Руските актьори вече са на МКС

Връщането на Земята е планирано за 17 октомври

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щели да спасяват човек на МКС... а зарязаха Крикальов там 311 дни, сам самичък. Смешници.

Много смислен филм ще да е това. Изстрелват докторка барабар с подготовката на ракетата - нещо което отнема няколко дни, няма да смятаме разходите, вместо да свалят космонавта за 1 час на Земята....

_stankow

И да го убият с претоварването при спускането в плътните слоеве ? До 4g ? Болен човек може ли да ги издържи ?

3-4 G e при излитане. С 3-4G прави линейката при завои.

Доста си тъп. Но няма да се оправиш.

А американците направиха над 400 часа видео от повърхността на Луната... преди 50 години. По време на 6-те кацания там.

_stankow

Така е, кой го отрича ? Даже помня как ги даваха по телевизията, по българската телевизия. Нямаше много телевизори тогава, но на една витрина на магазин бяха включили телевизор и даваха първите стъпки на Армстронг. Но сега става въпрос за игрален филм, не за научни снимки. Иначе за първото видео на човек в космоса - пак е руско, на Гагарин.

На Гагарин няма видео. Има фалшификат направен тука на Земята в последствие и това официално е признато.

_stankow

Има видео, има го в мрежата. Телевизионна система "Селигер" на борда на "Восток". 10 кадъра в секунда, формат 1:1, 100 реда разрешаваща способност. Изображението се предава с видикон. Кадри на космонавта на орбита. Вие имате предвид кадрите от изпращането на Гагарин, качването му в космоса, махането с ръка. Да, това е заснето след полета. Но първото видео на човек от космоса е руско, на Гагарин.

Да видяхме го тва видео открито тази година стияло засекретено в архива :) да им се чудиш как не се е включила пропагандата :):)) https://hi-tech.mail.ru/news/53569-naydeno-video-pervogo-poleta-v-kosmos-gagarina-ono-schitalos-uteryannym/

Няма видео от полета. Това са е съобщена техника, която уж било имало, но нищо не са снимали и още по-малко предавали и най-вече няма никакъв запис на такова видео. Има само кратко видео от преди да излети. И най-вече не са му дали фотоапарат да снима от космоса и трябва да разказва какво вижда. Забавно е как над Южна Америка казва: «Самочувствие отличное. Слышу вас отлично. Полёт проходит хорошо». А Кой е чувал отлично остава пълна тайна, защото няма зарегистриран разговор с него в близките 10 минути. Затова и Титов прави първата снимка на Земята при полета си с Восток-2 и снима видео със Земята от Космоса, а това е само няколко месеца след Гагарин. Дори с Белка и Стрелка има видео от космоса, но с Гагарин няма.

Нали осъзнавате, че тогава по време на измсленото "кацане" не е имало никаква фотографска техника, която да може да снима в условията на открит космос, а за живо предаване и теле мост от луната може да си мечтаем и след 50г.

_stankow

Имаше. И фотографска, и теле, и киноапаратура. И предаване на изображението от Луната към Земята. В реално време. Говоря за американската техника, за програмата "Аполо".

Осъзнаваме, че си неук тъпак. Предаване на сигнал от космоса има още от Лайка.

малоумници, нали осъзнвате, че в открит космос и в космически кораб има лека разлика.. а да не говорим за радиацията, която е извън пояса на Ван Алън, която и до ден днешен няма скафандър, които да издържи... ама вие си вярвайте

За руснаците е много важно да са първи в всичко. Първи излетяха в космоса,първа ваксина,първи филм в орбита,първи в това,първи в онова. Някои ако се заблуждава,че студената война е свършила, греши.Макар,че пропаста между Русия и запада е огромна.

Студената война свърши и ссср я загуби. Загуби я и се разпадна без и една пушка да гръмне.

И предаде щафетата на Китай. Сега Русия морално покрепя с подскоци, отстрани на пистата, своя червен другар.

Не продължават студената война, а започнаха нова. Понеже само това знаят. За руските управници е изключително важно народа да се гордее с нещо си - няма значение какво, даже и да е нещо смешно. Понеже ако мужиците се събудят, ще резнат на Путьо главата и ще играят с нея футбол на Червения площад - онлайн.

_stankow

И какво им пречи "да се събудят", щом е толкова лесно ? И дали, след като преживяха "събуждането" и последвалия ужас на 90-те години, пак ще се навият ? Дали пак ще повярват на дойчевелето ?

Не искам по никакъв начин да омаловажа това, което правят руснаците, но няма как да не спомена филма "Гравитация" на Алфонсо Куарон, който го засне без да праща никой в космоса.

_stankow

Първият филм за космическо пътешествие - немският ням филм "Една жена на Луната" е заснет 1904-та година. Същия сюжет, какъвто можете да очаквате - отиване до Луната с космически апарат и разни истории с местните жители там. След това има много други такива. Само да спомена 1924-та в СССР се снима филмът "Аелита". Пътешествие до Марс и т.н. 1935 в СССР се снима филмът "Космически рейс". Консултант е К.Циолоковски. Снимките в безтегловност са направен в студио. По-късно летели космонавти ги определят като "изключително точни". Та така - човечеството мечтае за космоса от много отдавна. Романът на Жюл Верн «Около Луната» (фр. Autour de la Lune) е публикуван 1869-та. Точно един век преди полета на Аполо-11. Сигурно и много филми са снимани и в Холивуд за космоса през 20-те и 30-те години, някой сигурно ще ме допълни.

къде скриха порното?

на евроаналтиците само порно ви е в тъпите кратуни.

Те повечето актриси рускини :)

А вместо да пратат лекарка у космоса да спасява космонафта, не мое ли просто преди да стартира кораба да пуснат митничарите на борда да приберат сичката водка и да не се стига до крайности ?

_stankow

Шегата е добра. И наистина е имало подобни случки. При първото връщане на руски космонавти от МКС със совалката се получава казус. Космонавтите са излетели от СССР с техния кораб "Съюз", а се приземяват в Щатите с "Атлантис". Двама души са прелетели от една държава в друга държава. Редно е да имат паспорти, да минат митническа проверка и т.н. Разбира се, всичко е уредено по най-бързия начин, точно по закона ! :D