Ползването на интернет вреди на околната среда

Ползването на социалните мрежи има сходен ефект с ползването на кола с ДВГ

Обратно в новината

Коментари - Ползването на интернет вреди на околната среда | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И четенето на тази статия вреди на околната среда, затова най-добре я изтрийте. Така нямаше да влезем в сайта и да замърсим мозъците си с написаното.

Даже и всичките хора да измрем сега, пак ще се отрази зле на света. Толква гниене не си е работа :)

Тежък мишмаш. Браво Гогов!!!

Снимката на Грета Тумберг,която пише на Macкbook Pro говори достатъчно за статията. След като е толкова загрижена за околната среда нека не изполва лаптоп с литиево- йонна батерия която е също вредна за околната среда ;)

Ако кажеш и къде в статията пише нещо за нея... Или ти гледаш заглавие и снимка и вече всичко ти е ясно? :))))

Защо не чуваме някой отворко като този от статията да се изказва/споменава за "свободната енергия" от ефира, за която говореше и доказваше Никола Тесла?! Ех, мамини сладки! Светът не е това, което сме приели "удобно" за дадено и се внушава...

Шефовете на тоя бАлин (вижте му циганската физиономия в мрежата) имат решение на проблема - "редуциране" на населението на 500млн.

Пич, ти си толкова специален, че няма начин да не те оставят да си един от тия 500 000 000. Или ти за нас, обикновените, се притесняваш? :)))

Докога неясно от кого финансирани НПО-та ще се изказват като последна инстанция по всички въпроси?

Докато Ротшилд държи печатницата за долари и евро.

А,Рокфелер юани и донги ли печата? :)))

Докато четете статията и коментарите изгубихте 15 минути от живота си. Аз - 17 мин защото и пиша :)

"Ползването на социалните мрежи има сходен ефект с ползването на кола с ДВГ" Автомобилен двигател, работещ на празен ход, има полезна мощност около 5 kW и максимална 85kW. Стандартен лаптоп има захранване с макс. мощност от 120W. Вие сметнете колко лаптопа трябва да работят на макс. мощност, за да изразходват енергия колкото автомобил на празен ход (чакащ на светофара).

4 милиона милиарда ? А що не 4 милиарда милиона? Не е лесно да пишеш статии, даващи наклон в живота, а да не знаеш наменованията на числата, по-големи от милиард...

Тая хептен изтрещя. Взе се много на сериозно!

това е защото е с епъл

ЕЛЕКТРОМАГНИТНИЯТ СМОГ-КОМУНИКАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ... ВРЕДЯТ НА ОКОЛНАТА СРЕДА, КЛИМАТА И БИОЛОГИЧНИТЕ ВИДОВЕ.......... А НЕ ПОЛЗВАНЕТО НА КАБЕЛЕН ИНТЕРНЕТ......... ХИМИЯТА В ВЪЗДУХА, ПЕТРОЛНИТЕ РАЗЛИВИ, ХИМИКАЛИ, РАДИОАКТИВНИ ОТПАДЪЦИ,ГОРЕНЕ НА ГУМИ, КАБЕЛИ, ПЛАСТМАСОВИ ОТПАДЪЦИ, ВЪГЛИЩА....

Най-после - Грета с усмирителна риза, или бъркам - не се вижда ясно на снимката?!

То и дишането вреди на околната среда....

Дрън дрън ярина, а колко милиарда годишно губим от криминалната концесия за златото в Челопеч някой знае ли. Докато ни ограбват ни отвличат вниманието с корупции, избори, околни среди и една камара глупости.

Докато златните мини бяха държавна собственост бяха на загуба. Тоест от кнцесиите даже 1 стотинка да ни дават, пак сме на печалба, а не на загуба както беше преди.

Много си млад май за да помниш. 90-те всички фирми бяха умишлено докарани до фалит за да може да бъдат по-лесно приватизирани (откраднати).

_stankow

Никога не са били на загуба. И никога не са били "златни мини". Медет, Елаците, Асарел, Челопеч, Цар Асен и др. по-малки - това са медно-златни находища. Само че преди печалбата оставаше за българската държава, а сега се изнася за чужди държави.

Ми аз имам 24 панела, добивам си ток достатъчно, че да покривам нуждите на домакинството. Даже ми е в повече. Какъв е проблема да си ползвам PCто?!

В тона на поста ти: Проблемът е, че не си в числото на 500-те млн., които трябва да оцелеят...,

За биткойна е ясно. За едно нещо с 0 реална стойност, се харчат ресурси, ток, замърсяване, труд и така нататък. Но другото да не би като карат с коли да е по-малко? Освен това е оспоримо, дали въглеродният диоксид е вреден. Все пак се "диша" от растенията, които освобождават кислород и ползват въглерод за растеж. Въглеродът се счита за задължителният химичен елемент за живот. Разбира се трябва баланса, който се нарушава. А ги е страх от парниковият ефект, че Земята и планетите освобождават топлина, като получаваната и от Слънцето, а парниковите газове един вид задържали освобождаваната топлина, като я връщали. А това със слънчевите панели за тук, си е като пропаганда. Дават ефект от дъжд на вятър, за вятърните в прекият смисъл на думата. Зимата не е ясно. Някой трябва и да се грижи. Стават сигурно за покриви и такива неща, но да покриеш полета, може вредата да е много по-голяма., от това дам да има растения, които да произвеждат кислород.

Добрютро!

запалете свещите..................

Другарю Гогов, а знаете ли, че любимите ви китайци, за които пишете по 20 статии на ден генерират 40% от всички вредни емисии на нашата вече не толкова зелена планета? Защо сте сложили снимка с Грета, а не с посланика на китайската народна република?

Китай и май Индия задминаха САЩ. Но доскоро най-големият замърсител бе САЩ. Дали тях би ги плюл по същият начин?

Китай е страната с най-многобройно население, освен това там са заводите на целия свят и същевремно е и сметището на целия свят. Според теб има ли някаква причина точно Китай да е най-големия замърсител?

Тази война е с предизвестен край. Природата ще победи. Дали ние ще сме свидетелите или ще е някое от следващите поколения е без значение. Останки от изчезнали цивилизации - колкото искаш, ние ще сме поредната. Само че мисля, че това няма как да го контролираме, колкото и да се напъваме.

"това нещо" да освободи околната среда от себе си?!