Създадоха свръхзвуков военен дрон

Въпреки високата цена, интересът на купувачите вече е голям

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БРАКМИ Ф-16ките КОГА????? ГАНЬО ГО "наклецаха"СЪС ТИЯ ЦЕНИ, ПОЗА Ге ИЗЛУЗИХА МУ КИЛОТИТЕ И МУ НАБУТАХА РОШКОЛИТЕ ОБРАТНО СЪС СЕ ХЕМОРОИДИТЕ БЕЗ В АЗЗЗЪЛИН И КОНДОМ.

А какви трябваше да вземат?

свръхзвуков лети три часа и ако не падне трябва да го бутнат или заредят във въздуха - това е по скоро свръхзвукова крилата ракета, но не е хиперзвукова , което означава че е уязвима

Fluidic Propulsion for Commonplace Aerial Mobility | Andrei T. Evulet | TEDxUniversityofStrathclyde в ютуб

А ГРОБАРИТЕ ни закопаха с още 4 млрда, Вместо да вземат 5-6 дрона за 100 млн. Тиквуня цели гардероби напълни със злато ненаситника алчен.

Пък ако направо бяха взели една ядрена ракета, изобщо армия нямаше да ни трябва... пък ако вземат няколко контейнера био оръжия и ядрена ракета нямаше да трябва... а ако майка ти беше мъжка, щеше да има дръжка....

Ами БКП школовка :) виж Гергов Банев Гущеров все същото де що е било в БКП активно все е напълнило гардеробчето. Нинова само виж. Комуненце гладно нема освен форумния планктон.Я го виж тиквуня колко милярда заработи за Русия само неустоиките по АЕЦа са близо 2 милиарда чиста пара. Не може трябва и на НАТО да даде лепта и актьорите се изръсват за декори в една постановка няма как нали за пред света сме НАТО и Европа ама за пред света у нас сме си малки кални бедни крепостни селянчета с местен феодал пак от БКП с камшик прокурор от Чайка! И за базик лицето на България червен до мозайка на костите си президент кукла каквато ни е и държавата.

Българските изтребители още ги чертаят. Като ги получим ще са остарели !

По-правилното вместо като е ако.

Сложи му бомби и ето ти крилата свръхзвукова ракета. Оттук до Москва или Анкара ще стига за 20 мин :-)

а до Ню Йорк?

До кочината Вашингтон по-бързо ще стигне и като се взриви ще направи добро за целия свят!

Някой да провери цените на военната техника, преди да пише глупости!!! Примерно ние си купихме 8 F-16-ки за 4 млрд., които не само че не са безпилотни, ами са и безпроизводни - т.е. евентуално ако построят завода, ще ги произведат. Така че за такъв дрон 20 млн. са джобна пара.

Липсват важни ТТД. Накратко: 1. Далечината на полета е 4815 км. 2. Максималната му маса е 16 800 кг. 3. Максимална скорост 2572-2592 км/ч

Че то без пари бе, отменяйте ефките , това е бъдещето на военната ни авиация. Тук поръчка на зелено е оправдана.

СвръхзвЪков??? Това ще да е нова думичка...

Звък-ът е още по бърз от обикновения звук!

Не мога да разбера ,всички вие които викате ура и толкова се възхищавате на това постижение,ако утре същото това почне да ви изсипва нещо върху главите и се чудете къде да се скриете с децата,пак ли ще викате ура.

И в СССР викаха ура на ядрената енергетика, а като гръмна Чернобил, никой не вика ура. Виждаш ли, колко ти е умна логиката.

tonk11

Това е един от големите проблеми на тая държава - всеки пише и говори за всичко и особено за това от което не разбира бъкел. А в случая даже не е успял да си преведе текста от страницата на компанията. Всъщност само името на фирмата е правилно.

СвърхзвЪков дрон, или дрЪн, дрЪн? Мухахахахаха!

Ако дрона има полезен товар 10-200-500 килограма Картела 'СИНАОЛА'' ЩЕ му изкупи цялата продукция Така пакетите с БЕЛО от Колумбия до MAЯМИ за половин час а до Мадрид ще достигат свръхзвуково за 3-4 часа и НЯМА да плащат мулета капитаните на кораби/яхти или гълтачи или корумпирани митничари

Ще му трябва писта. За приземяване.

Трябва само некъде да пусне пакетите с парашутче.

Все си мисля, че с мулетата ще им излезе по-евтино.

к'ва изобщо е тая скорост на летателен апарат, в морски мили?!... Кой ги измисля тези глупости? И като преписвате статии, поне обръщайте данните в правилните единици, защото местните аборигени няма да седнат да си играят, да приравняват и смятат...

Калкулатора не можеш да го намериш ли.

Само да обърна внимание, че "аборигени", на български означава "местни жители". И се е получило повторение.

Кьораво и сакато започна да прави дронове...първо араби после турци и разни други камилари. Очаквам утре и Косово да излезе с нов дрон. Само като погледнеш "правачите" и почти всички братко са държави които една химикалка на могът да направят...ама дронове сглобяват. Чудя се защо държави с първокласни военно промишлени комплекси не ги правят (Франция, Германия, Испания, Италия и други).

Не се чуди и там ги правят.

на сайта си Kelley Aerospace по повод Arrow пишат: The Arrow is a supersonic uav developed by Kelley Aerospace. There is currently a full scale model in our hanger. A proof of concept 1/4 scale model will be going through flight test early 2021. или: Стрелата е суперзвуков UAV (безпилотена летяща машина) разработван от Kelley Aerospace. В момента в хангар имаме макет в пълен размер. Доказващ концепцията макет 1/4 (детско макетче с формата на Стрелата, което цели да покаже, че тази формичка може да полети) ще преминава летателни тестове в началото на 2021г. http://www.kelleyaerospace.com/arrow има една статия https://www.flightglobal.com/aerospace/kelley-aerospace-unveils-supersonic-combat-drone-concept/142635.article в която се разказват разни приказки подобни на това в статията, но дори там заглавието е "Kelley Aerospace unveils supersonic combat drone concept" - Kelley Aerospace показа КОНЦЕПЦИЯ на свръхзвуков военен дрон. Гръмко заглавие започващо със "Създадоха" няма връзка с реалността.

между другото концепциата им е интересна. освен да лети автономно, предлагат опцията да лети в тандем или цяла група заедно с пилотиран самолет. съответно цялата група на практика да се командва от 1 самолет. примерно дрон №1 има мощен активен радар (на практика се разкрива за всеки враг с радар), а радара в пилотирания е в пасивен режим (спотайва се и не се издава, само слуша). или пилота натиска спусъка да изстреля ракета, тя всъщност се изстрелва от дрон №3 и тн. е въпроса е по-скоро софтуеърен от колкото хардуеърен, но темата е далеч по-интересна от 4те абзаца алабала в статията.

Нищо неестествено няма в това. Даже Виетнам преоборудва старите МиГ 21 в дронове. А те (самолет на въоръжение от 1959 г.) летят с почти 2 Мах - макс. им скорост е 2230 км/ч, а един Мах е 1225.04 км/ч. Въпросът е на каква височина е полетът на дрона, но това не е казано в статията... В крайна сметка, освен красивия външен вид, май няма нищо принципно ново и извънредно в този нов дрон.

А цената?!

Тоя дрон става само за едно нещо. Слагаш му една ядрена бомба вътре, засилваш го с 2.1 мах на 15 метра над океана и сбогом Ню Йорк

На 15 метра над океана скоростта е много ниска. Въздуха е много плътен и дрона ще се разтопи още при дозвукова скорост.

Ако е от ТИТАН или волфрамовкарбид НЯМА да се разтопи

tonk11

ама и цената няма да е 10 милиона.

една баба ли ти каза?

от кога си мечтае Руслямска държава и русоробите за това ... още от 1917та

Хич не си мечтае "руслямска" държава. Булавите по подводниците пристигат отблизо и по-бързо.

Само дето Токио - Лос Анжелис е около 4500+ морски мили.

'Дронът е в състояние да лети с над 2600 морски мили с мах 2,1 или 1611 мили в час'....Някога, отдавна, журналистите бяха много по-образовани и GRAMOTNI !!!

В оригиналната статия - 'Kelley Aerospace официално представи своята свръхзвукова концепция за безпилотни бойни въздушни превозни средства'. Концепцията означава идея, рисунка, хартиен дизайн. Следователно те не са създали нищо друго освен мащабиран модел. Статията е преведена неправилно - оттук лъжа.

старт на троловете на Пиздин :)

кацна :)

Че като какъв ще ми даваш старт пък ти? Аз стартове от козяшки соросоидчета не приемам.

Тъкмо се чудех защо спряха грешките в заглавията... По-учудващото е, че автора не е Гогов. Явно дамата - редактор е прилежна гогова ученичка!

модерна работа... ставам мия си зъбите слагам кафето, пускма плейстейшъна и сривам 5 сгради с хората вътре на другия край на света...

СвръхзвЪков инжектопляктор.

С карабадарно предаване.

Китайците от 10 години имат дрон със фристифатор, ама го крият. Ще го пратят на Юпитер.