Коментари - Северна Корея със собствена ОС | IT.dir.bg
назад

Северна Корея със собствена ОС

Операционна система, която не позволява деактивиране на функции и следи всеки един файл - не, не става въпрос за Windows 11, а за операционната система на КНДР.

Обратно в новината

Коментари - Северна Корея със собствена ОС | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защото os windows не "позволява" да се шпионира целия свят особено 8-цата и 10-ката.

Нека да позная - ще се казва KimOS? ПП. На всички кретени отдолу, които се мъчат да си мерят големината на "процесорите", като обясняват на другия коментиращ колко бил тъп: няма как другояче да ви нарека, освен неудачници.

Нека караниците относно коя ОС е по-по-най (линукс или уиндоус) започнат СЕГА :):)

на идиотите от България, пишещи простотии. Не знаете каква е тази ОС и какво, мислите, че еврейската "дограма" е единствената ОС. Забравяте, че бащата на компютъра е Джон Атанасов, а не евреина Бил Гейтс.

за дограмата си прав, но за другото не съвсем. Джон Атанасов е направил възможна системата за запис на данни и вход-изход към машината на Тюринг която по съшество е изчислителната част... Вярно че разработката на Атанасов е дала големия тласък на развитието на съвременните компютри, но процесора и до ден днешен е машина на Тюринг, просто много по-бърза и ефективна...

Атакистите - утайката на обществото, ще ни учат кой е направил компютъра, щото така били казали по Алфа. Абе галфон с галфона ти, докато ЗАПАДНИТЕ държави са разработили щайгата, от която цвъкаш в момента, знаеш ли колко като Джон Атанасов са дали нещо от себе си? А по Алфа казаха ли, що тъй Джон не е изобретил в СъвеЦка България, ами е заминал при гниещите кравари. Що тъй и Сергей Брин примерно не е бачкал в Камчатка ами си е бил камшика и той. Отговорът е прост и боли - заради такива уроди като вас! От това бягат Можещите и Знаещите, а не липса на средства. Който има мозък, намира и начин да си осигори охолен живот където и да се намира, но от простотията няма как да се скриеш.

И циганките бягат в Брюксел да работят първата професия. По същите причини... Където има голямо стълпотворение на хора, все ще има някой да измисля. А като има и пари, никой не пита откъде са. И какво от това?

Джон Атанасов - майка - италианка. Баща от България емигрирал в САЩ/ФАЩ... по избор. Израснал в САЩ. Изучен в САЩ, Работил в САЩ. Не знаещ грам български, но владеещ отлично италиански и английски. Посетил България едва когато става на 70 години... хм... какво казахте? Българин бил?

Това го знае всеки, който поне малко се интересува от истината по въпроса. Човека е чист американец, с който САЩ може да се гордее - роден, учил и работил в САЩ.

Бе тя дограмата е разрааботена в Подмоосковието ама нейсе което не значи че гейтсоподобни нямат пръст де)))))))

Малоумниците, които се кефят на севернокорейския идиотизъм-комунизъм - заминавайте при вашия вожд Ким и ни пишете после как сте!

Чиста проба двуличие. Имам усещането, че се описва вин 10 - кортана, асистент и тн.тн.тн. Ама едното е демократично, от "братски" краваристан, другото - от "лошата" Корея. Хайде малко последователност, а?

TIREX

a напреднал космически булгаристан? още кара н а хартиени винетки..

Докато чакаш държавата в която си да ти каже какво да правиш и да те възнагради за старанието ти ще ти е все така мизерно. В БГ последните 20 години има написана поне една пълна ОС, далеч превъзхождаща популярните по някои ключови параметри, която си се продава по света на своя малък/специализиран пазар. Това е което аз знам, а аз не знам всичко. И със сигурност няма връзка с държавни помощи, мафии и т.н. - такива и да опитат нищо не могат да направят, никога не са могли.

Айде, догодина и путин да разработи нова операционна система за рашките :)

с каква ли операционна система работят компютрите на руската зенитно-ракетна система С-400? Светни ни бе отворения Najad. Ами тези от Плисецк и Байконур? Малкограмотните комплексари като теб, пишат глупости.

Видяхме в черната кутия на Су-то дето го свалиха колко руски компонента имаше!

ми да те светна кат не знаеш - със вариант на BSD

Сигурно файловете се изтриват с натискане на бутона, чиято икона представлява изстрелване на ядрена ракета. И без шега - според мен това е някакъв модифициран Линукс

Ти си гений!

Ще има ли вградена игра с лидера Ким? :D

Валл папето е много яко

Страшна новина ... ама то било за 2013 , а за подслушвания да питат ... баба меркел.

Хайде да не бързаме с осмиването и подигравките!Спомням си че така беше и в началото като излезе Линукс,а то и до сега име доста предимства пред другите!

Не си спомням подобни коментари, когато излезе Линукса. По-скоро хората го аплодираха в надежда някой да натрие носа на лакомите МС

Май не загряваш, че тази ОС е "КНДР Линукс". Да не си помисли, че са направили нещо изцяло ново?

Ако човек иска да види какво може да причини комунизма, достатъчно е да сравни Северна и Южна Корея

Прекалено далечни са. Сравнението на ГДР със западна Германия е добре документирано и върши прекрасна работа за целта.

Ами по време на Господството на УСА няма как комунизма да е в нищета и беда. Ако някой ден Чайника стане първи, и световната иконимика се промени, ще видим дали Южна ще е на светлинни години от Северна Курея.

Ако, ако, ако, ако, ама реалността не е ако!

Хайде да ги сравним. Ю.К с американско финансиране, технологии и управление и С.К, самостоятелна в постоянно ембарго и живееща добре. Стандарта и на живот е много по-висок от този в България а населението и е много по-голямо от населението на България. С.К има собствено производство на оръжия за защита, Ю.К няма такива, но това върши САЩ, заплашвайки С.К. Видимо, недолюбваните от САЩ Северна Корея и Иран имат добра наука, добри специалисти и народ който е сплотен. Неща, които не могат да се кажат за България.

Народ сплотен в рамките на оградите от бодлива тел под дулата на автоматите собствено производство, да. Такива гнусни лъжци-агитатори като тебе че не постигате резултат не постигате, но и за опитите трябва да бъдете чистени като всеки друг вредител, те и хлебарките нищо не постигат пък хората не им цепим особено басма.

Не е ясно защо говориш глупости но все пак да уточним! Корея няма американско финансиране а има уникална икономика нямаща нищо общо като управление и структура с тази на САЩ! И има фирми които произвеждат и патентоват и се борят с фирмите от САЩ и други развити държави! И то 50 години след като е срината до земята!!! В Гърция също се изливат милиарди ама не знам Гръцката икономика да е в топ 15?!?!? Ама нали трябва да си кажеш великите размисли!

Първо ОС направили, а после храдуера . . . Тази ОС ще върви ли на базата на Слънцето?

Защо да не работи? Ако хардуерът не се стопи... Само трябват добри радиатори за охлаждане. Останалото не му бери грижата.

Може пък да я включват само нощем, когато е хладно...

Гладните оризници си направили ОС - хахахаа....бати и вица

Ами "ситите" българи какво са направили? Не разрушили, а направили...

Миничките ще да са вместо със мини с пържоли, а пасианса ще е само с карти на Ким, Ким баща, Ким Дядо, Ким Син, а Черния Петър ще е оня, дето заспа на заседанието и го опуцаха с картечница.

Та какво са Гугъл, Скайп, туитър и други подобни. Какво са "антивирусните " програми?Шпионски програми. Цялата Интернет е шпионска програма. Загрижили се за корейците!

Ауууу велика мисъл!!!

Вземаме една малка жълта ОС и я слагаме насевер и кво се получава? Северна малка жълта ОС.

ей това е операционна система! скайпа е вграден в червения телефон

Глупости на търкалета собствена, всичко дето се твърди че е собствено е на базата на Линукс. Останалото е фантасмагории и пълнене на страници.

По тая логика всеки дериват на редхат или дебиан не е различна ОС:) Значи Убунту, разни рпм ОС да си го таковат:)

Убунту не твърдят, че са разработили собствена ОС, момче.

Не всичко, но почти. В случая е 100% така, всичко, което може да работи на масов хардуер е или MS или линукс, никой извън тяхното политбюро няма достъп до данните за периферните чипове та да може да напише нещо, което да работи с тях. Човек може да има собствена ОС само върху документиран хардуер.

Остава сега да се регистрира на link и щастието ще е пълно:)

добре де, на български ше го напиша - дистроуатч.орг:) ви е го таковам в дир....

Хем собствена криптираща система, хем не разполагат с потенциал за хакване:) Хем са модифицирали ОС, не зависимо коя. Хем са модифицирали и лисицата:) Все пак има някой друг мозък там май:) На мен ми се струва обратото де. Чудно, ако изтече че са модифицирали и ядрото, дали пак ше си говорим глуости?!

"... нахлува в личното им пространство по много скрит начин" - ха, ха, ха! Коя от не-севернокорейските системи не "нахлува в личното ИМ пространство" на потребителите - де "по много скрит начин", де по не толкова скрит?

"През 2013 година благодарение на визита в Пхенянския научно-технологичен университет най-новата версия на Red Star изтича извън Северна Корея. " От това изтръпнах. Вероятно някой севернокореец е бил наказан, че е позволил подобно изтичане по време на тази визита.

Еми да, кой знае колко са го отнесли..откачена им работа да търпят такива кръвожадни диктатори.

минусите явно са на мнение, че няма кръвожадни диктатори в Сев. Корея. Жестоко качествен матреал си имаме и ние.

Това си е най-модерното в сигурността-- позитивно маркиране.