Превърнаха стар ТЕЦ в биткойн мина

Газови турбини бълват електричество за изчислителните системи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разбирам да е ВЕЦ да 100 % неутрална по отношение на въглерода но то е ТЕЦ нещо не ги мислят тия неща !

Моля специалистите от форума да направят списък с "безмислени професии", тоест хора които заслужават да бъдат приспани ВЕДНАГА, защото не живеят по стандартите на високо Ентелегентния булгар. Програмисти, шахматисти, геймъри, певци (само нали без нашите, те може да живеят), учени (само глупости измислят за да точат пари ), всички здравни организации (че ни тровят с тайните си планове за намаляване на популацият), космонавти (ние на земята още не сме си решили проблемите, онези тръгнали в космоса да ми ходят ... глупаци), бизнесмени ДО ЕДИН (само крадат от трудолюбивите работници които и без фирми ще си намерят работа у ТКЗС-то),футболисти - а не чакай, за тях няма проблем по няколко стотин милиона , нали чича ти трябва да може да псува пред телевизора

Забрави интернет-тролове

И на мен ми е странно, че парите са по-ценни от продуктите и предметите. Те нали са разменно средство, а се превръщат в идол. Защо, ето това не разбирам.

Защото: лева и долара, чиято стойност с времето намалява (инфлация) поради това, че държавата си печати щом и потрябват. Биткоина е ограничен на 21 000 000 бройки, а емисийте му намаляват на всеки 4 години с 50%. Т.е. имаме вградено в системата вечно поскъпване на биткоин, поради това, че става все по-малко.

"Фирмата твърди, че компенсира емисиите си, така че е 100% неутрална по отношение на въглерода" Така ще да е, дааа.

По голяма простотия не бях чел !

Аман от дървени философи. Занимавам се от 2 години с крипто и съм поне $ 100к напред. Благодаря все пак за мъдрите съвети на великите икономисти ,че нищо не струва ама аз продавам всеки месец за 2-3к и отделно запазвам още толкова за след няколко години да видя дали са прави и цената дали ще стигне до 0.

не се съмнявам, че си изкарваш парички. да си жив и здрав изкарвай! задай си въпроса с какво именно си изкарваш паричките. сравни себе си с глупавия ми пример за зидаря. какво именно правиш ти за това, което получаваш? някой получава ли нещо/някаква полза от това което ти правиш? както казах тъжното е че схемата работи!

Ами КПД-то бих го сравнил с някой банкер или някое юпи, не с някой зидар. Общо взето е същото ама защо пък те трябва да са богопомазани и да държат парите и правилата само те.

Да, за съжаление схемата работи и харчи безумно много ток. Но да не забравяме основното правило при финансовите "схеми" - последните плащат на първите. Така че Новите играчи, помислете първи ли сте, последни ли сте, къде се виждате на опашката за лесни пари?

Продаваш на балъци. Клин клин избива, зависи у кого ще остане последният.

Ами те и крадците натрупват баснословни състояния, но за чия сметка?

И ако изобщо е вярно това че си изкарал нещо от bitcoin, то други са загубили. Пирамидка, тези ги играхме преди 25 години, но народа е с къса памет.

тъжна картинка. измислена разменна монета, ангажираме цял тец за нея. какво всъщност правят копачите на биткойн, какви са тези изчисления? може би смятат нещо сложно за някой и той им плаща, например орбити за НАСА, или статиката на някой нов небостъргач, или някой свръхсложен климатичен модел ... не, нищо подобно. грубо казано валидират сделки с биткойни. всичко което смята е просто, за да могат биткойните да съществуват. ако примерно аз съм зидар. размахвам мистрията, редя си аз тухличките, мен ми се плаща за това, купувам си каквото ми трябва. моя принос към обществото е това, че зидам. какъв е приноса на криптоминьорите? харчат си ток, похабяват компютърен хардуер, поддържат функционираща някаква измислена валута (то валути вече си имаме) и получават от съответната криптовалута за това, обменят я в истински валути (щото нека бъдем честни с биткойни хляб няма, как да си купиш в магазина) и си купуват каквото им трябва. с други думи техния принос за обществото е, че прахосват ел. енергия и хардуер. тъжното е, че схемата работи!

Аз това го твърдя доста отдавна, но винаги се намира някой отворко да се опитва да ме затапва. Няма го икономическият смисъл на цялата операция. Няма я принадената стойност. Какъв е ефектът за обществото?

А ква е ползата за обществото от печатенето на хартийки? Там ква е принадената стойност? Колко ток "лапат" милионите печатащи машини, милионите офиси на банки и пърдящите вътре тъпанари, а милиардите банкомати и сървъри на банки колко лапат, а бронираните камиони за превозване на хартийките колко нафта харчат, а трезорите колко ток харчат, а колко дървета се секат за хартийките? А зидарю?

Да помогнем с хапчета нещо ? Я се замисли защо верно работи системата ? а ? Май някои доста по умен от теб я е измислил ?

това, че схемата работи не значи, че е за хубаво. ето ти една друга схема - цигари. цигарите се продават! индустрия за стотици милиони дори само в България. цигарите са вредни за всеки който ги пуши. няма съмнение в това. изключение правят 2-3 изключително редки заболявания от които боледуват 1-2 на 1 милион - случаи в които доктор би ти препоръчал да пушиш, ама не е наложително щото си има инхалатори, които биха ти свършили по-добра работа. за останалите 999 998 - 999 999 са вредни. Обаче цигарите се продават! В България на над половината от тези 1 милион хора. Схемата обаче работи! Това какво значи за цигарите? Само по себе си нищо! Робството също е схема, която чудесно е работила хилядолетия наред. Е минало е време и сме узрели за реалността, че не е добра схема.

Крипто минирането стимулира зелените технологии и производството на по добри чипове.

Схемата ще работи докато има глупци жадни за лесна печалба. Но последните в пирамидата изгарят. Измислили са я хитро измамата, уж е ограничен броя на "bitcoins", но може да се дели на "сатошита". С обещанието за печалба вкарват много хора в играта, но откъде да дойде добавената стойност? Кой ще плати за графичните карти, за тока, че и печалбата на първите. Е, ясно е, последните...

Ти сигурно така мислиш и за програмистите, седят си някакву глупаци, цъкат си на клавиатурките и взимат безумно много пари, а какво правят всъщност? Някакви сайтчета за да може жена ти да си покаже задника на плажа? На кой му носи това някаква стойност? Я бързо всички да почнат да зидат и да отпушват канали, най-добре да се върнем в средновековието, крепостни селяни си е направо идилия. За какво въобще е този прогрес, само глупости ... Сигурно под всяка статия за учени коментара ти е "само пари прибират тези, вместо да хванат да садят картофи. За космос коментара ти е "ние не земята още не сме решили проблемите, те тръгнали у космусо да одят". Евалата, ГОУЕМ СИ, са си нарежи една салатка, сипи си една ракийка и врътни два шамара на жената, а на края удари шкембето и извикай "ЕБРЕЙ ДЕБРЕЙ ХАЙДУТИНО".

За всеки влак си има пътници. Решил си да си зидаш тухлички, и да градиш блокове, зидай си. Биткоин миньорите зидат блокове от транзакции. Направил си си си труда да разбереш за какво служат изчисленията на мрежата, но се дърпаш да погледнеш от още по-високо: Хартийките, които ти дават срещу зидането сега се разменят за 100 хляба, след 2 години за 80, след още 2 за 50 хляба... А знаеш ли защо е така? Или си приел, че щом така си го заварил, когато си се родил, значи е нещо нормално? Нормално ли е държавата да те изнудва чрез банките както си поиска? Да решава колко струват твоите пари (респ. твоят труд)? Е, при биткоин инфлация няма, дори с времето поскъпва, защото всички биткоини на света са 21 000 000. И паричките, заработени със зидане, равностойни на 100 хляба днес, утре ще са 120 хляба, след 2 години 150 и т.н. Да, може утре да намерят начин да го прецакат, може света да свърши, може банките да си измислят на всеки 8-9 години по една криза, която да предизвиква 40-50% обедняване на хората.. Всичко е възможно. Важното е в какво избираш да вярваш. Ако вярваш, че държавата се грижи за твоето добруване, вярвай си и си зидай тухличките за все по-евтини хартийки. Ако вярваш, че Биткоин ще просъществува още поне 20 години, купи си за някаква сума и пиши тук след 5-6 години.

Ало, журналята! Природният газ /метан/ при изгаряне се разпада на ВЪГЛЕРОДЕН ДВУОКИС и вода. Каква въглеродна неутрлност???

"Фирмата твърди, че компенсира емисиите си" - т.е. дават пари за нещо си с което КОМПЕНСИРАТ ТОВА. Я си плащат, я на някоя компания да залесява с дървета и тем подобни декрабонизиращи шашми

компенсира, момпенсира ... а какво произвежда освен СО2 емисии?

а какво произвежда един автобус освен СО2? Въпроса ти е тъп. едва ли ще разбереш нещо от блок вериги щом питаш това.

До a??? Бизнесът в света се движи от търсене и предлагане на стоки и услуги. Автобусът не произвежда стока, но произвежда услуга - превоз на хора от едно място на друго - и това е смислена услуга защото ти помага да стигнеш от т.А до т.B сравнително бързо без да се налага да ходиш пеш (съжаляваш, че трябва да обяснявам такива прости неща). Биткойните от друга страна са пълна идиотия - не произвеждат нищо смислено, както и другите ти казаха. Само изразходват огромно количество енергия и ресурси, който биха могли да се използват за доста по-смислени и важни неща.