Коментари - Samsung продава 30% по-малко смартфони през 2015 | IT.dir.bg
назад

Samsung продава 30% по-малко смартфони през 2015

Samsung планира следващата година да съкрати броя на произвежданите смартфони, като част от мерките за намаляване на разходите.

Обратно в новината

Коментари - Samsung продава 30% по-малко смартфони през 2015 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

val55

Много скоро китайчетата, ще друснат всички, защото те правят, или започват да правят комуникатори за по-бедният, и среден потребител, които са 2/3 от потенциалните купувачи на тази техника, и то на цена до 40-60 евро, и това си личи от желанието на клиентите, каква сума може да си позволят да отделят от бюджета си. След 1-2 години сегашната техника е остаряла от морална гледна, и отчасти техническа, а много от потребителите едва ли, ще дадат по голяма сума за подмяна на устройствата си....Съвсем отделно е, кой как гледа на устройствата, и за какво, ще ги използва, а оттук се формира и неговото крайно решение за покупка. С една дума за всеки влак си има пътници, но основният поток от пътници е за пътническият влак....Със здраве и мисъл....

Като искате 1000$ барем сложете малко алуминче.Спрете с тия ПЛАСМАСИИИИ ееее излагация тотална за фалит сте бе заслужавате го.Пласмаси само абе неам думи

Всъщност в оригиналната новина пише, че ще намали броя на МОДЕЛИТЕ с 30%, тъй като разнообразието е по-голямо от нужното, а не на продажбите на телефони. Ама щом така сте го прочели така..

кои "избира" "коментарите" в този пробит бесепарски саит?

От с3 нямат развитие, така че е нормално да не им вървят продажбите. А с5 беше пълен смях - с4 на 95%

S5 e три нива над S4. И двата ги имам.

Освен това модела на работа на китайските фирми е много по-различен от традиционния западен модел. Китайските компании са много по-гъвкави, динамични и бързи, много по-лесно се адаптират към пазарните промени и нагласите на потребителите, много по-бързо вадят нови модели и обновления за съществуващи. Западните фирми в Китай почти нямат пазар! От друга страна, ако се отнася само за основни функции на смартфон-а, то всеки може да го използва докато не се развали. Нямате нужда от смяна. Много хора обаче искат просто да се фукат и не използват и 1/10 от функционалността на телефоните. Други пък искат да играят разни игри, защото имат прекалено свободно време.

Много комплексари има тука. Повечето големи и известни производители от сорта на Самсунг имат общи проблеми - високи цени, недостатъчна поддръжка на стари устройства, преинсталиран софтуер. По принцип почти всички производители, при които не трябва да играеш някакви игри, за да спечелиш право да си купиш телефон, имат преинсталиран някакъв софтуер. Примерно, Гугълския пакет го има почти навсякъде. От там следва, че и много от големите производители страдат от общи проблеми - насищане на пазара, спад на продажбите, загуба на пазарни дялове от по-малки и конкурентноспособни производители. Истината е, че трябва да намалят печалбите. Щом други компании могат да продават еквивалентни телефони на по-ниски цени, значи и те трябва да могат, иначе е нормално да загубят пазар. Ако не се осъзнаят, един по един ще следват пътя на Нокиа. Пазара е динамичен и има нужда от динамична конкуренция, а не от тромави мастодонти, изостанали във времето.

Направо те взимаме за директор при нас. С това мислене и с тези прозрения си просто избрания. Досега такива кадри не сме имали. Ела при нас, чакаме те.

Не мисля че има много общо с действителността. Реално китайците работят просто с по-евтини материали и работна ръка - . За външни фирми дори и с китайски завод пак е по-скъпо. Освен това има транспортни разходи ,защото почти никой от големите брандове не продава в Китай много. Ето къде им отива печалбата. Все пак те имат и големи развойни отдели и като цяло органограмата им е доста по-разточена , за да се създават иновативни продукти, докато китайците крадат всичко наготово. Очаквам скоро и тях да ги подпукат с патентната война,защото почват да бъркат сериозно в кацата с меда и да ги ограничат в ЕС и САЩ. Нокиа западна заради други причини , не заради висока печалба . Ако не бяха толкова наивни и бяха изкарали преди 3 години Андроид , Самсунг дори нямаше да са наполовина на пазарния си дял в момента.

Samsung е супер марка за ТВ и бяла техника. За смартфони нещо куцат обаче. Много софт преинстол и не мож го махнеш. Но все пак бих избрал и най-куция Samsung пред което и да китайско менте с гръмко име на Хуямивей, Ксиоиамт, Леново, Престигио и ХинДзинМин....

Е, все някога ще поумнееш. Китайците правят не по-лоши, но доста по-евтини телефони. Другото е снобизъм. Но и той ще е до време.

По написаното си личи, че не си виждал високия клас на Леново например. Това, което се предлага в бг няма нищо общо със световния пазар, но за бай ти Ганя иктернет все още е извънземна технология и затова все още купуваме джипове на мутрите, а те ни управляват. Иначе си прав, самсунг е над всички китайски ментаци, особено като не ги познаваме :) , сме виждали само боклуците дето продавт в бг.

Неслучайно модела S4 с чист Андроид, ненатъпкан с купища ненужни програми струва 200 евра повече. Хардуера е един от най-добрите, просто решението им да наблъскат боклучавите и ненужни програми в телефона спира много хора да си го купят.

Хе хе, почна се ! Таз година 30%, до година още 30...и отиват там, където са най-добри - перални, прахосмуци и телевизори.

това твоито е избран коментар, избран от комплексиран дирник.

Възможно е да се среща и при други фирми, но със сигурност Самсунг продават телевизори с едни параметри, а под капака се крие нещо доста по евтино... Един познат беше решил да си оправи телевизора и изненадата беше, че екранът изобщо не отговаряше на това, което пише по кашоните :)

твоят познат сигурно има еипъл, и под еипъл се крие нещо доста по-евтионо :))

Нот соу фаст май френд

Самсунг се гъбаркат с клиентите си и очакват лоялност. Купих си ес3 още като излезе, супер готин телефон е и още го използвам, нооо не е изпипан. Тъпата лайсна се цепи от нищо, смениха я 1 път, на някои приятели 2 пъти и пак се цепи, но просто моя телефон вече беше изтърван и не се пробвах за втора смяна на екран. Софтуерът е много зле и телефона ставаше все по-бавен с всеки следващ ъпдейт. И накрая поддръжката спря на андроид 4.3. Да не споменавам за хилядите бози от самсунг, които не искам да имам в телефона, но не мога да махна без рут. Добре, че има цианогенмод. Скоро си поиграх с ноте 4 и не останах впечатлен, пак се усеща забавяне при пускане на разни приложения, които не би трябвало да са тежки и които са писани от самсунг, та би трябвало да са оптимизирани, но там май не знаят тази дума. Та на кратко аз не бих си взел отново самсунг.

все намесвате Apple когато ствава въпрос за Samsung?Apple нямат нищо общо с въпросните,разликата е че Apple са със съвсем рзлична операционна система,докато Android е масова и всички останали телефони са с нея,които от своя страна предлагат същото качество на доста по ниски цени от Samsung,затова е напълно нормалко продажбите да им намаляват,те немогат да блеснат с нещо по различно от масовката заразлика от Apple.

С пускането на големите айфони от Купертино избиха кътен зъб на корейците и от раз унищожиха одновната причина за изтичане на потребители към конкурентите. Явно продажбите на Самсунг са се сринали при положение , че декларираха 49% спад в печалбите при мобилното си подразделение. При средният и ниският клас пък Xiaomi и останалите китайци им отхапаха огромен дял от баницата , щото не може да искаш 250-300 долара за модел , чийто китайски аналог е в рамките на 150 долара ...

Не забравяй , че LG тази година също им станаха голям конкурент като предлагат съпоставимо качетво/параметри на по-изгодна цена ;) Трябва да се съсредоточат основно върху върховата си линия Galaxy S и Note , като коригират и цените надолу , както и да се разделят напълно с останалата ширпотреба , където няма как да се конкурират с китайските производители.

Боли ме г...зо, че Самсунг щели да продават с 30% по-малко, или че Епъл щели да фалират! Нека да пуснат добри машинки на цена 100-200 кинта, пък все ми е тая, какво пише на нея. Да му мислят жълтурите и резбарите.

Само , че що намесваме Епъл чиято печалба постигна рекордни нива за третото тримесечие на фона на 49% спад при Самсунг и както се вижда складове пълни със залежали Галакси-та ...

Ябълките или лъжат неистиво или доказват истината за обладаните фенове - моделите им са доста слаби спрямо цените на които ги предлагат

пордената нескопосано преведена "статия", самсунг намаля с 30% предлаганите модели. това не е равностоинно с броиката, която ще се продаде!

Да, ще продадат много по-малко. Те и без това обявяват само доставени, а не продадени на крайния потребител бройки.

Xiaomi, LG само това чакат.

Според мен, заглавието трябва да е: "Samsung ЩЕ продава 30% по-малко смартфони през 2015" Ама явно писачите са решили да спестят 3 байта място...

Unicode - 6 байта :)

Пък аз си мислех,че още на ASCII я карат...

Това е нормално. Появяват се и нови производители с по-евтини модели. Едно време Нокия беше на върха, но прекали с цените и по-евтините тогава, но не много по-лоши Самсунг им взе пазара. Сега историята се повтаря. Сегмента от потребители които са готови да плащат много за престиж си купуват Епъл. Другите може би не виждат причина да дават необосновано много пари за Самсунг. И изобщо след големия ръст е нормално да има и спад.

Samsung отдавна трябваше да намали моделите в портфолиото си. Galaxy Sx серията си е добра, както и Note x. Могат да си оставят и А серията. Обаче всички минита, максита, Янг и Ейс, отдавна са отживелица. Ако видите противник на Андроид и в частност на Saмsung, и ги попитате какво са ползвали - то е Янг или Ейс. Не вярвам да има сериозен потребител който да не оцени по достойнство Note & S серията. Добре е да намалят бюджета за реклама, както и актуалните цени.

Ами не може да искат 1000 и кусур лева за пластмасов телефон и хората в Азия го разбраха. "по-добро управление на складовете и политиката на снабдяване на фона на спад на търсенето на смартфоните Galaxy" Това е прост евфемизъм , че складовете са пълни с непродадени Galaxy-та.

доста грозно е, някои изключително прост, като теб, да се прави на умен. складовете не трябва да са пълни, за да струва пари съхранението на стоката в тях, а разходите за логистика не са никак малки. поради тази причина sap се гушат с много пари.

хаха, явно 7 бушмена не си плащат наема!

Може, може... Виж Apple какви боклуци продават и пак се задържат в бизнеса...

Ти първо ги пробвай "боклуците", пък после пиши. Всички такива коментари съм ги чувал само от хора, които никога не са ползвали продукти на Епъл, но иначе много ги разбират нещата. Боклуци не продаваш в 10 млн. тираж само за 3 дни.

Aпъл намали производството наполовина, самсунг с 1/3, само Kитай печели яко, защото си продават телефоните по-близо до реалната им себестойност, а и взеха да правят някои наистина добри модели.

И къде прочете , че Епъл са намалили производството на iPhone ? Знам , че линкове тук не се допускат , но поне кажи сайт или как точно да открия новината с Гугъл ;)

kumalissa73@

Мисля че тук беше, не се сещат за айфон или айпад ставаше дума че продажбите намалели с 50-60%. Не ми се рови сега, имаш гугъл оправяй се.

Аз съм самсунго-андроидска врачка, която постоянно прексказва смърт на епъл и просперитет на Самсунг. Постоянно пиша по форумите колко са скапани айфоните и колко са велики гнусмасите. Незнам обаче защо нещо прогнозите ми не се сбъдват, а става точно обратното. Всъщност май си отговорих: Да са таковам в самсунго-аднроидската врачка. :):);) ПП специални поздрави за user-a от клана на самунго-андроидските врачки. :);)

Дано Епъл да не фалират. Нали трябва да се подиграваме на някой за некачествените и скъпи телефони.

да се случи,колкото и да искаш.Телефоните са им скъпи да,но са без грешка и в дизайн и функции. Некачествени и скъпи телефони са Самсунг.

Основният проблем в търговията е печалбата. Ако се решат да пипат там, сиреч да я намалят и редуцират администрацията - ще си възвърнат пазара. Иначе всяка година сериозни иновации е смешно! А малките растат през това време и имат шанс за по-малко пари (печалба) да ги стигнат по-бързо и даже да ги изпреварят. юима и още фактори - мрежа, сервиз, услуги, и т.н. Фактите го потвърждават. Ама е казано - лаком г*с запушване няма, има разпаране.

В момента съм в една чуденка, защото трябва да си сменя телефона, а на всичко което се предлага, намирам сериозни кусури (нямам някакво ограничение в цената). И се замислям дали няма Microsoft да се възползва за яко навлизане на пазара. Просто се сещам как Word 2.0 за DOS имаше 7% от пазара.

Sony Z2 или Sony Z2 compact за смартфон, Samsung Galaxy Note 4 за фаблет. MS и хАпъл не съм им фен за смартфон по :) необясними причини. Сериозно: методите за тотално следене в Андроид телефони са по-ефикасно преодолими отколкото вградения спйуеър на Огризка ООД и М$пек.

Нормално е търсенето на телефони да намалее. Хората вече се усетиха, че няма никакъв смисъл всяка година да си купуват нов телефон, както беше преди. Така че причината за спада в продажбите на Самсунг не е в тяхното качество, а заради това, че е безсмислено да даваш пари за нещо, което вече си имаш :)

Баце, баце, що пишеш за неща от които не разбираш? Търсенето на телефои НЕ намалява. Намалява търсенето (пазарния дял) на Самсунг. За сметка на китайски смартфони.

Който го може, го може! Apple Inc. 2014 Revenue Increase US$ 182.795 billion (2014) Operating income Increase US$ 52.503 billion (2014) Net income Increase US$ 39.510 billion (2014) Total assets Increase US$ 231.839 billion (2014)

Прав си, че който си го може, си го може... Още малко им остава на Apple... Xiaomis net profit last year rose 84% to 3.46 billion yuan ($566 million) from 1.9 billion yuan in 2012, while its revenue more than doubled to 27 billion yuan. Another table included a forecast of a 75% net profit increase this year. Smartphone sales account for 94% of Xiaomi's revenue. The rest comes from other products like software and services.

Абе идеята ти е идейна, но я дай курс долар към юан?

Еми то с тая тояга С5 дето изкараха , как точно ще ме накарат да си сменя С4-ката за С5-тицата ? Не предлагат нищо кой знае какво за да накарат хората да мигрират към Ноте3/С5 или дори и новия Ноте4 ( дето даже няма USB3 )

кой те кара да си сменяш с4-ката? Ако искаш да си сменяш телефона всяка година е смешно да очакваш значително подобрение. Никоя друга мярка също няма да ти предложи сериозно обновление за 1 година.

Идеята на всеки един НОВ телефон е да предизвика желание да бъде взет , дори и от собствениците на предишния модел. Също така основна цел е да привлече хора от другите марки към съответната която си предлага новия модел. Като твоя модел е посредствен и не предлага практически нищо в сравнение с предшественика , много ясно , че фирмата няма направи някакви космически печалби.

Не е лесно. Също като ябълките и Самсунг няма как да направят кой знае какви иновации в бързо излизащите нови модели, а другите ги застигат и предлагат сходни продукти на по-ниски цени.

Да де, ама Епъл бележат рекорд по продажби всяка следваща година, явно е въпрос на качествен и добре направен продукт, не само на иновации.

Явно е въпрос на маркетинг. :) А, ейпъл имат най-якия маркетинг отдел на света. За това спор няма :)

Е бележат рекорди, но само по техните приказки. :-) Всъщност "парите" от тези рекорди стоят някъде по офшорни зони, никой не ги е виждал, не са им платени данъците, нито са раздадени дивиденти. Даже пуснаха наскоро за милиарди облигации /защо са им кредити, при положение, че имат милиарди в банките/. Та дали бележат рекорди наистина или само за пред борсата не е съвсем ясно. ;-) Дали наистина тези продажби са реални и дали парите наистина ги има? Няма как да знаем, освен да вярваме на техните отчети, а знаем колко са добри в маниполациите. :-) Това е разсъждение относно Епъл. ;-)

Проблема на Samsung не е в спада на пазара на смартфони (пазара расте както и продажбите на техните конкуренти). Проблема на Samsung е в спада на качеството на телефоните и таблетите им, както и по-лошият баланс цена/качество спрямо това на конкурентите им. Лошото е че очевидно от компанията не го разбират това след като постоянно все пазара им е виновен ;)))).

Хахаха вземайте от Xiaomi :-)

LG не отстъпват по нищо на Самсунг. Явно са им взели голяма част от пазарния дял.