17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само да попитам, след като "платноходката" ще е танкер, 7000 - те автомобила в НАЛИВНО състояние ли ще ги транспортира? Начи да очакваме в най-скоро време да си купуваме автомобили на литър....

Ама няма ли кой да докаже че това всъщност е стара съветска идея от преди шестдесет години . . . .примерно . Как може това да не е руска идея от преди ? Идея на великая и магучая , а ?

Е краварска идея ли да е? Мисля че още древните финикийци, гърци, египтяни,римляни са имали платноходи...Ама нали краварника Америка е най-прогресивен, та се връща назад само с няколко хиляди години! Има няма към 5-7000 години!

Прогресивна е Америка, не е пияната северноазиятска кочина

Че си сбъркан мозък - ясно. Но не се изказвай неподготвена, госпожо. Нищо не си разбрала от статията.

ветроход, а не ''платноходка''. Дираджиите, моля ви си коригирайте заглавието !!!

Аз да питам нещо си , как може танкер да превозва автомобили? В течно състояние ли? Иначе системата за автомобилни превози по море се нарича Ро - Ро , а танкерите са предназначени за превоз на течни горива , газовози (LPG) , химикаловози и такива , предназначени за превоз на суров петрол! Автора , образовай се на морска тематика и тогава драскай!

Истинска техническа революция. Чакаме и други изобретения.

Би било полезно да се знае къде е завършил образование списовача, за да не се изпращат там и други деца. За нищо на света! Иначе, очевидно, светът си спомня клиперите.

Ех Стояне.... Според моите проучвания има пряка връзка между пипето на списвача и сайта за който драска.... дано ме разбереш моето момче....

Имам чувството, че журналята четат нещо си и след това го изакват, като наричат този процес - писане на статии.

Следващата стъпка ще е да се построят огромни триреми или пък дракари с по 3000-4000 гребци.Същно екологично ,но и зравословно,стига капитана да не пожелае да кара водни ски

Това сигурно е превеждано с гугъл транслейтър. Такъв неграмотен текст може да се сътвори само от изкуствен интелект или блондинка.

_stankow

Или български леко образован журналист.

Смешни и неграмотни журналя: "След дълги изследвания е било установено, че конструкцията на корпуса също може да окаже влияние върху скоростта и посоката на вятъра." Още малко и да се окаже, че "върху скоростта и посоката на вятъра" влияе и храната на екипажа, например ако са яли боб и леща, даже и платна няма да са необходими...

ТАНКЕР, а пък ще транспортира АВТОМОБИЛИ? И как - ще втечняват претварително таратайките? По тъпотия сайтът започва да надвишава Тиквата, Цвъки отдавна е изсотнал...

що не направят един огромен танкер, който ще е платноходка ?

" Правят огромна платноходка, която ще е танкер" - а дали нямаше да е по-правилно - "танкерка" ? LOL

_stankow

Платанкерка ? :D :D

Нищо нчма да излезе от това въздух под слабо налягане

правя акордеон, който ще е вертолет

Танк на английски е резервоар. Или колите ще ги превозват в танка в насипно състояние? И пак кораба ще се казва СУХОГРУЗ с ПАРУСАМИ.

А тези 80 метрови "платна" ако измислят и как да ги покрият със слънчеви батерии, нещата могат да се получат по доста приличен начин .... то и самата повърхност на кораба също е огромна площ, така че варианти има много.

Революционно и екологично чисто, предлагам да върнем галерите с гребци! :-)

"Електрокарите" станаха модерни. Всяко ново нещо е добре забравено старо.

Но откъде толкова хляб и вино за робите на веслата?

И вместо gps ще следим по кафявата следа .

Искам боен кораб с платна. А също и пирати. Много е романтично.

Поначало добрата новина, предадена от Гогов, оставя едно неприятно усещане у четящия...

Май ще се връщаме към цепелините.

Ромите са най-напред в екологичния транспорт - конските каруци...Въпреки, че конете може би пърдят и отделят метан.

Спомням си едни фантастичен филм, там имаше самолети, задвижвани с въглища.

аз па се сетих за Кевин Костнър

Вярно, там наистина задвижиха един танкер с гребла.

стискам палци да успеят с кораба. Ама танкерите от кога транспортират коли бе Гогинков?

Откакто колите са течни. :-D

Голям праз

Според мен, Гогов е на нещо течно!!!

А като няма вятър, или вятър духа срещу курса на кораба, се спускат греблата, нали?

Дираджийския трол с пробити джобове ли е по-умен или инженерите на фирмата получаващи годишно стотици хиляди долари заплата?!

Що бе, една гигантска галера ще е по-полезна, защото много фалирали хотелиери и ресторантьори ще могат да си намерят работа като гребци.

какво защо? Определено ще е по-полезна от трол без грам знания. Знам че си търсиш работа като за нивото ти, ама на галерата ще трябват и мускули.

те ще получат стотици хиляди долари от баламите, ама светът дали ще получи платноходен танкер, превозващ коли?

това са заплати бе серсем. Та се пита в задачата - кой да слушаме - беден тролчо или преуспели и доказали се инженери?

абе той и Мъск беше с батути. Нищо не разбирал от коли също ... па тя каква стана

и аз мога да напраскам привлекателни компютърни илюстрации

и това не можеш троле. не можеш да се изкажеш дори. А илюьтрацииките ги виждаш вечер по небето в редичка. И наблюдаваш в реално време пращане на космонавти.

Нямането на вятър ок, но явно нямаш и понятие от ветроходсто - може да се качва и срещу вятъра на зигзаг курса се казва бейдевинд

Не се ли замисляш , че всеки платноход може да се движи на зигзаг под остър ъгъл спрямо посоката на вятъра и така реално да се "движи срещу вятъра " По същата идея са направени и планинските серпентини по пътищата, щот няма как да изкачиш една стръмна планина директно по баира нагоре

"...било установено, че конструкцията на корпуса също може да окаже влияние върху скоростта и посоката на вятъра" Бах тая конструкция дето променя скоростта и посоката на вятъра!