирали от глад". За твое сведение, живееш във времена, в които процентът на хора, умиращи от глад е най-малък. И това не е заради помияри като тебе, а заради хора като тия - те движат прогреса на човечеството. Тая песничка при комунизма ли ти я пяха - че капиталистите са големи гадове ?

с тия пари можеха да нахранят деца,който вече са загубили живота си от глад,заради едното его тия харчат милиони,дори и повече,живота е кантар и ще плащат за болници ,вселената е равновесие

...хора без работа, се чудят, с какво да се занимават... Е, наиграха се, начесаха си крастата, но изведнъж - ГРЕДА!... Не ги признаха за астронавти!... Язък за хвърлените на вятъра кинти! ;-) И сега к'во - "богатите също плачат" - вечния сериал!

Е, не си разбрал. Те не го правят за да си начешат крастата. Правят го за да отворят нов бизнес, който ще бъде много печеливш. Излетяха самите те за да покажат на света че е готова технологията и хората могат да й се доверят. Астронавти, или не, билетчетата се продават вече.

А на мен ми прилича на отчаян опит да запазим част от бизнеса за себе си. НАСА да се вземе в ръце и да наблегне на науката. Да остави търговската част от нещата - изстрелвания, превози от и до орбита и т.н. на хора, които показаха в последно време, че се справят отлично, че и по-ефективно.

Да питат дали ги признават за космонавти и тайванавти.

Е, то земята се наплълни с пилоти. Колко пъти съм летял на самолет...

Хаха ха! Звучен шамар за милиардерските парвенюта (издигнал се чрез богатството си нискокултурен и духовнобеден човек) с космическо по размер его и жажда за слава. Вместо жалките си подобия на косм.полети, да си дадат парите на Илън Мъск. Той е, който ще остане в историята, като космически индустриалец и превръщането на човечеството в интерпланетарен вид. За инфантилните путинорогозин ще оставим да строят картонени макетчета. Хаха.

Българан злобаран...

_stankow

Сега чакаме бурна дискусия с левия крак ли е влязъл в капсулата Безос или с десния. Това е много по-важно от изстрелването на модула "Наука" !

дето трябваше да се скачи вчера по данни на ТАСС в деня на изстрелването ли? Да... чакаме. още 3 дена ЩЕ чакаме.

_stankow

Именно, ще почакаме. Виж, Безос няма да дочака да го признаят. Нито за космонавт, нито за велик конструктор.

дали или просто така мечтае русороба в тебе?

Аз лично се изкефих, перфектно изстрелване на Протон-М, модула е с толеми възможности, най - големия ще бъде на МКС, има роботизирана ръка, много други функции, отделни кабини за екипажа и майтапа настрана, но нов кенеф. Трудно е да си представим ние тука на Земята колко важно за комфорта, здравето и чистотата е да има добър кенеф в станцията. Пътувах веднъж в Канада със самолет, вътрешен полет, един индиец се изсра в кенефа още в началото и 3 часа смърде целия самолет на лайна от къри.

по-по-най... чак па най-големия. аре седни и почети малко Значи 60% са американски модули, 20% руски... ма нали единия бил няколко тона повече, щото не могат да го направт по-лек заради липса на технологии... ще се хвалим че ЛАДАТА били по-тежка от МЕРЦЕДЕС с 10 кг.... от де ви намират бе.

Този същия модул дето беше планиран да изстрелят 2007 и от тогава ръждясва? И нали щяха да се отказват от станцията Руснаците?

Е и???

Е, и, ръждясъл и никому ненужен модул изстрелват за спорта за да покажат дейност!!!

_stankow

Щяха. Но май нещо се примоли Байдън на Путин в Женева. Обеща нещо. И Америка не може да си позволи да загуби МКС. Да не говорим за другите партньори - Япония, Канада, ЕС. И що да не я продължат ?

Байдън се е помолил на Путин да изведе 20 тона старо желязо в орбита? Ти на кой свят живееш?

ха ха ха ха ха... раздела вицове е обаче на друго място :)))

Сега ако дигнат и летвата за милиардери, примерно да си висок над 2 метра, тия двамата ще останат валат.

Точно така, най- после нещо написано напълно коректно за границата на космоса, линията на Карман (наречена на Теодор фон Карман, американски физик от унгарски произход). Определя височината на която атмосферата е вече толкова разредена, че не може да генерира аеродинамична подемна сила за поддържането на височина от летателен апарат. А САЩ административно приема космоса за височина над 80 км.

Нали се сещаш обаче че тази граница на която аеродинамичните сили... (мнго добре си го написал), не е като линия нанесена с тебешир на асфалта, а е от-до. И америка като водеща сила в изучаването на космоса има право да си прецени сама за себе си каква граница да приеме, защото все пак става въпрос за Астронавти. Ние като почнем да пращаме БулгарНавти, тогава ще решаваме кой и как да наречем.

Има доста смисъл в написаното от теб. Да, тази граница не е нещо което може да се отреже с конец. Всепак обаче е приета от Международната авиационна федерация и почти всички държави. Фон Карман е бил известен учен, негово име носи и кратер на Луната, така че ми се струва по-обоснована като граница от приетата от САЩ 80 км или 50 мили.

Хахаххаааа.... Айде сега пак няколко милиарда за следващото такси до Столипиново...