Коментари - Най-мощните оръжия на Турция през XXI век | IT.dir.bg
назад

Най-мощните оръжия на Турция през XXI век

Много хора знаят, че Турция има втората по-големина армия в НАТО, но доста по-неизвестен е факта, че турците разработват множество модерни оръжия.

Обратно в новината

Коментари - Най-мощните оръжия на Турция през XXI век | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бе то лошо има..Но основната част от изброените турски оръжия, могат да се нарекат "турски" само до някакъв процент..Дали ще е 20-30-60-80% но определено не са на 100% турски! Защото примерно за Алтая, процелната система май беше южнокорейска от Черната пантера, двигателя и оръдието немски..комбинираната броня май беше британска ...и то тогава какво остава да е турско?! Само железарията! Така примерно стоят нещата и с другите турски оръжия, поне тези които наистина са високо технологични и сложни като самолети, танкове, дронове, самоходки и т.н...Автомата може наистина да е изцяло техен..Но останалото/...НЕ!! Някога и ние си пройзвеждахме доста неща сами..Преди педократите либерасти толерасти СДСари и прочие педлакса сган да нареже всичките ни заводи, защото краварника им плати и нареди! Пройзвеждахме си бойна машина на пехотата БМП-23...самоходки САУ Гвоздика...влекачи МТЛБ... 23мм оръдия ЗУ-2-23.... Противотанкови ракети Фагот и Конкурс...системи за РСЗО Град... ПЗРК Стрела и Игла..Миномети, самоходни минохвъргачки Тунджа и други играчки..А за огнестрелно оръжие да не говортим, там имахме пълен асортимент! Но дойде Педокрацията и еба майката на всичко!

В Слънчев Бряг в един хотел имат нов ТУРСКИ асансьор техника по подръжката са вижда в чудо по 5-6 пъти на ден идваше да го оправя постояно дефекти и проблеми а уж нов .Турската техника е гола вода МЕНТАК за никав х*й НЕ става

Българските техници са много зле!

Турция трябва да се пази от конфронтации със съседите много.. НАближава много тежко въоръжена космическа флота на врагове направили тн "първо пришествие"..В момента само дв а техни бойно транспортни кораба с а задържани от наши малки военни единици в астероидния пояс..Флотата ги изчаква на орбита около МАрс..

Имало едно време в една далечна галактика...

Имат, само че защо не споменавате факта, че дори и болтчетата са внос от чужбина, а в Турция само ги сглобяват и то под надзор на чужденци? Затова ли от руснаците искат да закупят С-400?

до момента военната индустрия е на 75% собствено производство и целта е да надвиши 80 - 85% собствено производство. това с "болчетата" го разказваи на баба си Bуна от село горно - надолнище. B момента се работи усилено по "Turkish Power Pack Project" - т.е. всички видове двигатели - дизелни, бензинови, реактивни и - турбо - фан за самолети и т.н. ще бъдат национално производство. прочети и проучи преди да пишеш или коментираш! не бъди "чукча писател ...само"

Имат програма и за Victory Class Star Destroyer. Пропуснато е да се спомене.

имаме програма за "Tурска Kосмическа Cистема" - с национален носител и национални сателити. Kакто и много други програми... но на такива като тебе глава няма да "поеме" - защото си фен междузвездни воини - STAR WARS - и си "пишлеме" ревниво.

Да видим българия с какво разполага 1. към 10 000 войника 2. към 2 000 000 циганина ще ги пратим да берат желязо 3. няколко счупени танка - само дулата другото е предадено за скраб 5.... а бе мъка

SOM се нарича турската балистчна ракета с далекобойност 500 км но болните падиашхски имперски амбиции на грузинеца ЕРДОГАН е СОМа да наеедре и да стигне 1500км а за100год отсъзздавене наТурция-2023 СОМА да може да прескочи 3500км далекоойност

След като гл.инжинер наTUBITAK Алтънбаджак достигне 3500км параметъра заложен отЕРДОГАН се навлиза в2ра фаза;ТУРСКА ЯДРЕНА Програма.Турциия започва 2017 строеж на ТРИ броя АЕЦ-В Синоп в Инеада и край Аланя с помоща Росатом Тошиба ию.корейски фирмина .НО ццелаЕРДОе ОБРАБОТЕНОТО ЯДЕО ГОИВО-ПЛУТОНИЯ слага се на бойната глава на СОМаитака сички СЪСЕДИнаТурция подСТРАХ от СОМа Искат-неискат премиери и президентите наСИРИЯ АРМЕНИЯ ИРАК ИРАН БЪЛГАРИЯ ГЪРЦИЯ КИПЪР МАКЕДОНИЯ ГРУЗИЯ ЛИВАН ПРЕДАВАТ ДОБРОВОЛНО управлението и влизат в НЕОосманския халифат на Султан ЕРДОГАН.Така СОМа ще еновата външнополитическа бухалка за изнудване кактосега го прави плашейки да пусне шлюза с милиони мигранти

Дам явно се готвят за война. Да ги видим докъде ще го докарат.

На турците икономическия ръст пада но парите за армията се харчат в пъти повече

Това некъв майтап ли е? Турция и модерно?

Не, не е майтап. Изобщо не е никакъв майтап. Всичко това е истина и ако разбереш малко повече подробности за турската армия усмивката ти ще замръзне. Турция има собствена космическа програма. То пък кой ли вече няма - и Северна Корея се напъва, що пък Турция да няма? А най-страшното е че са част от НАТО, в комбинация с това, че Турция е вече в много топли приятелски отношения с Русия! Изобщо не е майтап, ами си е живо е*ане дето се вика. Европа и САЩ трябва да се стреснат и да вземат по-твърди мерки срещу Турция а не само да се ограничават с това да я упрекват устно само на думи.

Като се почне от "новия " турски щурмови хеликоптер, който е копие на италянския Мангуста А129, Мине се през турския танк Алтай-копие на южнокорейската Черна пантера, с германски двигател и южнокорейска електроника, немско оръдие и броня, и се стигне до карабината...Всичко е копие на чужди оръжия, които ще се сгалбят в Турция от чужди вносни компоненти.... Е по-добре е от нищо, ама и колко е турско, не е истина.....

Ами турско си е, да ти кажа. Турци го правят, турци ще си го ползват. Какво по-турско от това? Хем техника, хем заплати. Сега че други им разработили високите технологии, какво от това? Авторството, в случая, няма никакво значение.

завист. завиждаш нали "пишлеме"? щурмовия хеликоптер ползва само тялото на многократно вече изпитания в реални боини условия хеликоптер "A 129 Mангуста". Aвионика, елктроника, боино управление и компютри са 100% национално производство. и двигателите са от Aмерика - разработените специално за бъдещия боен хеликоптер на Cащ - "Kоманч"! B момента се работи по двигатели - национално производсво. ALTAY е разработен съвместно, с технологичната подкрепа на инженери от братската ни страна южна Kорея. Hито е копие, нито е на същия тонаж, нито същото число на екипаж .. нито е правено по същата военна доктрина. та питам те "AK 47" - какви ги ръсиш? или хеи - така да си говориш колкото да не заспиш - или си на заплата от "доиче веле - DW" немачка - традиционно плюене по Tурция + всичко Tурско!

Пропуснали са рязаните турски карабини от Анадола. Всяко междубузие тръпне от страх от това мощно оръжие!

По отношение на танка, нещата стоят по следния начин: това е корейска конструкция, съвсем съвременна, добра броня, голямо но бавно оръдие. Проблемът е в двигателя. Немците след първата пратка отказаха по-нататъшно сътрудничество, останалите европейски страни също. Сега турците преговарят с Украйна, което значи двигател от 60-те години на миналия век, но наистина не могат да намерят нищо по-добро, а сами да разработят не са в състояние. Също никак не е сигурно дали ЕС няма да натисне Украйна да откаже доставката.

Това с междуконтиненталните балистични турски ракети ме изкефи максимално. Като им знам умствения капацитет на амуджите най-вероятно са некадърни копия на картонени севернокорейски балистични ракетки.

Зависи. Ако ги правят от локум, може и да излязат напред в ракетомоделизъма.

КОБАЛТ 60 - 1Г / КВ.КМ ПРЕДИЗВИКВА СМЪРТОНОСНА РАДИАЦИЯ ЗА 30 ГОДИНИ ... МОЖЕМ ДА СИ ГО ПРОИЗВЕДЕМ НА ПРАХ В АЕЦ КОЗЛОДУЙ ЧРЕЗ ОБЛЪЧВАНЕ В АЕЦ КОЗЛОДУЙ ... 2 КИЛА КОБАЛТ-60 РАЗПРЪСНАТИ С БЕЗПИЛОТНИК НАД ИСТАНБУЛ ИЛИ ОДРИН ГИ ПРАВЯТ РАДИОАКТИВНИ БЛАТА :))

От безпилотник? Демек нашто бубе ше ливитира над въпростните две обречени на погибел населени места и ше ръси върху им каквото e това там, облъченото от аеца...

КОЙ ЩЕ СПРЕ АМЕРИКАНЕЦ КАТО МЕН ДА ВЛЕЗЕ В ТУРЦИЯ ГЪРЦИЯ С 2 КИЛА ПРАЖ ЗА ПРАНЕ ??????

Безпилотник е нещо като безпишковец ли?

Ако добавим към това и сутрешни излъчвания със стронций - 30 - 90, барий, криптон, ксенон от АЕЦ-а и щеликвидираме всичко гаджалско до 9-то коляно.

и не вярвам на ушите си. Ми, то ако гаджалите тръгнат насам, сваляйте гащите и се обърнете в посока на запад. Да гледате кога ше дойде НАТО да ни го извади. т.е. никога!

FuckTheEU

Една от особенностите на окупираните територии и колонии е, че нямат армия. Нас като ни окупираха веднага ни накараха да си унищожим ракетите и да разпуснем армията до смешните 30000.

Гаджалите едно време сме ги онодили по бойните полета, и сега ще ги онодим, ако се налага.

Абе, Чебурашник, ти виждал ли си, какво беше армията? 50% роми! Ще учиш ромите да се бият, за да могат да ти разстрелят тъпата тиква по-лесно?!

Най-голямото оръжие на турците е, че се размножоват и из Европа. Сравнението с Русия е просто кощунствено. Турците ги нареждат на примерно 10-то място по военна сила. Руснаците на 2-ро, а за атомните ракети на първо. Само атомните им ракети са сигурно повече от изтребителите на Турция. Две над Истанбул и Анкара и ще обяви капитулация. Говорим за шансове под 1% и то това е сигурно оптимистично.

Ние притежаваме Био оръжия и техника във вид на Тикви и Цецомобили . С тях ще плашим турските гарги

За Турция може да са от 21 век, за останалите бяха в 20-ти.

Къде са тръгнали агите! Не знаят, че съвременната българска армия е изградена изцяло върху нано и стелт технологии. Има нано размер и е съвършено неоткриваема за всякакви земни, подземни, въздушни и космически сензори - както вражески, така и съюзнически.

Някой по долу беше казал ..."Ние сме 8 милиона а турците 80 милиона как ще ги спрем". Ами "таковайте" бе хора. Кат направиш 20 почвай...едно, две, три... Тая работа с чакай да си поживея и да се оправя може и да не доживееш. Никога не си готов ще се учиш в крачка. Така е било така е и така ще бъде. Прекалено свободни станахте. А свободата пичове е всъщност отговорност и тегоба на всяка крачка. Ей така се става 80 милиона.

И какво ще ги правиш тия 80 милиона бе умник?

Ще ги правим 160 милиона.

Лошото е че всичко това е в ръцете на един луд диктатор !

С две думи ..."Ебаси мамата". И това чудо ни е съсед. А като си помислим само преди сто години една от българските армии е напердашила първа турска армия и е превзела цяло одринско. А сега ... само да пръдне съседа и ще ни издуха оттатък словенско. И на всичкото отгоре ние се дръвчим...като пинчерите. мбау...ммбау..мммяу.

При чаталджа турските войски ебават мамата на нашата армия !!!! Този срамен и позорен факт не се изучава в нашите училища !!!!

Забравихте и златния ибрик да подмивате султаняяя!Кучетааааа

Тази статия от ДОСТ ли е публикувана? Като я чета се чувствам като в ТУРСКО. ВЕЧЕ ЗАПОЧНА ТУРСКА МЕДИИНА АТАКА ОТ ТИП: ВЕЛИКА ТУРЦИЯ. НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ В "link"

Най-мощното оръжие на Турция са ханъмите. Те се котят всяка година и правят Асанчета, които да воюват и да робуват на Ердоган.

Страшното не е в това че тюркието върви напред. Страшното е че ние паднахме много ниско и останахме много назад.

Че ние сме паднали много ниско още преди 1350-та. Щото иначе нямаше да паднем под турска власт.

Ти нали си велик бизнесмен? Какво направи за Родината?

И туй всичкото в ръцете на един малумен диктатор с наченки на лудост, нарцизъм и някакво неизвестно досега психическо отклонение!!! Света не отива на добре.

Всичко това дето го изброяваш го притежава и колхозническото Жуже Путю, ама умножено по 2. Само че на него викате "Браво", а приятелят му и колега диктатор Ердоган го мразите. Що така, не знам

Ако почнат да ядат и свинско ще станат още по мощтни и модерни

Туркият войник никога не може да се удави - главата му е празна и винаги плава над водата.

Да въоражът България както трябва и ще се оправим с турците.Да! Ама не.По настояване на Турция нашите национални предатели ни разоражиха.А,имахме респект от Турция.

Абе смотаняк. България е 8 милиона, турците са 80. Кого ще спреш бе дрисьо?

Китайците бая бой ядоха от руснаците навремето, нищо че са в пъти повече. Така че май дрисльото си ти...

Забравих,че при Одрин сме били повече от турците.

Притежавахме ракети СС-23, при които численото превъзходство на армията не беше от значение. Те имаха възпираща функция, защото столиците на съседите ни влизаха в обсега и както се знае - изстреляна, тази ракета е почти не възможно да бъде прихваната, а точността и е голяма. Та толкова по въпроса за 80-те милиона.

Запаси се с вазелин !!!