17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СССР 2 =ЕС

LOL, отде ви изравят бе.

Европа опитва да лансира собствената си ОС - Euroid

да не бъркаш с Euroidiots...?

Не айнщайне, опитва се да попречи на един да доминира над всички.

Политическа игра, свързана единствено с решенията на Тръмп, провокирала търговската война.

Само заради гугъл капча бих им сложил глоба 40 милиарда долара , нема такива изедници и негодяй.

Ами да си направят друга конкуретна търсачка, за да имат стимул хората да я използват. За мен, по-удобна от googl няма.

Разбира се, че гугъл са най-удобни и неслучайно доминират. Зорът е именно да се даде шанс на всички останали така че някой да може да направи нещо конкурентноспособно. Кого точно визираш с "ами да си направят", тия дето ще го "правят" са всички останали извън гугъл. Да им поспрат малко препратките по подразбиране към гугъл за всичко стига, не че ще има кой знае какъв ефект но някаква част от хората може и да се огледат за нещо вместо просто да им бъде наврян поредният гугъл продукт в ръцете без да има нужда да помислят и за секунда.

Кой не знае DuckDuckGo, кой не е чул за нея?!? ... Засега пробвам и Qwant

Сложих плюсче, но "патока" е много назад като търсачка. Абе ползвайте lynx и да не ви дреме ;)

Едно време Гуугъл много радваха с политиката си - разумни цени, екстри в ОС (каквито iOS нямаха). Сега апдейтите за ОС паднаха под 2 години като продължителност, браузърът им краде данни като за световно и задъхва среден клас лаптоп с SSD, за капак почнаха да правят курвенски номера и на телевизорите - на Самсунг с FHD резолюция тубата ме ограничава до....HD! Опцията FHD тотално отсъства! Още резили - телефонът на Гуугъл струва колкото флагмана на Самсунг, след като е с чист Андроид, без никакви екстри! На какво отгоре станахте такива алчни?

Аз съм доста про-ЕС, но усилията на ЕС трябва да бъде да създаде условия, да има Европейски Гугъл и Апъл, не да достига бирнически върхове с технологичните компании!

Както едно време глобиха M$ и им наложиха да дават избор на потребителите... Аз не виждам причина да променя и едно нещо в телефона си (Андроид 8). Ако искам браузър - инсталирам си Опера, Лисица или каквото реша и няма проблем. Не знам на тия какъв им е проблема. iOS–а е доста по-затворен и невъзможен за ползване...

Време е да глобят и Самсун, че прави всички мобилни телефони.

Предполагам че статията е написана нескопосано. Няма как да ги глобяват за ползване на Андроид. Имали господстващо положение на пазара. Ами да вземат да използват iOS ли?

Ама разбира се, че ще глобят Гугъл за мнопол, кой да глобят Газпром ли?!

Абе малко излгежда сякаш ЕС мрази новите технологии и парите направени чрез тях. Това е много голяма глоба! Подкрепяйте монопола при горивата и китайските крадци на технологии! Поучете се от САЩ и махнете ДДС за технологични продукти!

Тази новина откога е ? След 40 минути отваря борсата .

Винаги съм се чудел на такива бомбастични заглавия. Освен емоционален фишинг за робите те са едно голямо нищо. Как точно е наложена тази "глоба"? Къде ще постъпят тези средства от глобата и кога? Айде малко по-сериозно ше ви замолА!

В какъв смисъл как е наложена и къде ще постъпят? Мислиш си, че Гугъл ще докарат парите в багажника на кола или с камион ли? Въпросите ти са странни.. наложена е с решение на ЕК и ще бъде внесена по сметка за такива глоби. Иначе Гугъл нямат място в ЕС.

и какво се очаква? Анроид да мине на Мак ли?!?! Какво трябва да направят Гугъл? Да се откажат от Андроид ли?!?!

Ако някога си работил с OS Blackberry 10, ще разбереш че android е едно недоразумение и че има и друго операционни системи освен гугълския shit. Дори ситемата на Били Гейтс е по-добра от android. Android се наложи, защото Blackberry и Microsoft закъсняха с разработката и подцениха рекламата. А и не на последно място - много късно се сетиха да предлагат продуктите си безплатно за мобилните устройства. И ако в предишните системи на Microsoft имаше доста бъгове, то в мобилния Windows 10 (че дори и в настолния) нещата са коренно различни. А при Blackberry (чиято система е най-доброто излизало някога на бял свят) няма и никога не е имало бъгове и проблеми - включваш телефона и забравяш за рестарт и ЛАГ-ване. Независимо дали устройството е с един, два, три, четири или осем процесора, нещата летят. И независимо дали паметта е 1GB или 8GB - нещата летят. Жалко, че android се наложи - така светът само загуби. Най-много загубиха сериозните потребители (бизнесът), а най-много спечелиха тези, дето се радват на лакомства (желирани бонбонки, десертчета kit-kat и бисквитки oreo) - келешите.

Не е точно така. Защото Симбияна беше по-добър за времето си от Блекберито, но и той отлетя в историята. Нещата са много динамични, днес си на върха, утре те няма на пазара. Продължавам да твърдя, че за своето време Нокия Е 52 беше върхътна сладоледа, ама сега нокиите са китайчета с андроид. Уж чист... Така че всичко е пазар и да, маркетинг и реклама. Който издържи - издържи.

Blackberry-то е като Nokia - магистрална жрица, на която се изреждат инвеститор след инвеститор, само защото някой ги е излъгал да похарчат едни кинти за името.

Ти и ти толкова си ползвал BlackBarry колкото и Windows Mobile. Като почнеш да ползваш поне 10 % повече от зелена/червена слушалка тогава коментирай. Защо Blackbarry се отказаха от тяхната ОС и минаха на Android като е толкова велика ? Защо микрософт се отказаха , не е само защото са закъснели , ами защото за да се покажеш , не е само да пуснеш нова ОС , трябва поддръжка , трябват приложения , трябва хората да я харесат. В момента хората харесват и има защо IOS и Анрдоид защото НЯМА по-добра алтернатива. Проима ли 1-во компетентните ще преминат на нея после и масовия потребител.

Всъщност, Майкрософт бяха лидери на пазара за мобилни ОС, но се отказаха и така избуя Андроид. А Блякбери е най-голямото недоразумение което съм виждал.

..мита на европейски стоки ще въвеждате, а...?

Ако можеха щяха да въведат мито на мегабайт резултати от търсачката. Явно и ЕС има бюджетна дупка за запълване, някакъв глад лъха...