17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аполо, къде си бе, кретен, пак ли ни баламосват ильОминатите ? Кажи си безценното мнение !

Нанайси е на среща с пулев, уточняват се кой е по преуспял

След 300 години сондата ще навлезе в облака на Оорт. Това пътешествие ще отнеме 30 000 години. Последно??? Има малка разлика между 300 и 30000

След 300 години навлиза и за 30000 години го преминава!

Координатите да ни се веят насам натам, трябва най-накрая сериозно да оценим колко сме късметлии, за да имаме такава върволица от чудесии, които са ни създали. Възможно е подобно нещо да няма на хиляди светлинни години радиус. Но разни роботи планетотърсачи щъкат из галактиката и търсят ей такива златни дискове от балъци... После чофекофермата...

Това не може да е последната снимка...от разстоянието на което се намира земята и луната са точки и се сливат със звездния фон

Не четеш внимателно . Преди 44 години сондата е на път към Юпитер и Сатурн. От НАСА обаче решават да обърнат камерите, правейки "снимка за спомен", преди пътя към далечния Космос.

Бледа синя точица Това е тук. Нашият дом. Това сме ние. Всеки, когото обичате, всеки, когото познавате, всеки, за когото сте чували, всяко човешко създание, съществувало някога, е изживяло живота си тук. Изворите на нашите радости и страдания, хиляди религии, идеологии и икономически доктрини, всеки ловец и събирач, всеки герой и страхливец, всеки създател и рушител на цивилизации, всеки крал и селянин, всяка млада влюбена двойка, всяка майка и всеки баща, всяко дете, изобретател и изследовател, всеки учител по етика, всеки корумпиран политик, всяка суперзвезда, всеки върховен лидер, всеки светец и грешник в историята на нашия вид са живели тук - на тази прашинка, огряна от слънчев лъч... Това казва големият Карл Сейгън в края на поредицата "Космос"! НАСА обръща камерите на "Вояджър 1" и прави тази снимка по негова молба. А идеята за проекта е и негова.

"След 300 години сондата ще навлезе в облака на Оорт. Това пътешествие ще отнеме 30 000 години." Т.е. за да минат 300 години трябва да минат 30 000? Гогов, пак ли си дрогиран на работа бе, момче? Я прочети пак какво си написал.. ама цялата "статия"!

Глупако, пътешествието през облака на Оорт ще отнеме 30 000 години.

Ами не е уточнено особено.

Четох на скоро много интересна статия за траекторията на Войаджерите. Програмата я спешават защото е имало уникално подреждане на планетите което се случва веднъж на 176 години, така че с най-малко гориво да посети всички планети като използва гравитацията на планетите които посещава. Това е описанието на НАСА: https://www.jpl.nasa.gov/edu/news/2018/12/18/then-there-were-two-voyager-2-reaches-interstellar-space/

Някой дава ли си сметка,че тези хиляди години текат само на Земята а за Вояджър са в действителност са много по- малко

Може би секунда две по-малко.

Опаааааа я посмали малко...тия ефекти със забавянето на времето ги има само при скорости близки до скоростта на светлината...

ако преминава в близост до тела с голяма гравитация, нали времето ще се забави за сондата? В смисъл 1ч там може да бъде 1 месец тук..примерно.. Или нищо не съм разбрал от теорията на относителността :(

Козяците, соросоидите и еврогейовете има да се радват на тази измишльотина. С фотошоп и аз мога да наравя снимки, дори на планетата Мелмък. Къде е гаранцията че тази сонда я има там горе? Не споря, че Земята е кръгла, но оспорвам информацията на краварите за толкова шумните им научни постижения в кавички. Дълбоко се съмнявам, че са кацали на Луната, камо ли да имат сонда или сонди извън земна орбита.

Марш да си изгълташ лекарствата бе. Ненаврякал се щатен врякалник не се наврещя ей.

Кух си като градинска лейка :)

Аполо, ти ли се бе - кретен малоумен, стига вряка бе !

Замислих се, че сега и на земята няма да е много лесно да се прослуша тази плоча, грамофоните изчезнаха. А как ли ще я чуят извънземните!? ;)

Ако мислиш, че някой се е надявал извънземните да имат готови грамофони за да я прослушат, помисли пак.

Не знам човечеството дали е създавало по здрава и трайно работеща машина надвишила многократно ресурса за който е изчислявана. Евала на инженерите и на наса. Цели поколения такива се се сменили от идеята на за тази машина до днес.

От тогава до днес много се смени във философията за правене на бизнес, че и наука...Сега е важна печалбата, веднага и тук. Те и затова днес битовите уреди приличат на детски играчки по отношение на здравина. А пък детските играчки са си направо за еднократна употреба.

Очарователно и вдъхновяващо! Само така, човечество! И малко оф-топик. Абе нещо напоследък се загубиха тея с тезата за плоската Земя. Ето тук прекрасна снимка, по която да размишляват. Как никой не я обяви за фалшива?

Ковидът доста ги поразреди. казаха се антиваксъри, а те не живеят дълго.

За първи път без ирония - БРАВО ГОГОВ. Те такива статии искам да чета в ИТ раздела. Не оръжия и пропаганда. Продължавай само такива да преписваш.

Сложих +, защото съм съгласен с мнението относно съдържанието на статиите, но... Правописът на Гогов е и си остава под всякаква критика!