САЩ също правят подводен ядрен дрон

Пентагонът разработва отговор на руския "Посейдон"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Подводница Белгород, която пуска торпедото Посейдон (Статус-6 старо име), бе пусната на вода още април месец. А това тук са нескопосани анимации.

Ето на видео с обяснения на руски. youtu.be/e-Jt7H8rA8g

Чакайте бе, е нали "Посейдон" -ът беше само анимация???? :))

Ш'си'го заврът у гъзо...

Даже на анимация не са го докарали! ... Явно са ползвали готов модел от самолетни анимацийки! ... Това крило на въздух е нестабилно, във вода ще е като чук!

_stankow

Пак нещо ни заглавичкват. Щом излезе съобщение че евентуално, може би, едва ли не, щатите щели да правят нещо, някога си видиш ли, значи руснаците пак са направили успешно изпитание. Предстоят преговори относно глобалната сигурност.. Един от най-силните козове на Русия е да се съгласи да не приема на въоръжение Посейдон. В замяна за неразполагане на американски ракети със среден обсег в Европа. Нищо чудно да обявят такова предложение на преговорите. Или американците да го поискат. Много неща ще се сложат на везните, от двете страни. Посейдонът много тежи.

Посейдонът толкова тежи със своите потенциални 100МгТ ТНТ, че може да реши "западний вопрос" преди още да са разположили каквито и да е ракети в Европа.

Ми, байчовото, бил съм. Имам и приятелче, с което си пишем в Телеграм. Ако щеш вервай, но не си ли навираш гагата дето не ти е работа - нито бой, нито грабеж, нито ще те насексят и отвъд ушите. Нормално място, с нормални хора.

Погледнете картата. САЩ са НЕВЕРОЯТНО уязвими от Атлантическия и Тизия океан - по бреговете са разположени НА_ГОЛЕМИТЕ и ВАЖНИТЕ им градове. За Русия това не може да се каже. Този дрон е неефективен срещу Русия ...

не разколебавай евро-атлантическата солидарност. Този дрон може да проследява колко траулера с риба влизат в Сахалин, там нали има море. Иначе, това е едно от многото доказателства за технологичната изостаналост на щатите от Русия в областта на най-напредналите технологии. Нито ще могат да създадат в обозримо време задвижващия ядред реактор на дрона, да не говорим за 100МгТ ядрен заряд, с какъвто може да бъде снабден руския Посейдон. А и, ако това е истинският проект, тази "Манта" с тези гигантски крила има такова съпротивление във водата, че едва ли ще може да се движи по-бързо от скумрия.

Сетила се краварската Мара Путара...да се побара по...........За да създадеш такъв вид оръжие са необходими десетиелтия! И както винаги лудите кравари изостават с десетилетия след руснаците в редица области! И то Въпреки всичките руски и съветски технологии които лудите крави откраднаха и купиха на безценица при разпада на Съветския съюз! Само за създаването на компактен ядрен реактор като този захранващ руските Посейдон и Буревестник на краварите ще им трябват минимум 10-15 години, каато се има предвид колко некадърни и изостанали са в областа на ядрените реактори. Просто факти.

Защо ѝ трябваше на руслямска държава да се хвали с някаква анимация на ядрено торпедо? Сега великата демокрация ще го направи наистина и тогава жална ѝ майка на империята на злото. Като паркираме по едно такова на белоруското крайбрежие и в московския залив джуджето съвсем ще напълни гащите в бункера. Ако го думнем до Петербург ще отнесе целия град заедно с Хелсинки и Талин, но малко съпътстващи жертви са незбежни когато се води безпощадна война за мир.

Точно като оная луда крава Псаки, и ти ще паркираш самолетоносачите на крайбрежието на Беларус и Москва.....Само едно е странното..Че нито Баларус нито Москва имат брегова изивца на море или океан...Но къде ти Паски а и ти да го знаете!

_stankow

Иронията е добра. А ако говорим сериозно - Петербург е трудно да се атакува с такова изделие откъм морето. Финският залив е тесен и дълбок. Има противоторпедни мрежи и хидрофони. Освен това има дига през целия залив, на рубежа на Кронщад, 25 км до града. Няма как да мине дори посмъртно. Виж, Москва и Минск да му мислят как да си организират противоторпедната отбрана, че като се шмугне това ми ти нещо по Москва река, че като се омеша с туристическите корабчета - чак до Кремъл абсолютно незабелязано ;) :D :D

_stankow

Уточнение - Финският залив е тесен и плитък, като хидрография. "Дълбок" е в смисъл че навлиза дълбоко навътре в брега.

Браво, както винаги путлераските ти аверчета се хванаха като шарани.

Ако го правят с темповете на хиперзвуковата им програма ... я Хамилата, я Хамиларя.

няма за къде да бързат, Русия няма да изчезне междувременно

Не че съм специалист по подводници. Нооооо за всеки инженер е очевдино че нещо с такава форма НЕ може да се движи бързо под водата, защото крилото оказва голямо съпротивление. Не напразно всичко що плува бързо под вода, гони цилиндрична форма (подводниците копират формите на делфините доколкото е техн оправдано, а не на скатовете). Т.е. скоростните х-ки са абс критични за подводен дрон,. а това крило освен че изглежда красиво нищо не дава на подводницата. Това ме навежда на мисълта, че виждаме творение на някакви дизайнерки от фирма за компютърни игри. Това даже не е заблуда на противника. Това е.... безмислица.

При това тази форма във водна среда много лесно губи устойчивост...

с принципа на работа, не си чувал за торпедото Шквал, движещо се с около 450 km/h. Идеята е, че отпред се пускат кавитационни мехурчета и на практика челното съпротивление силно намалява и торпедото на практика се движи не в плътна среда, а в мехурест облак!

Да ама Шквала има класическата форма на добре подострен молив...

и за товма подвоно крило какъв трябва да е облака от кавитационни мехури? дали няма да го засекат а? каивтацията яде материала образно казано , кавитацията е най опасна е при витлата и турбините

Да, скоро Кибернет ще унищожи човека

Това върши рбота срещу Китай. Срешу рашките освен Владивосток да поробват да потопят друго не може да направят. Всъщност и него не може да му направят нищо защот там са заливчета до заливче и самият град е на баирите наоколо.

Викаш Санкт Петербург е в Хималаите?!?

Петербуг е току до Талин и Хелсинки... ма то американците кога са се притеснявали за колатералните жертви-)

Е то в Русия колко градове изобщо знаеш? 3-4 преко сили ще кажеш другото е дереврни :) :) много опростена представа имаш за Русия. Купи си билет отиди на екскурзия след като това ти е любовта на живота отиди и я виж. Гарантирано секс алкохол спин и бой!!! После като се върнеш ще разказваш ние ще ще ти вярваме а така....... На дивана в панелката а китен най далечното място на което си бил не вдъхваш доверие