Откриха най-студения лед в познатата Вселена

Космическият телескоп "Джеймс Уеб" отново се доказа, като изключително важен инструмент за астрономите

Обратно в новината

Коментари - Откриха най-студения лед в познатата Вселена | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е верно. Най-студеният лед се таи в дълбините на женското сърце.

Абсолютната нула е -273,15 градуса по Целзий, т.е. 47 градуса по-студено от тази на леда от статията.

Има етанол и лед с температура от -263*С. Какво повече му трябва на човек? Палим ракетата и отиваме!

как се забелязва молекула бе, брат'чет? Че тя очите да ти извади - пак нема я забележиш, камо ли от 500 светлинни години! Ти знаеш ли в чоте си колко молекули имаш - водни, протеинови... бройката им е нещо по десет на степен двадест и някоя...

За Стоенчо дали е 226 или 262 няма голяма разлика

Хаха, тия статии започват да стават по интересни от вицовете на сайта. Първо някой видял нещо на 500 светлинни години далеч, сигурно е ползвал резултати от на Галилео Галилей телескопа.. после сметнал от картинката някаква температура с точност до десетите от градуса.. но пък забравил колко градуса е абсолютната нула и т.н Хайде малко по-сериозно с новините в областта на науката :)

Таман е за Джони син етикет.

"...температура от -226.67 °C. Това е малко под 11 Келвина разстояние до абсолютната нула...." 11 келвина разстояние.... То изказ, то чудо. Мерната единица е ГРАДУСИ по Келвин!.

Вече е променено. Келвин скалата е абсолютна, за това не е в градуси, както Целзий, Фаренхайт и градусите в окръжността. Казва се 11 Келвина или 273,15 Келвина. Израза "0 градуса Келвин" е грешен.

баце, не е невьзможно! я виж рекламите за лекарства, ората по 15 милиарда ЖИВИ бактерии са преброили! И тва без умрелите ....

И затова се мери разстояние, нали? ;)

Нито точно, нито вярно, нито логично, затова пък успешно дебилизиращо!