17-11-2017 20-11-2018

Коментари

фейк нюз, САЩ нямат A.I

Глупости на търкалета. За да ползваш A.I. трябва първо да създадеш модел и да го тренираш, за което се изисква много данни/ситуации. Не вярвайте и дума от написаното в статията.

AI може да вземе решения на базата на предварително проиграни такива. Човекът има интуиция и може да вложи творчество и импровизация. AI не би имал шанс при водене на война срещу човек. Войната е игра без правила. Ако AI може да пребие шампион на шах, то в игра без правила трябва творчество, интуиция и липса на клишета. AI Няма никакъв шанс при водене на война срещу хора.

ще провери това твърдение :)

А сега да ви видя като сбъркате някоя дума заради спелчек-а от 3 до 15 ефективно.

Много фантастика много нещо.... И докато обучат AI-то ще има война след война ;)

"Изкуственият интелект може да вземат решения много по-бързо, отколкото би могъл човек." Това твърдение формално е вярно, но изпуска същността на AI — че може да взема решение на база многократно повече фактори едновременно, отколкото са способностите на човека. Инак, по темата: нещата явно се движат по график и работата по Skynet напредва с усилени темпове.

Т.е. да разбираме, че играят кол ъф дюти и батълфийлд с надеждата да се научат..няма лошо , нека тренират момчетата :)

Skynet? C'mon!

Краставици на търкалета! Талибаните им разказаха играта, а те ще предвиждат бъдещето!

само че не е ей ай ами квантов компютър. и не само американците имат такъв

VenkoGrig

Само че едното вероятно в бъдеще ще върви с другото, и да не само САЩ имат такъв, но преди 2 седмици Россия заяви "епохален пробив" с разработката на квантова машина с 5 кюбита, докато през това време Китай скромно обяви разработка на машина с 56 кюбита, а IBM за тази година планира 126 кюбита, за 2023 - 1121 и до края на десетилетието към милион.

_stankow

Квантовите компютри за ИИ ли ги използват ? Или са тясно специализирани за задачи по криптографията и криптоанализа ? За ИИ не използват ли суперкомпютри с много, много терабайти памет ?

VenkoGrig

За какво се използват в момента е без значени. Бъдещето е зад ъгъла.

Когато им видиш програмите бъкани с бъгове и ще разбереш колко реална е тая новина. Май имаха един модел самолети които сами насочваха самолета да пада когато е воден от компютър. Та: паживьом увидем

май филмите ще станат реалност..

победител колкото и до сега в историят без победа.Иначе в холивудска продукция няма да има проблем да победи поне Буркина Фасо и марсианстките зелени човечета.

Разбира се, разбира се! Само спечелиха двете световни войни. Тъпак!

А, ти можеш ли да ме светнеш, кога и как Американците са спечелили първата световна война ? - Не знам кой е тъпака !