17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Боже господи, тоз де го е писал това случайно да е прочел кви глупости е надращил?

Този, дето е писал материала, има ли представа какво е радиотелескоп?

Прочел ги е. И не разбира иронията ти. Ама той толкова си разбира де ...

в статията се говори за оптичен телескоп, заглавието е за радиотелескоп, а и накрая пак говори за радиотелескоп. Да поясня: ще има и радиотелескоп, но на следващ етап. И двете ще се правят. Може би списващия е подочул за радиотелескопа, ама не му е ясно, че между телскоп и радиотелескоп има разлика.

Сигурно е такъв, дето се управлява по радиото ;))))

вие шегувате ли се...къде му е чинията на тоя теле-скоп...прилича ми по-скоро на кондом...насочен към небето...;-)

Ехааа... Статията е .... , но хубавото е, че все пак има развитие на родната астрономия!

Националната астрономическа обсерватория "Рожен" ще има нов роботизиран и дистанционно управляем телескоп, който ще работи без човешка намеса. Едно време това щеше да е с радиоуправление ама сега всичко е по нета. Вярно пак може да се ползва мрежата на някой мобилен оператор и да си останем в радиото. Иначе ще е мрежов телескоп или кабелен телескоп

за радиото и за чиния ще трябва да мислим, извънземни да търсим, сателитна телевизия ли ще гледаме .... въобще куп нови теми за размисъл

Радиотелескопът е отделен клас астрономически инструмент и няма нищо общо с описаното. За пореден път демонстрирате ужасяващо ниво.

мене сателитката ми е по-голЕма.

Това е безмислено и няма как да мине за новина

Сиистемата Ричи-Кретиен е оптична и няма нищо общо с радио телескопите. Радио телекопите са големи сателитни чинии. В Уикипедия пише, че в НАО Рожен към момента има телескоп по тази система с диаметър 2 метра.