Русия тренира в случай на химическа атака

Армията показа, че е готова за нападение с бойни отровни вещества

Обратно в новината

Коментари - Русия тренира в случай на химическа атака | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами да,ако им се взриви завода за новичок...

това, което е показано, спокойно може да се види на снимки на български учения от 1978 г. Нищо ново не виждам. Дабе автомата не е АК-М, какъвто поне би трябвало да притежава една армия от 2018. А като гледам ръбовете на отливката на противогаза явно технологиите в Русоия са на ниво 1925 г.. Пълен ташак!

Дали са им махнали трупчета от торбата на противогаза. Който е бил войник знае какво се има предвид.

махаха се "пеперудките", за да се припка по-леко...докато не пуснат наистина димка...

Нормално! Все пак да не забравяме, че създателя на Гъзъчок работи за Пунтагона, по тяхната програма за химически оръжия. Съответно и лудите говеда за разлика от руснаците, така и не унищожиха големите си запаси от химически оръжия. Подготвен..... значи да си готов!

Русия повече няма да се остави да е неподготвена за голям конфликт!

Шило

Сигурно тренират и действия при употреба на ядрено оръжие. Дир, какво мислите по въпроса?

Тогава слагаш един бял чаршаф и поемаш към гробищата. Така ни учеха в родната казарма.

трябва да се ходи бааавно, за да не се всява паника сред цивилното население...

Цитат: "С тях разполагат всички големи военни сили, били източни или западни" Русия средата на предната година официално обяви, че е унищожила и последното химическо оръжие. И призова САЩ да спазят договор и да унищожат и тяхното. Не че не могат набързо да произведат такова - знанията си ги имат.

По-добре да тренират срещу атака на армия въоражена с ориз със зеленчуци, че това ги чака след 5-10 години в Сибир.

Китайците водят война като замерят противника с ориз и зеленчуци ХАХАХАХАХАХАХ ЗАТОВА ТРЪМПИ ВЕЧЕ НЕ ПРИПАРВА А И НЕ ГОВОРИ ЗА ЮЖНО КИТАЙСКО МОРЕ Сега е измислил нова простотия. Спазвайки принципа на свободното движения на капитали и хора ще затвори панамския канал за китайски кораби. Найс А?

Пише се въорЪжени...

Защитната екипировка се ползва и при радиационно замърсяване, не само при химическа атака. Целта е да се предотврати вдишването на радиоактивни изотопи или попиването им през кожата и лигавиците. Не знам какво точно са коментирали от министерството, но пръскането на танковете с вода, по никакъв начин не ги обеззаразява от БОВ. Това по-скоро се прилага, за да се отмие радиоактивен прах и пепел, след излизане от областта на ядрен взрив. На встъпителната картинка е някакъв много странен АК: Фрезована кутия и пълнители 5.45. Обаче няма компенсатор, десантният приклад е като на най-старите АК-47, а не сгъваемият настрани АК74, газовата тръба се свързва под наклон с цевта, а самата цев ми прилича повече на 7.62. Дали не е китайски?

И мушката му е някаква изчанчена.

Не е окръжност а нашите са сцепени. Прикладът е шофьорски. На ложата и няма нищо-стандартна.

Stan Stan

Пълнителят според мен си е за патрон 7.62x39, има достатъчна извивка, не стои прав като за патрона 5.45. Мушката наистина някаква "диоптрична", дулният срез е странен. АК се произвежда от десетки страни, кой знае коя пакистанска работилничка го е произвела :) И като гледам как манекенът е хванал ръкохватката на оръжието, май за първи път го хваща в ръце. Снимката ми прилича на постановка на "Белите каски" от Сирия :D :D

Не виждам новината. И аз съм го правил в казармата, и всички набори са тренирали "Газ-чорапи-наметало", и американските бойци тренират... Явно само супермените от т.н. "Бели каски" нямат нужда от химическите комплекти... А, и Скрипалови, забравих :) И е време в Солсбъри тази мода да се въведе задължително, щото тия от ГРУ не си поплюват - тровят наред :):):)

То бива простотии в този раздел, ама това вече е върхът! Какво му е IT-то, че и Технологичното на редовно учение по ЯХБЗ??? Гогов, изтрещяваш вече!

Stan Stan

Важно е да се покаже зловещата роля на Русия ! :D

някои тренират, други ги нападат... такъв е животът.

ПриличАт на маймуни

т.е. на теб, а ?

Само си чувал за казарма.

Е слаба работа са руснаците, глей сега какви химически костюми, противогази и други средства за защита... В Сирия "Белите каски" са направо супермени с по една противопрахова маска за 30 стотинки и голи ръце спасяват ли, спасяват ли жертвите от химическите атаки и нищо им няма. Даже интервюта дават само няколко часа след атаката и то точно до кратера на взрива.

т.е. химически атаки в Сирия е нямало, за да правят така.

Не знам, но за мен е съмнително, все пак става въпрос за "зарин". А "зарина" е страховито бойно отровно вещество.

Който е влизал в брезентовата палатка с неработещ противогаз от тарикатлък знае за какво иду реч. На въпроси: искаж да кажеш че не е имало хим атака не се отговаря. Особено на хора които не са обличали военна униформа.

Ако беше съвсем малко по-умен, щеше да знаеш, че заринът всъщност не е много страшен, защото до час-два се разпада на основните си съставки, които пък от своя страна не са опасни.

да, разпада се за период от няколко часа до няколко дни, зависи от много неща. Но когато "спасяваш" все още жив човек е сигурно, че той е току що обгазен и средата е все още смъртоносно опасна.

Ще тренират ми. Като се има предвид, че оснвният им геополитически противник (САЩ) разполагат с най-големия военен резерв от БОВ в Света и доказано са убили минимум 3 мил. цивилни след употреба на БОВ. Като се има предвид и факта, че основните съюзници на САЩ в Европа (Германия, Франция и Англия) първи са започнали да употребяват БОВ в реални бойни действия и са избили стотици хиляди... напълно резонно и нормално е да правят подобни тренировки....

Адаш,ти си патологичен ЛЪЖЕЦ!

Не знам колко са им резервите, но ако може да пуснеш сведения къде точно са избити тези 3 милиона цивилни? Иначе си прост лъжец.

Иван Петров

Виетнам... чети повече

Така е така е, лъжец съм . Според Гардиан, по време на войната във Виетнам, САЩ са причинили смърта или трайни увреждания от химическо оръжие на над 1 мил цивилни от южен Виетнам (съюзник на САЩ), над 500 хиляди убити цивилни от Северен Виетнам и около 600 хиляди цивилни от Камбоджа, Като тук говорим само за цивилни, жертвите сред отделните армии е различен!!!! Не много по-различни са цифрите от войната в Кореа, където американски бомбандировки (в това число с БОВ) заличават над 20% от населението

Към 2015-та година, Русия е разполагала с около 40 хиляди тона БОВ. 2-ри тогава са били САЩ с около 38 000 хиляди тона БОВ. През 2017-та, Русия унищожи 99% от запасите си с БОВ, докато САЩ планират да започнат процеса по инищожение на техните запаси не по-рано от 2025-та, което ги прави държавата с най-голям резерв БОВ в момента в Света

Тотален лъжец, че и уж Гардиън цитира. Ми то всички жертви във войната нямат 2,5 милиона и от двете страни. БОВ не са използвани. Напалма не е БОВ.

Маймунките и плащ - наметало. много са напреднали.

каквото иска това ще прави Русия

Тава инат ли е? Наглост ли е?

Какъвто ти нямаш.

Ипритът това лекарство за кожни проблеми ли беше?

Точно. Да не ти се налага да се лекуваш с него!

Тренират.

Те на това му се вика IT-новина...

IT-там, ГАЗ-Чорапи-Наметало! И дръж сега тоз баир, доде мозъка превърнем в мускул :))...