Коментари - Русия се включва в квантовата надпревара | IT.dir.bg
назад

Русия се включва в квантовата надпревара

Русия има амбициозен план за създаване на универсален квантов компютър, с който да изпревари Google и другите лидери в областта.

Обратно в новината

Коментари - Русия се включва в квантовата надпревара | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"В амбициозния руски проект ще участват специалисти от Министерство на образованието и науката, Фонда за перспективни изследвания и Росатом." Е, Сега вече западните електронни гиганти си заминават! Очаква се само др. Путин лично до ръководи проекта и готово...

Най-големия майтап след това да подаря руски смартфон на китайския президент!

Ха ха ха

За руснаците технологиите са това, каквото са били каменните сечива за първобинтите хора....Мнооооого високи!

Има един лаф, че американски университет, това е място, където руски професори обучават китайски студенти. Бюджетът на руснаците наистина е смешен (дори не вярвам да е толкова малък), но да не забравяме, че тая страна е дала хиляди открития, изобретения, патенти и т.н. през годините, а тогава не е било по-добре във финансово отношение. При това, през последните години се наблюдава рязко увеличаване на студентите по инженерни, технически специалности, за сметка на икономисти и юристи. В момента руснаците ве още си патят от деградацията през 90-те, но работят здраво и са кадърни. Разбира се, че не могат да се сравняват с американците, но пък е глупаво човек да ги подценява. Да не говорим, че подобни открития са от полза за цялото човечество, така че успех на всички.

Руснаците в Америка, нямат много общо с руснаците в русия. Както между впрочем седи въпроса и с българите в чужбина и бегетата в бегето...едните работят, другите са с намерения някога нещо да направят. Та и в този случай, ушанките са се изхвърлили по типичен техен комплексарски начин. Някой, впрочем да си спомня че те вече трябваше да имат силиконова долина (Путин и Медведев 2011), че до 6 месеца щяха да имат ебола ваксина (това от министъра им се чу миналата година). Ладите им си остават лади и така ще бъде докато тази изродена нация съществува...Освен мъка, корупция и пълна деградация, те на никого нищо добро някога са дали. Примери колкото искате, а и в момента няколко са много актуални...

Ваксината я има, за силиконова долина не знам, но вече се произвеждат руски чипове, макар и десетина години назад от интелските, а ладите отдавна са Рено-Нисан. За разлика от България, където не се произвежда нищо, а комплексари обсъждат Русия.

Гъбчо, ти излизал ли си някога от калната си махала, че да знаеш как живеят българите и руснаците в чужбина? Ако беше излизал, щеше да знаеш, че повечето ни сънародници си живеят като пълни скотове, тъпи бели роби, които бачкат за да си напълнят хладилника, да си платят квартирата и да спестят нещо за края на месеца, когато има алкохол и чалга. Другото няма да го коментирам, защото е мазало на поредния комплексиран неудачник. А, и относно еболата - ами то има ли въобще такава или май си беше медийна параноя? Щото изведнъж спря онази страшна епидемия...

"Разбира се, че не могат да се сравняват с американците" - по кое не могат? По това, че болшинството американци са затънали в интелектуален колапс и безброй кредити? Изказваш някакви неясни мисли, които взаимно се изключват. Колкото до бюджета - ами знаеш ли защо ти изглежда смешен. Защото съвременната икономика е едно виртуално монополи. Русия е една от малкото държави, които имат реално БВП и външният им дълг не се върти като ротативка.

Таратор

Не могат да се сравняват с американците на днешна дата по инвестиции във високите технологии, по количество образовани, високо мотивирани и високо платени учени, по количество патенти, открития, изследвания, по количество реализирани проекти, превърнати в работещи бизнес модели. Е по тези неща това е обективната истина. Това са фактите. Защо, как е постигнато това, на чий гръб, с какви ротативки, мехури, вътрешни и външни дългове и т.н. - това е съвсем друга история. За нея има други статии. А такива като тебе, в своето тесногръдие, са неспособни да отбележат успеха на "другите". Апропо, аз съм русофил, но ми се драйфа от такива папагали като тебе.

Драги "Тараторе" и всички зомбирани русофили, Съединените Американски Щати, са мулти, мулти, мулти национална държава. Там живея, работят, създават наука и хай-тек продукти виетнамци, араби, немци, руснаци, англичани, французи, холандци, БЪЛГАРИ, бели и черни - изобщо всички народности на земята! Но най-важното е, че те нямат проблеми нито с религията си, нито, народността си,нито с цвета на кожата си, стига да са нормални граждани на САЩ и те с гордост се смятат за такива развявайки националния флаг! Няма друга държава на земята, която да дава тези равни и благоприятни условия за живот. Така, че другари, като плюете и обиждате "ХАМЕРИКАНЦИТЕ" вие плюете по всички народи включая и собственият си. Дано сте разбрали...

Виждал си Америка на картинка. За тях ние дори да сме руси и синеоки не сме бели, а сме кавказки тип...абе що ли обяснявам

NikB

Явно, "скоро" руската държава ще се конкурира с частна западна фирма. Впрочем, Гугъл има доста разработки (например http://www.digital.bg/nova-elektronna-leshta-na-google-shte-lekuva-kasogledstvo-article492528.html), а Русия има НАЙ-МОЩНИЯ ТАНК.

Че какво състезание е това - 1 милиард евро, срещу 11 милиона долара?! И това само в ЕС! А в САЩ? Рассия обявява подобни планове единствено за престиж, а всъщност няма как дори да пристъпи към реализирането им при технологичната им изостаналост.

руснаците са толкова технологично изостанали от африканското гето,че си умират от смях като гледат високотхологичните им холивудски продукции които купуват само бананови републики.

Мястото на тази новина не е тук, а в раздел вицове от Русия!

Какви въглища ще ползва?

От Донбас, разбира се!

Аз си мисля че няма да има 2030 година на тази Земя. Този тип теми са добро упражнение за фантазьори.

Очаквам с нетърпение новина от царство Путинско в сегашно, а не в бъдещо време!

Vector-06C, Vector-06C, UT-88, Specialist, Radio-86RK, Micro-80, Strela (19531956, used 43-bit floating point words, with a signed 35-bit mantissa and a signed 6-bit exponent.), Nairi (1964), ELBRUS, MESM (The first universally programmable electronic computer in continental Europe), ES EVM, BESM... ... ама друго си е да правиш високотехнологично чушкопеци и терлици...

Чушкопеците поне вършат някаква полезна работа, а не са музейни експонати!

Ъхъ ще, ще.

А какво стана с ваксината срещу Ебола, дето я обещаха на африканците преди две години ...?

Драги козяци, по-спокойно го давайте! Щом като намерението на руснаците да създадат модерен компютър вдига кравното ви до висота 190/130, какво ли ще стане, ако вземат и наистина го направят!?!

Значи са го откраднали от САЩ.

Да напомним все пак: Този компютър ще се основава на свръхпроводимостта на материалите. Преди 4 години руските учени акад. Гинзбург и проф. Абрикосов получиха Нобелова награда по физика за откритията си в сферата на свръхпроводимостта, направени в края на 70-те и началото на 80-те години на миналия век. Американците междувременно "откраднаха" Абрикосов.

Голям виц!Да сте виждали руски компютър???Те обикновен нямат-взели квантов да измислят....До 3000 година може и да успеят

За някои компютър означава само персонален такъв. Мозъкът на СНР в зенитно-ракетния комплекс например е хиляди пъти по-автоматизиран от който и да е персонален компютър и решава хиляди пъти по-сложни задачи. Днес даже и самите американци не оспорват 20-годишното си изоставане в зенитната и радиолокационната техника от руснаците. За хиляден път казвам: не бъркайте китайската техника на Технополис и Техномаркет с аристократичния техницизъм на военно-промишления и космическия технологичен комплекс. Русия е ненадмината именно във военните и космически технологии, както и в други специални производства. Останалото е американска блудкава пропаганда за невежи.

Не бъркаме гения Корольов с жалкото тролче ползващо се с името му. И не се опитвай да ни убедиш че хора, не знаейки какво е закона на Ом са способни да правят компютри.

Явно злобицата ти е дошла в повече. Внимавай, пази си жлъчката, че управлява всички вътрешни органи! то вярно, че боли, когато пропагандни митове, залежавали с години, рухват за един ден, но ти се пази!

Хайде първо да направят обикновен компютър, а после да мислят за квантов...

Защо не правят това, в което са най-добри? Например в производството на водка?

ами защото не са най добри, нито в производството, нито в консумацията. Водят им и поляци, и финландци и... и то с много.

Vector-06C, Vector-06C, UT-88, Specialist, Radio-86RK, Micro-80, Strela (19531956, used 43-bit floating point words, with a signed 35-bit mantissa and a signed 6-bit exponent.), Nairi (1964), ELBRUS, MESM (The first universally programmable electronic computer in continental Europe), ES EVM, BESM... крив ли ти е някой, че не си образован? За съвременните да не говорим, Kraftway примерон произвеждат свои машини директно със Елбрус процесори- има поне 3 руски фирум, които се занимават само със процесори за пособни компютри. Велика и напреднала Германия колко има? А още по-велика България?

Вълчанов

Пишеш за минали неща. Да те попитам само, дали знаеш в момента процесор ЭЛьБРУС по каква технология го мъчат и къде намира приложение, освен във военната им техника?... И дали знаеш, че го произвеждат все още само в много ограничени серии с голям процент брак? И че последните му изпитания са завършени едва през 2014, а е производствена технология 65 нм? Хайде по-кротко, ако обичате, с прехласването пред съвършените рашки технологии, останали още от савеЦко-брежнево време! :)

Какво ви е смешно бе шорошоиди? При вас как е, не били компютри а били ми те компоти??

Смейте се и помнете, че САЩ стигат до космоса с руски РД-180. През тази година Конгреса взе решение да удвои закупуването му от РФ...

Ти не купуваш ли от там където е най-евтино? И какво от това?

Добър опит, но неуспешен! Не защото е най-евтино, а защото не могат да го направят сами. Аналогична е ситуацията и във военната авиация. F35 например използват двигател разработка на руския Яковлев....

щото е наи евтиното за момента. скоро обаче ще ползват ракетите ня елон мъск които са тридесет пъти по евтини тъи като не изгарят в атмосферата а са за многократна употреба.

Стискам им палци. Все пак е обидно да имаш претенциите че си номер 1, а да разчиташ на чужда техника и технология в такава сфера...

Поредната новина от братска русия в бъдеще време. Ще видим какво ще измислят до 2030та. Най-вероятно пак нищо. Сигурно някой Москвич

Prez 20te godini na minalia vek byaha stignali do kanibalstvo.Sega oshte imat sela bez tok,ta vsichkata Mara vtasala-samo kvantovia komputar lipsva.Hayde holan,kakto kazvat holandcite.

Не знам какво ще направят руснаците, но съм сигурен, че в БАН работят по квантов ЧУШКОПЕК! Затова да сме малко по-смирени и скромни, а?

Ние да сме по-скромни, щото руснаците са лъжци-мегаломани? Звучи логично...хаахаха

В нашия БАН нямаме чак такива претенции за световно лидерство! :)))

Дано да не успеят,защото всичките усилия и постижения на руснаците отиват за военни цели и за повишаване на международното напрежение.

влагат ги защото са заобиколени от идиоти , които им искат нефта и златото . пАрили са се през 2та световна и имат едно наум , за разлика от умници като тебе

Втората световна беше преди повече от 70години бре. Мой какво им иска. Май по-скоро те искат разни неща от съседите си....за жалост

Съответно западняците по традиция си крадат военните технологични иновации на руснаците и моментално ги въвеждат в гражданската сфера, представяйки ги за свои изобретения. Ала съветската система на засекретеното ВПК е в историята, днес руснаците имат нов тип управленски подход в областта на ИТ, освен това държавата им мощно инвестира и тоя път има всички предпоставки да бъдат в авангарда на големите открития в квантовата област.

лестър, лестър ... да беше динамо москва, разбирам да пишеш, ама сега що се мъчиш ?

Продавам квантови компютри ...... цени -по договаряне.

И аз, руски надеждни като танк. Хайде народе, остават ми само 3 свободни, който първи преведе аванс, той печели. Очаквана доставка - близко бъдеще.

Firi

Лошо няма, но едва ли, те последно се мъчеха да копират някакъв интел от ниския клас за собствен полупроводников процесор та квантов..а дано ама надали.

А пък аз ЩЕ изобретя гравитационен двигател за ракети и самолети. Трябват ми само няколко милиарда и толкоз.

Всичко това е в рубриката "Ще".

А България, ще се впусне в надпреварата за изработка на най-голямата баница в света за рекордите на Гинес. Дълга цели 12 метра, сиренето, че е от палмово масло

Научни вести: Американски учени направиха... Японски учени направиха... Немски учени правят... Руски учени ЩЕ правят...

Само да отбележим, че новините за постиженията на първите трима се въртят нон-стоп из мрежата, като просто им се сменят имената. Но така де, явно журналистите разчитат на слабата памет на читателите.

Не се е чуло, писало или съобщавало американски, японски или немски учени да са направили квантов компютър, но на теб щом ти е известно...

За руснаците гайка под номер 8 е нанотехнология,така че този квантов компютър може да го използват вместо бетонните противотежести при крановете например.

За българите дето до преди 30-40 години кенефите им беха на двора и се къпеха веднъж седмично в градската баня, чушкопекът като технология бие всичко.

Къпането 1 път в седмица е по-здравословно от всекидневното - доказано! Кенефите в двора далеч от стаята в която спиш - по-здравословно също.

А на твоите дрогаре кенефите им още са отвън.

Тази статия кой я писа ? Да си оправи математиката ! Русия ще прави квантов компютър за 11 € ! Хайде не сме глупаци . Др. държави дават по 1 милиард $ и повече.

При положение, че в Русия се крадат около 90% от държавните разходи, то за проекта ще отидат има-няма 1 милион - това горе-долу ще са заплатите и режийните разходи. При ниво на кражби в Европа около 30% от обществените средства, то за квантов компютър ще останат около 700 милиона - две-трети да са заплати и режийни, то пак остават над двеста милиона истинска инвестиция. При такава сметка бих се обзаложил на доста пари, че където и да бъде създаден първия работещ квантов компютър, то най-вероятно ще е извън Русия.

Тъй, тъй... не всеки може да е остров на финансова стабилност и любимец на ЕС като нас ;)

Няма никакво значение доколко ще успеят. Това е ново направление и те са длъжни да се възползват. Доказали са че когато се организират могат да бъдат първи. ДА не припомням.

Давайте братя славяни, нашата раса е най-велика и най-напреднала. Няма да се учудя, ако се окаже че Русия вече разполага с квантов компютър. Руския научен гений отдавна е доказал, че е със десетилетия преди разни еврогейове, ереи и соросоиди.

Хайдее, появи се и славянски национализъм. Кой ще е поредния Хитлер?

Той е. Неговото име е... Путин.

Ех, ако и в Русия сега имаше и някакви славяни, а не само угро-фини, буряти, турко-татари, монголо-якути и юдо-хазари.

Русия има план да изпревари Google хахахахах

не знам какво смешно виждаш освен собствената си простотия .. че какво толкова е гоогле .. нищо една пренаситена боза в която като потърсиш нещо примерно квадрат.. излиза всичко друго но не и квадрат :)

Google е просто една бизнес идея. Крадена и доразвита.

Мислех, че нещо са направили, а то отново план, отново новина в бъдеще време. Отново ще разпределят милиони приятелите на Путлep, а народа ще бедства все повече.

революционни достижения до 20з0 г. поне пропагандната им машина има богат опит от времето на изграждането на светлия комунизъм....

Първо ще построят Светлото бъдеще, а след това и Квантовия компютър! Това защото Русия е Велика!

Видяла жабата, че подковават вола и тя вдигнала крак. Квантов крак.

Тъпите русофобски шегички не могат да затъмнят руския гений. Освободен от кретенските идеологически окови на комунизма, той ще помогне на Русия да бъде сред най-могъщите в научно и технологическо отношение държави. То вече се вижда, че така ще стане.

както винаги - ЩЕ бъдеще време А дано. Ама надали. Иначе да - има много гениални руснаци...които бягат в САЩ.

Тъй, тъй... те добре, че бяха тези руснаци и учените на Хитлер, че да дръпне малко САЩ. Ама притокът на кадри нещо е спрял май в последно време, защото единствените им иновации са приложения за айфон...

Нищо не е освободен руснакът. От Ленински болшевизъм, минаха на Путински болшевизъм. Руснаците са на последни места по предприемчивост - просто не става, батюшка!

Това ще е първият лампов квантов компютър! Ще харчи в пъти-по-малко донбаски въглища от съвременните руски компютри и ще се побира без проблем в Камаз.

С доста големи кванти ще работи това чудо значи :) Руски кванти!

Бахахахахахаха! Това е в секция "Хумор" бе, драсачи! :)))) Те верно елементарен процесор не могат да направят, тръгнали да борят Гугъл, ахахахах! Цялата им икономика е колкото оборота на Илон Мъск. Той, между другото, ще стигне до Марс преди мужикистанците да си оправят танк Армата за следващия "Ден павредъй"!

Цялята икономика на Русия е равна на оборота на Илон Мъск........... Това твърдение е толкова абсурдно, че чак е тъжно за написалия го :) Лошото е, че най-вероятно това твърдение важи за българската иконимика.

А най-забавното е, че ти и редица балъци из форума така и не се научихте да правите разлика между реална икономика и финансов балон...

Илон Мъск има ли 20 000 танка и достатъчно мегатони да разцепи земята няколко пъти? Няма. А Русия има. Един доляр акции и съкровищни бонове е много далече от един долар в патрони. Задачка закачка. Аз и ти сме сами. Ти имаш 100 000 000 в блу чип акции в куфара който носиш. Аз имам 100 долара под формата на АК 74 и сандък с патрони. В задачата се пита кой има повече?

А ти какво си направил? Къде ще отиде Илон ... някой си "да ме прощава Мъск, ама нарочна говоря така"? И с какво ще иде там? А и като иде какво ще прави там....? И чии изследвания ще ползва? Ако не се лъжа най-голямата пречка за пътуване до Марс е времето за пътуване... Я чакай да помисля.... г-на, за който говорите... мисля че няма дори и е ден престой на негов служител в орбита...., а да той ще вземе данни от НАСА... как бе.... ? Пътуването до Марс е 6 месеца.... момент да сметна.... а ама те и НАСА нямат престоял човек в орбита повече от 4 месеца без прекъсване.... а да имаше един човек, който стоя 11 месеца.. къде беше... А да сетих се на МИР, и май... Руснак беше.... мда Крикальов... ех мама му стара.... е ще трябва да почака Илон... кой беше...

келли - се тукощо приземи след 12 месеца престои на исс.. новината не е по стара от месец другарио.. ама караи..

По целия свят са се разбързали много за тея квантови джаджи. Много бързат за тоя нов световен ред и обработката на информацията...

Руските квантове - най-големите квантове на Света.

Хахахахахахахаха Такива новини трябва да ги слагате в раздел ХУМОР! Тия един процесор не можаха да сглобят, квантов компютър щели да правят хахахахахаха Цялата им прехвалена техника - военна, авиация, ползва ЗАПАДНИ МОТОРИ, ДВИГАТЕЛИ, ЕЛЕКТРОНИКА! Квантов компютър щели да правят!

Кои са им западните мотори, двигатели и електроника? 80% от спътниците в орбита са с руски двигатели. (всички европейски, азиатски, и дори част от американските) така... Я ми кажи един западен двигател монтиран на руска военна машина??? Миналата (или по-миналата не помня точно) година на Париж-Дакар, беше първата година, в която Камаз ползваха не техен двигател (на Мерцедес) първите дни от напреварата Камазите бяха в дъното на таблицата поради проблеми с двигателите. Дори се стигна до там, че Камаз спряха внедряването на двигатели на Мерцедес в серийните машини - трябваше да има и серийни машини с такива двигатели, поради ниска надеждност на двигателите. След проучване на проблема от Мерцедес декларираха, че са запознат с дефектите и те е бъдат отсранени. Говориш за процесора им Байкал, нали и го сравняваш с И7, нали... добре.. 3 пъти по-слаб е казваш.... добре съгласен съм... а правиш ли разлика че И7 (този с който сравняваха байкала) е с цена от около 2500 лв., а тази на байкал-а е около 100 лв.... , като в същото време има производителност сходна, дори малко по-добра от И3-ка, която е двойно по-скъпа и за стнадарнта офис и домашна употреба е перфектна машина... за воения аспект на нещата, дори не искам да си отварям устата, защото един такъв процесор те прави цифрово по-защитен, та ако ще и да е малко по-слаб... хайде не си навирайте гагите където не ви е работата и оставете хората да си гледат тяхната работа.. стойте, гледайте и се учете..... поне това правете...

петков, гледай сега звучиш ми убедително, ама нали разбираш че в реалният свят дори и руснаците си се качват на западните си автомобили, пишат си на компютрите на уиндоус и си гледат китайските телевизори под звуците на китайските си климатици... русия просто е една западнала бедна държава (думи на самите руски туристи с които аз говоря когато са в България)... така че наистина да се афишира точно пък борбата им за квантов компютър е като да се радваме как едно дете прохожда на една годинка... радостно е ама някъде там хората тичат карат си колите и летят в космоса. Русия е една държава с изключително неясно бъдеще зависещо много често от един единствен човек.... този който е на върха.... това е тревожното, тези хора си обичат кървавото минало и не искат да се приобщават към нормалният свят... това пък им е лошото. Иначе не са лоши хора, просто са зомбирани прекалено... като нас

petkov_, спътниците нямат двигатели, бе Каун!

Техните технологии, разработвани с усилията на цялата федерация за последните няколко години частни компании ги настигнаха, а някъде и задминаха.

тотални глупости. Байкала не може са се сравнява и с най-дървения Селерон. Това са абсолютни тъпоумици. Бил изчислявал с плаваща запетая. Дрън, дрън. Процесорите на Интел нямат такава изчислителна мощ при изчисления с плаваща запетая, ЗАЩОТО НЕ ИМ ТРЯБВАТ. Само де то има една малко уловка. Всички тези процесори има вградено видео, което вече смята с плаваща запетая и това видео е с по-голяма мощ от Байкалчетата. Да не говорим, че са с лицензно процесорно ядро MIPS P5600. Така, че айде у лево.

искал си да кажеш, че 80% от спатниците са изведени там сус кораб които првата степен е проиведена вав русия.. защото самите спатниците имат двигатели ама те неса руски.. така след като те оправих по фундаменталните неща.. сега малко измислиците сус числата.. европа имат два вида ракети - арияна 5 която беше до появата на спеис х наиголемя по брои изтрелени спатници на света - та е 100% европеиско.. имат още една на база протон - там се стрела 1 ракета на 3-5 години.. такаче европиеците на 95% ползват своито.. не руското за спатниците.. как е при американците? последните 2-3 години при частня бизнес печели спаис х.. дазе миналата и поминалата имат руснаците само една поручка за частня бизнес /1 за 2 години/.. мозе да се казе че при частня бизнес+наса на 90% се прави от спеис х а 10% остават за ула кадето се ползва руската прва степен.. само американската армия при големите спутници което прави 4-6 истрелвана годишно се ползват руските../защото при малките се ползват минутеман - балистичните им ракети които са 100% маде ин уса/ само и там вчера тукмо спечели спеис х своя први контракт за гпс 3 сателита на армията.. такаче твоито число незнам каде си видал но по скоро моментлано 80%-90% от всичките западни спутника се изтрелват сус западна технология.. това говорим за спатниците не за хора.. и защо несе ползва руското? ами европеиците имат по евтино.. а спеис х сус цената която е 1/3 от руско-американското решение на ула.. ако немаха подписан специялен договор до 2019 армията им сус ула- оддавна да са спряли да ги ползват..

Руснаците са гении да създават гениални планове, но не и да ги реализират! Аз имам план да си направя свинеферма на Луната! Свинете там ще са с размерите на слонове, поради ниската гравитация!

простак и то от софия