САЩ изстреля първата 3D принтирана ракета

Тя не успя да достигне околоземната орбита, но опитът се смята за успешен

Обратно в новината

Коментари - САЩ изстреля първата 3D принтирана ракета | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв ти САЩ. Това е малка частна компания, която се намира на територията на САЩ.

Заглавието е "Първата ракета принтирана от 3D принтер не успя да стигне околоземна орбита и падна"!

И каква е ползата спрямо ракета направена от тенеке?

Частна фирма е. Не в държавата САЩ

Едно изобретение, ако не вари ракия и не прай свирки, не ми го хвали!

Колко такива има в майка Русия?

При цена от 12 млн спрямо индийски и китайски ракети по 15 млн може и да е конкурент.

И балъците изобщо не вярват че въпросната "частна" компания е субсидирана с няколко трилиона за опитите си. В Америка всичко е честно, нали?

Още един будала който си мисли че някакъв частнИк ще успее да да, се конкурира с НАСА, че и да му дадат да им ползва съоръженита.

Тези минуси освен от нещастни русороби, не виждам от кой друг може да са. В щатите( а и в европа и китай) е пълно с технологични фирми( световни ) докато в майка Русия само фирми на олигарси за продажба на земни изкопаеми

Ти освен липса на базови познания за света да имаш, за други не се сещам. Space X например какви са, да не са държавни?

Докато се получи спейса, не се знае колко още "частни" компании и с колко трилиона са субсидирани... След толкова шансове за експерименти, все една ще излезе успешна,

Чугунените червени идиоти си останаха в средата на миналия век та каквото и да им се говори е загуба на време но пък ЕГН-то си знае работата и скоро ще я превърши

Браво на компанията Очаквам скоро и принтирани военни ракетки. За съжаление. Доста по-евтинки и поради това в по-големи количества

Когато се осъвършенства процеса, цената може да падне с две трети. Ще бъде интересно, защото, ако продават лиценз, всяка една страна ще може да изпраща свои ракети и да има своя космическа програма

Няколко трилиона?! Я след на Земята!

Цената и времето за изработка

Мило другарче! Фирмата е Relativity Space. От Калифорния. Не от САЩ.

Еването се смята за успешно, само дето не можах да го вкарам...

Не е 3D принтирана, а е отпечатана на триизмерен (=3D) принтер.

Това е написано под заглавието, но такива като теб обичат да извъртат нещата. ПО лавровски начин.

Тази технология би била особено полезна за Русия. За принтиране на глави.

Значи имаме цел, която не е изпълнена, но е успешна! А, де! Хубаво е, че се пробват и дано успеят, но оксиморона от статията си остава!

_stankow

Ако има скъпа технология, напълно неприложима за масово военно производство - това е точно 3D печатът ! 3D печатът е само за някои уникални възли на някои уникални изделия. Каквито са космическите ракети.

_stankow

>>>Тя не успя да достигне околоземната орбита, но опитът се смята за успешен. Затова пък словоблудието се издигна на нови, космически висоти ! Достигна и надмина даже околоземната орбита ! :D :D

Щом не е гръмнала още на старта, значи е поредния огромен успех на краваристанската наука.... Няма значение паднала ли е и къде.... Па ми пишете тука как "Космическата програма на Русия е пред пълен разпад".... Може и да ви повярвам.

На теб известно ли ти е, колко опита, успешни и неуспешни, е направил Мъск например, а и не само той докато се получи работещо нещо? Това го има при всички големи открития. Знаеш го, но го игнорираш.

Компанията печата и корпуса на ракетата, двигателите... Не зная, какво още Има вида в Тубата, мисля, че ще ти е интересно, ако ги изгледаш.

Не му се връзвай, той си се кланя на Раша и не ще да признае че са вече изостанали понеже изостават след краха на СССР. Живее в миналото.(съдейки и по останалите му коментари под технически теми)

Влез в съвремието човек, явно имаш акъл в главата, но не се излагай. Не приемай че понеже рашите не го правят няма смисъл. Рашите не са еталон за нищо в днешно време освен в олигархията

@Стан, ти пък къде намесваш руснаците тук Хайди стиге сте политизирали всичко Ето видео отпреди година. Ще ви е интересно и на двамата Дори мисля, че е това, което аз гледах тогава https://www.youtube.com/watch?v=kz165f1g8-E

Se taia

Успех е първата степен да мине максималното динамично натоварване без да се разпадне. Това, че е станал фал във втората степен, го отчитат като проблем, но така или иначе това е ПЪРВИЯ опит. Я кажи руснаците, та дори по времето на СССР, колко неуспешни опита имат преди да изстрелят нещо?

Se taia

Тези с минусите да се аргументират. Или просто нямате какво да кажете? Дори германците са имали десетки, ако не и стотици провалени опити преди да успеят да изстрелят ракети.

Se taia

Успех е за тази НОВА ЧАСТНА компания, не за НАСА! Понял? Колко частни компании са направили принтирана ракета, която да не се разпадне при максимално динамично натоварване? А сега кажи колко компании/държави са успели да изстрелят ракета от първи път без да имат каквито и да е проблеми?

Se taia

По-малко хора участват в изграждането? Всичко се механизира? Ускорява се процеса на производство? Да продължавам ли?

Ми спри най накрая да онанираш в коментарите на статиите де.

Има няколко цели. Основните са постигнати. Оксиморон няма.

В случая си го вкарал ама без ескалация. Това какво е, тъпако

Ти ми кажи американците с техния Редстоун колко "успешни" опита имаха и колко неуспешни, въпреки че отвлякоха нациста фон Браун и го впрегнаха да работи за тяхната лунна програма?!

Изстреляна е тестване на 2D принтирана F16, произведена на България !

Ракетата излетя с 3d принтиран екипаж

За разлика от руските ракети, които имат екипаж за да мятат въглища та да лети, на хората, ракетите са без екипаж. Екипажи имат само космическите кораби.

Se taia

Ами пич, просто потвърждаваш тезата ми. НЯМА НИКОЙ, който от пръв път да е успял. А тези от пръв път успяха да направят първа степен на ракета, която е принтирана на принтер и не се разпадна. Отказа втората степен. Това е успех както и да го погледнеш.