17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А ходенето и развяването на байряка до Луната, както ипреминавването през радиационни кръгове , как влияе?

То и пребиваването на Земята влияе на мозъка.

Никак. Една седмица е нищо в сравнение със 180 дни. Още повече, че на Луната има и гравитация. През радиационни кръгове мина само костенурката на СССР, която си доживя до дълбока старост. Мисиите Аполо заобикалят поясите на Ван Алън за всеки случай, като всяка мисия е летяла по различна траектория, за да може да достигне до мястото на кацане, но орбиталната инклинация винаги е била в порядъка на 30 градуса, т.е. геометричната плоскост, която включвала транслунната траектория, е била наклонена спрямо земния екватор с около 30 градуса. Кораба летящ по тази траектория, заобикаля всички региони на поясите на „Ван Алън“, въпреки че и директно преминаване през тях не е толкова опасно като мислят тъпанарите, заради краткото време от 3-4 часа. Всъщност НАСА прави редица експерименти, единият от които е продължително прекосяване на Южноатлантичната аномалия от астронавтите на „Джемини 10“ достигнали 763 км височина.

Гогов е бил космонавт, или поне астронавт

Доста неща сре написали, но промития на Земята мозък няма да разбере нищо. На него му дай само конспирация и пръскане на грип от самолет.

Може и добре да ти повлияе, знае ли човек. Току виж те изписали или поне си станал поносим за санитарите та да не те наказват постоянно. Поетичната ти склонност обаче не може да излекува, това е сигурно. Нищо не може.

А добро утро - тия, дека падат от Марс, определени не са у ред!

Само със защитно облекло и зад дебело стъкло-не става. За да пътуват(за период от години) хората в космоса, то те трябва и ще се променят. Ще мутират и изменят биологически. Няма как да обитаваш други светове(с други нива на гравитация, друг състав на автмосферата, други температурни граници, други нива на ултравиолетови лъчи и радиация... )и да искаш да си същият както на Земята, където условията са различни. Живот в скафандър или зад стъкло не е вариант за дългострочно обитаване и заселване. Ще трябва да мутират(еволюират) хората, за да може да се движат свободно в новата среда и тя да е естествена за тях. Но това ще отнеме поколения, освен ако не ускорят процеса някак си.

Един вид, хората ще се "изродят". Едни крайници ще им закърнеят и изчезнат, докато други ще се появят или доразвият, същото и при органите..ръста, слуха, зрението, костната структура...всички тези неща ще се изменят, за да са пригодни към новата среда. Ще се получи така, че тези които са напуснали земята и вече са "еволюирали" ще изглеждат за земляните(ако са останали такива)като извънземни, както и обратното...за напусналите, земляните ще са като извънземни.