17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако беше важно да се отиде до луната беше именно за това. Заобикаляйки я може да пуснеш спътник, който се движи в обратна посока на въртенето на земята и с минимална маса може да се унищожи голям спътник. Е руснаците го направиха през 1959 година. Бай Дън да си гледа интересите на Китай, който го избра и да си натиска парцалите.

богоизбраните миролюбци от САЩ могат да имат такива сателити. "САЩ обаче са една от първите страни, разполагащи с антисателитно оръжие, като придобиват подобни възможности през 80-те години на миналия век. " Мръсни комуняги, как посмяха :)))

Хората тестват ракети а не сателити...

Който си го може, си го може...Който не, да духа супата!

Аааа, сега разбрахме, защо ти по цял ден духаш супата. Благодарим за разяснението :D

Няма лошо - успех, молодци !

Имаше един руски ли български ли беше състав от военни дето пееха тая песен "молодцьi, молодцьi", какво ли става в главите на тебеподобните ви като ги чуете/видите. То само в главите ви да ставаше.... Отде ви изравят бе.

Само " Световното зло" има право на всичко тъй като светът принадлижи на тях. След 1990 година малоумният наивен предател Горби изтегли Съветските части ( около 500 хилядната армия) от Източна Европа за да се " хареса " на " цивилизования Запад " мислеше ,че няма нужда да се подписва официални документи тъй като те са " културни, цивилизовани " и доверието към тях беше много високо къквото пожелаят беше готов на всичко. Запада тези лицемерни, с високо самочуствие ,(високомерни) хитри, коварн и подли усмихвайки се мазно,мазно считаха Горби за наивен глупак и такъв се ражда на 1000 години веднъж и използваха всичките възможности оставайки СССР полутруп който никога няма да се изправи на крака.По късно пияницата Б,Елцин довърши това което не можа даже Хитлер да направи. Всичко това Запада го преписа като победа в "Студената война" и се се преближи до Руските граници ( цялата военна инфраструктура ) сега е раздразнена падейки в истерия започва да недоволства " Как така когато помогнаха на бандитите да разграбят и унищожат всичко в това число и военната промишленост Русия отново стъпи на крака". Докато те не отделяха на воената промишленост нищо ( около 2% ВВП) занимаваха се с паради като "Парад гордости " "Парад Величие между половете" и т.м подобни виждайки венният потенциална на Русия се нахвърлиха срещу нея като бесни псета.

“Само " Световното зло" има право на всичко тъй като светът принадлижи на тях” - не само светът ! И вселената !

СССР си беше не полу а пълен труп по него време, не врякай толкова. Нямаха какво да ядат, и в БГ беше същото. Това им сложи края.

До 90-та имаше какво да се яде, гладът дойде когат прегърнахме демокрацията.

Да бе да. Никой не помни мътвилото и мизерията в която живееха, $70 беше прилична заплата ама нямало мизерия, LOL.

помня какво беше преди демокрацията, ходенето на магазин беше семейно начинание. всички дружно като за парад ходихме на магазин ... баща ми заставаше на опашката за месо, майка ми на опашката за сирене и кашкавал, а аз или брат ми на опашката за хляб. И си чакахме по час-два ... понякога изскачаше някоя лелка от някъде и казваше "Не очакваме доставка на месо/сирене/кашкавал и днеска няма да има." съответно опашката се разпускаше и хората си тръгваха вкъщи без нищо. Като застанеш на опашката 20-30 човека пред тебе си беше даже добре, 50-60 - ех лош късмет какво да се прави ще чакаш, повече от 60-70 - няма смисъл най-вероятно наличността няма да стигне за тебе, ела на следващия ден по-рано. Не става въпрос за затънтено село, а за областен град с над 100 хил.жители. мислите, че страшното е да нямаш пари. да нямаше пари спор няма, заплатите бяха мижави. обаче още по страшното беше, че по онези времена дори да имаш пари просто нямаше какво да купиш. не ми разправяйте розови историйки за светло комунистическо бъдеще, който ви каже че е било добре по онези времена вариантите са 3 - лъже, няма си идея какво говори, бил е роднина/приближен на Тодор Живков или друг виден политик. СССР не беше с нищо особено по-добре от нас. Перестройката по време на Горбачов/Елцин не беше цветя и рози, но като се замисля надали има някакъв значително по-добър вариант. Целия соц.на пълна скорост караше в тупик и въпроса беше дали ще се вреже в стената с пълна скорост или ще поналами малко. Перестройката беше точно това намаляване на скоростта преди неизбежния сблъсък със стената. За Русия това означаваше вместо тотален колапс (който и така и се размина на косъм), само частичен колапс.

Значи за единте може - т.е САЩ може да имат такива "екстри" но другите не могат? Е, света не е САЩ

Който си го може, си го може! А който не, духа супата! Кравите духат супата яко и не заради друго, а заради това че този тип ракети са разработени за новия комплекс С-500!! Какво значи това, амои значи че са МОБИЛНИ, за разлика от краварските, за които трябват фиксирани стартови площадки като тези за ПРО, или корабни платформи. ТОВА ДАВА НА РУСНАЦИТЕ СТРАТЕГИЧЕСКО ПРЕДИМСТВО! ЗАТОВА И КВИЧАТ НА УМРЯЛО ЛУДИТЕ ГОВЕДАРИ! ФАКТ!

бла бла бла дрън дрън дрън....

Себе си ли цитираш?

Бля, бля...Дрън, дрън е за тебе..А факта си е ФАКТ!

Последното изречение на статията прави всички коментари излишни! "САЩ обаче са една от първите страни, разполагащи с антисателитно оръжие, като придобиват подобни възможности през 80-те години на миналия век. Наред с Русия и Китай, подобни възможности има и Индия."

Явно лицимерието си има и мерна единица "usa". До колкото е известно взривяване на атомен заряд причинява жертви, разрушения и замърсява с радиоактивни отпадъци хабитата на човечеството, но това не ги спря да го направят в Япония. Два пъти. Директно върху цивилни обекти. По същество това е военно престъпление. Де юре, още не са съдени. Де факто, още няма дори официално извинение от правителството им.

Замърсяването от тестовете на открито през 50-те е това, което е значимо и се вижда и днес - ако и да не е проблем за чието и да е здраве.

И защо да е военно престъпление, бе боклук? Ква е разликата с разрушаването на Берлин примерно с оръдия и избиването на 100 000 цивилни там. Щабът на Пета дивизия и Втора основна армия на фелдмаршал Сунроку Хата, командващ защитата на Южна Япония, цивилен обект ли е? Да се извинят за това че са приключили войната и са спасили милиони човешки жертви ли?

чета, ватнишките подлоги са изцапали от радост и неистово квичене гащите под тази новина ... драги ватенки, тествали са руските стоманени глави ракета. с голяма доза вероятност неуспешно, иначе щеше да пише ТАСС информира ... :) ... ама нъц . руслямските ракети целят най-добре окенското дъно, такъв им е мерникът. един обикновен ракетомоделст от БГ има повече успешни стартове от роскомикс ... :) ... айде със здраве да се напикавате още под такива новини ...

единствения идиот на тяхното ниво си ти

американосите са като посрани, щото като им бутнат сателитите и всички самолети, кораби и оръжия стават просто една купчина метал за скрап хахах

Бая ракети ще им трябват на руснаците докато бутнат цялата техника на американците. Но на сън със сигурност ще ги бутнат.

petrovito

бъркаш. няма да са руснаците подсказвам, топло

Имаш си, тестващ си! Който си го може, си го може!

Така е! Вярно, само 40 години след САЩ, но тестват.

Тогава защо е цялата тази дандания и вой от страна на щатите и такива като теб? Нали отдавна си имат? Що пищят те (и тебеподобни ...) като ощипани госпожици? А?

Как бе! Нали коментиращи тук отричаха, че Русия може да има такива ракети. ;)

Ами за сега нямат. Като направят успешни тестове и ги внедряд в армията тогава ще имат.

Поразгледай добре видеото как беше ударен и взривен Челябинския "метеорит", след това помисли малко и чак тогава прави такива коментари.

Това е поредното путлерастко малоуна лъжа. Челябинския метеорит изобщо не е удрян, лъжлив клоуне.

Путин още през 1908-ма свали така и Тунгуския, нали така... Свети Путин кога ще го канонизирате? Църква вече му изписахте...

Добро утро, поне 3 пъти казах че глупавите сателити на Мъск ще бъдат изкарани от строя за 5 минути Тоя идиот трябва да плати за замърсяване и олигофренско наивно мислене

15 000 ракети ще им трябват само за сателитите на Мъск. Путин ще трябва да продаде не само Русия ами и руснаците, за да плати производството на толкова ракети...

Ей го пак Мъск му е в главата. Ни седативи ни медикаменти за оросяване помагат. И на 4-и километър си имат тежките случаи, какво да се прави.

Американците са притеснени разбира се. От три опита руслямците не са уцелили нито веднъж, но са застрашили цивилни ТВ сателити. И понеже не могат да правят и качват сателити, руслямците са решили да наситят с боклужи космоса за да не могат другите да летят и да им повредят сателитите. Няма как да се предават новини, телевизия и интернет без да бъдат контролирани от КГБ и Джуджето император.

Аз лично ще ти пратя двама руснака де те опънат, промит мозък недоклатен

що мислиш, че на други хора може да им харесва да си промиват мозъка като теб ?! дръж си личните неща за себе си ... :)

По-добре му прати 3 рускини недоклатени да го притеснят, че пияндурниците и това не го могат, най-много да му изпият домашнярката на човека!

ракетите ASAT могат да доведат до появата на отломки, което пък може да застраши търговските спътници и необратимо да замърси големи региони от близкия космос.

12 000 спътника на мъск , след 5г. ще са ,,полезен боклук " ?

Не , ще са добре печелещ бизнес .

А като имат какво мучат да им ЕВа найкяъа!

Е хайде-хайде. Всички знаем че щатите също военизират космосът си. Най-малкото за прехвърляне на сигнали при управление на дронове, но още за шпионаж, направление на удари, управление на високоточни оръжия, прихващане на сателити и кой знае още какво. Разбира се че ще го правят и руснаците.

Между бойно поле и команден център има разлика

Руснаците нямат потенциала да направят още кой знае какво във въоръжаването. Но Путин сякаш се опитва да повтори номера на Рейгън - да излъже врага с "междузвездни войни" или нещо от рода и да го фалира, после е лесно, видяхме го как става със СССР. И май постига някакви успехи; едва ли ще постигне някакво превъзходство и едва ли ще промени нещо в световния ред, даже това, което прави навярно е за добро - западната цивилизация има нужда от малко ритници за да се събури и излезе от комфортната си зона та светът да продължи да се развива, няма кой друг да го движи напред.

Ти това по време на DP на ул. Козяк ли го научи?

LOL, отде ви изравят бе.

СССР икономически се срина от Чернобил, за което после са хвърлили милиарди долари. Върти ми се в главата 18, но може да е невярно. Плюс Афганистан, където подкрепят правителство, при което например съм гледал модно ревю. Представи си го сега! А САЩ създава ислямистки блок. Както Хилърито казва, днес се бият с тези които създадоха, визирайки основно Ал Кайда.

Да бе да, от Чернобил, LOL. Да не е било от градушката предната година или от лошата зима по-предната.

"Русия публично твърди, че работи за предотвратяване на възможността космическото пространство да се превърне в бойно поле, но в същото време продължава да внася напрежение", заяви в официално изявление шефът на американското космическо командване Джеймс Дикинсън.....Аве тъпи факани дебилни говедари! А след разпадането на СССР не бяхте ли вие тези които направихте ли тест на антисателитно оръжие още 2008 година! Тогава какво, не направихте ли отломки?! НО ДА РУСНАЦИТЕ СА ПЪРВИТЕ КОИТО СЪЗДАВАТ, ТЕСТВАТ И ПРИЕМАТ НА ВЪОРЪЖЕНИЕ АНТИСТАЛИТНИ ОРЖИЯ, ОЩЕ КРАЯ НА 60 ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК! ДОКАТО КРВИТЕ КАКТО ВИНАГИ СА ИЗОСТАВАЛИ С ДЕСЕТИЛЕТИ! Факт!

Бла бла бла.. дрън дрън дрън...

Еххх тъпирчо, тъпирчо... Влез в Уикито, порови се в нета и тогава пиши свойте шитни.

В българският език дума "тъпир" няма. Научи български, пък тогава ръси глупостите си, полезен идиот...

То да са само американските... Шпионски сателити колкото щеш!

Това беше отговор на Оберон.

Ами, хамериканците да си разкарат шпионските спътници, и няма да има от какво да се притесняват. Руснаците не искат да думнат Хъбъл, нали?

Присмял се Хърбел на Щърбел. Любопитно какво прави Х-37В в орбитата? Сигурно следи за кълняемостта на рапицата и царевицата в северен Китай.

Звездните Войни идват. :) Неизбежно. Но няма да се водят в Космоса (забравете го тоя космос), а в орбита.

Глупости в главата ти само! Всички знаем, че никой не е летял в космоса.

Земята е в орбита около Слънцето, значи не е в Космоса... Тъпак да дава определения е смешно.

Ами могат, правят!!

Свинете квичат в краварника!

Only you...

Има - тества... Дали е редно? Зависи от гледната точка.

tonk11

Тия нали се оттеглиха от всички договори? Що реват сега? Па и ти имали и то от преди 40 години. Е това ако не е наглост, здраве му кажи.

На практика САЩ са против други държави да имат същото оръжие като тях. Некоректно е, някак си.. поне по американската логика.

Това изненадва ли те? Ако ти знаеш карате и някой те нападне, би ли искал и той да знае карате? Ами ако е по-добър от теб? Със сигурност е по-добре да не знае, нали! ;) Логиката е следната: колкото повече държави имат ядрено оръжие, по-голяма е вероятността някой да го използва. Всеки би искал само той да има, за да не го закача никой. Това важи за всяко оръжие. Разбира се не е добре за останалите, защото са зависими. За съжаление няма идеално решение.

Хич не съм изненадан, отвратен съм, че международните отношения са такава пошлост.

И аз не съм очарован! Всъщност съм против всякакви граници. Идеално би било светът да се обедини, да няма държави, да няма националисти... Всички сме хора и имаме общо бъдеще. В момента само отлагаме неизбежното.

Краварите дали са изквичали а

За краварите не знам, но военните са се притеснили.