САЩ изстреля първата 3D принтирана ракета

Тя не успя да достигне околоземната орбита, но опитът се смята за успешен

Обратно в новината

Коментари - САЩ изстреля първата 3D принтирана ракета | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ракетата излетя с 3d принтиран екипаж

За разлика от руските ракети, които имат екипаж за да мятат въглища та да лети, на хората, ракетите са без екипаж. Екипажи имат само космическите кораби.

Изстреляна е тестване на 2D принтирана F16, произведена на България !

Щом не е гръмнала още на старта, значи е поредния огромен успех на краваристанската наука.... Няма значение паднала ли е и къде.... Па ми пишете тука как "Космическата програма на Русия е пред пълен разпад".... Може и да ви повярвам.

Se taia

Успех е за тази НОВА ЧАСТНА компания, не за НАСА! Понял? Колко частни компании са направили принтирана ракета, която да не се разпадне при максимално динамично натоварване? А сега кажи колко компании/държави са успели да изстрелят ракета от първи път без да имат каквито и да е проблеми?

_stankow

>>>Тя не успя да достигне околоземната орбита, но опитът се смята за успешен. Затова пък словоблудието се издигна на нови, космически висоти ! Достигна и надмина даже околоземната орбита ! :D :D

На теб известно ли ти е, колко опита, успешни и неуспешни, е направил Мъск например, а и не само той докато се получи работещо нещо? Това го има при всички големи открития. Знаеш го, но го игнорираш.

Не му се връзвай, той си се кланя на Раша и не ще да признае че са вече изостанали понеже изостават след краха на СССР. Живее в миналото.(съдейки и по останалите му коментари под технически теми)

Se taia

Успех е първата степен да мине максималното динамично натоварване без да се разпадне. Това, че е станал фал във втората степен, го отчитат като проблем, но така или иначе това е ПЪРВИЯ опит. Я кажи руснаците, та дори по времето на СССР, колко неуспешни опита имат преди да изстрелят нещо?

Se taia

Тези с минусите да се аргументират. Или просто нямате какво да кажете? Дори германците са имали десетки, ако не и стотици провалени опити преди да успеят да изстрелят ракети.

Ти ми кажи американците с техния Редстоун колко "успешни" опита имаха и колко неуспешни, въпреки че отвлякоха нациста фон Браун и го впрегнаха да работи за тяхната лунна програма?!

Se taia

Ами пич, просто потвърждаваш тезата ми. НЯМА НИКОЙ, който от пръв път да е успял. А тези от пръв път успяха да направят първа степен на ракета, която е принтирана на принтер и не се разпадна. Отказа втората степен. Това е успех както и да го погледнеш.

Ми спри най накрая да онанираш в коментарите на статиите де.

Значи имаме цел, която не е изпълнена, но е успешна! А, де! Хубаво е, че се пробват и дано успеят, но оксиморона от статията си остава!

Има няколко цели. Основните са постигнати. Оксиморон няма.

Не е 3D принтирана, а е отпечатана на триизмерен (=3D) принтер.

Еването се смята за успешно, само дето не можах да го вкарам...

В случая си го вкарал ама без ескалация. Това какво е, тъпако

Браво на компанията Очаквам скоро и принтирани военни ракетки. За съжаление. Доста по-евтинки и поради това в по-големи количества

Тази технология би била особено полезна за Русия. За принтиране на глави.

_stankow

Ако има скъпа технология, напълно неприложима за масово военно производство - това е точно 3D печатът ! 3D печатът е само за някои уникални възли на някои уникални изделия. Каквито са космическите ракети.

Компанията печата и корпуса на ракетата, двигателите... Не зная, какво още Има вида в Тубата, мисля, че ще ти е интересно, ако ги изгледаш.

Влез в съвремието човек, явно имаш акъл в главата, но не се излагай. Не приемай че понеже рашите не го правят няма смисъл. Рашите не са еталон за нищо в днешно време освен в олигархията

@Стан, ти пък къде намесваш руснаците тук Хайди стиге сте политизирали всичко Ето видео отпреди година. Ще ви е интересно и на двамата Дори мисля, че е това, което аз гледах тогава https://www.youtube.com/watch?v=kz165f1g8-E

Чугунените червени идиоти си останаха в средата на миналия век та каквото и да им се говори е загуба на време но пък ЕГН-то си знае работата и скоро ще я превърши

При цена от 12 млн спрямо индийски и китайски ракети по 15 млн може и да е конкурент.

Когато се осъвършенства процеса, цената може да падне с две трети. Ще бъде интересно, защото, ако продават лиценз, всяка една страна ще може да изпраща свои ракети и да има своя космическа програма

Едно изобретение, ако не вари ракия и не прай свирки, не ми го хвали!

Частна фирма е. Не в държавата САЩ

И балъците изобщо не вярват че въпросната "частна" компания е субсидирана с няколко трилиона за опитите си. В Америка всичко е честно, нали?

Няколко трилиона?! Я след на Земята!

Мило другарче! Фирмата е Relativity Space. От Калифорния. Не от САЩ.

И каква е ползата спрямо ракета направена от тенеке?

Цената и времето за изработка

Se taia

По-малко хора участват в изграждането? Всичко се механизира? Ускорява се процеса на производство? Да продължавам ли?

Заглавието е "Първата ракета принтирана от 3D принтер не успя да стигне околоземна орбита и падна"!

Това е написано под заглавието, но такива като теб обичат да извъртат нещата. ПО лавровски начин.

Какъв ти САЩ. Това е малка частна компания, която се намира на територията на САЩ.

Колко такива има в майка Русия?

Тези минуси освен от нещастни русороби, не виждам от кой друг може да са. В щатите( а и в европа и китай) е пълно с технологични фирми( световни ) докато в майка Русия само фирми на олигарси за продажба на земни изкопаеми

Още един будала който си мисли че някакъв частнИк ще успее да да, се конкурира с НАСА, че и да му дадат да им ползва съоръженита.

Ти освен липса на базови познания за света да имаш, за други не се сещам. Space X например какви са, да не са държавни?

Докато се получи спейса, не се знае колко още "частни" компании и с колко трилиона са субсидирани... След толкова шансове за експерименти, все една ще излезе успешна,