17-11-2017 20-11-2018

Коментари

....На Земята повечето базалтови магмени скали са се формирали при декомпресионно стопяване на мантията. Базалтови скали са се формирали също и на Луната, Марс, Венера и на астероида 4 Веста. Така наречените Лунни морета, кои се намират на Луната, са всъщност огромни базалтови равнини.... И как може базалта да е седиментна т.е. утаечна скала? Ама тези дето пишат статиите са си неграмотни. Ами ползвайте поне Гугъла бре хора.

Хмм, уплаши се от китайците и почна вместо черно бели да праща цветни снимки хихи

Как да се уплаши от китайците при условие че жълтите още не са кацнали на Марс?

"....тази скала се образува при бързо охлаждане на лава. Все още специалистите обаче не знаят дали тя е вулканична или седиментна." Щом се образува при бързо охлаждане на лава, ясно е че е вулканична. Няма как да е седиментна! Седиментите се образуват от ерозия на магмени, метаморфни или други седиментни скали и тяхното отлагане във водни басейни с последващо пресиране на дълбочина.

Браво, г-н Никой! Браво и отново браво! Вие ми отворихте очите за факта, че в НАСА работят някакви полуграмотни индивиди, напразно харчещи парите на американския данъкоплатец! Ех, кога най-после в НАСА ще започнат да четат форумите в ДИР.БГ...

Ако са ти отворили очите, прочети малко... Но мързела на хейтъра е нелечим!

Известно е, че се образува от бързо охлаждане на лава, но има и други начини, за получаването и.