Защо Хокинг не получи Нобелова награда

Английският физик Стивън Хокинг така и не беше удостоен приживе с Нобелова награда, независимо от многобройните предложения да му бъде присъдена такава.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е , друго си е да го изгориш на кладата, както са правили едно време с някои астрономи и теоретици за техните твърдения , оказали се верни след това.

Разбита се. Големия взрив е негова измислица. Фактите оооообаче говорят в обратна полза. Има разбягващи се галактики, но има и ИДВАЩИ !! Аве англосаксонски хаос да става. При това управляем!

Когато една теория не е потвърдена научно, то тя не съдържа откритие, а хипотеза.

Ами много просто - майстори на късия разказ нямат нищо общо с учените. Тоя набеден физик трияя да се пробва за оскар но не и за Нобелова награда

но моля вииииииииииииииииии! как така нобел? че то руски олигарх инвестира в него 3-5 милиарда доларес. С нобела може само да си чука орехи или да купи прашки на жена си. ефтино и обезценено. Шумъ от инвестизиата на едно още ехти. БЕЗ ПОКРИТИЕ.

Толкова ли не се разбра че това е фалшива, измислена личност. Нещо като кукла на конци, - страдащ от незнайна болест и говорещ чрез незнайна технология. Как пък никой друг човек не я ползва за общуване :) Хогин = инструмент в ръцете на промивачите на мозъци и смукачи на човешки души! Земята е Плоска, а космоса измислица. Проучете

Ще му я дадат посмъртно...

Не може ! по правилата - само на живи.

Колко много бъдещи и натоящи нобелови лауреати пишат в Дир-а. С радост да четеш коментарите на родните умопомрачения, които не могат да стъпят дори на малкия обездвижен пръст на покойния Хокинг!

mathur

Ква награда за тоя шарлатанин...

Много наши политици изказват интересни теории. Защо никой не иска да ги доказва?

Защото няма за какво За приказки като "Ние сме маймуни на малка планета" Нобелова награда не се дава. Независимо как изглеждаш и колко си медийно известен

Като знам какви са зъболекарите си предсттавям какви са физиците.

Човек с огромен потенциал, квантов физик, математик, теоретик, философ и всичко. Отиде си най-великият на Съвремието. Поклон

Беше обещал да съвмести / обедини квантовата физика с класическата физика, но така и не стана. В последните години се занимаваше с астро-физика.

Накрая ще се окаже, че всички открития на Хокинг са просто фантасмагории на един болен човек.

А сега оказа, че ти си един обикновен необразован трол.

По тази логика и Джордж Лукас трябва да получи Нобелова награда ......и той има теория че Дард Вейдър има лазарем меч. Аз така и не можах да разбера тоя какво е открил и що смятат аза толкова велик. Ако някой знае да ми каже!

Бъркаш малко научна фантастика с наука. Теориите му тепърва ще се доказват, или отричат.

Освен да ти го каже, този някой трябва и да ти го обясни, като за идиот. И пак не е сигурно, че нещо ше разбереш.

Факт е че Стивън Хокинг няма открития а има теории. Нобелова награда се дава за открития. Тоест трябва да има математическо доказателство плюс опитно наблюдение. То и Айнщайн е създал теорията за относителността но не за това взима Нобелова награда. Така е вединствената инстинска наука за всичкото наречена физика.

Айнщайн взима Нобелова награда за откритието на фотоефекта но това не значи че неговата теория няма експериментално чисто физическо доказателство и потвърждение но са били нужди 16 години чакане до пълното слънчево затъмнение което да потвързи експериментално теорията му и в което се е наблюдавало гравитационното пречупване за което той пише в общата теория на относителността но така или иначе нобела му е връчен чак през 1921 година за откритието на фотоефекта

Да да

Не е открил фотоефекта. Този ефект е наблюдаван много преди него. Написал е формула обясняваща го. Затова е Нобеловата награда.

Експериментаторите "потвърдили" теорията на относителността (която няма научна основа) сигурни ли са, че не са наблюдавали обикновенно оптическо вместо гравитационно пречупване, получващо се когато светлината преминава през границата между две физически среди с различна оптическа проницаемост?

Науката Физика в доста отдавна е пълен батак. Т.О. е написана от жената на Айнщайн, докато му кърпела чорапите, а той я преписал на чисто.След това се развела и той нищо повече ни открил, ни доказал.Самата Т.О. е разбира се грешна.

Хоукинг няма теории, нито открития, а хипотези и подозрения. За това Нобелова награда не се дава. Ако беше обратното всички в България щяхме да сме лауреати.

Дира,оправете си заглавието!

Оправихте го най-накрая.

Да обаче дадохте Нобелова награда за мир на Обама!

Наградата за мир е политическа. Такава дадоха дори и на Ясер Арафат.

Дадоха му нобелова награда и после го застреляха - лицемери