SpaceX тества двигателя за най-мощната ракета в света

Двустепенния вариант на Starship ще позволи колонизацията на Марс

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Па ние правим нова ядрена ракета с която да унищожим Европа. Ураааааа.

Ей измислил го е руснака...

Върнаха ли се от марс,или още следат филма

Браво на рашистката технологична мисъл! Добре, че е Путин и раССия, че Човечеството да върви напред!

Май някои други гледат филма на Мосьфилм Юрий Гагарин и "полета" в Космоса!

И тва от хора, които още чакат Русия, да им докара комунизма...

Майорче, нали знаеш, че до МКС в през последните 10 години ходят само руски ракети?

Кой какво е измислил, къде, как, няма никакво значение. Важно е акциите да се вдигат и акционерите да са спокойни. Будали! За това какво се разработва, до къде са стигнали самите разработки, технологии и т.н. не се пише, не се говори. Статиите са за вдигане на акциите. Буквално. Втечненият метан не е най-подходящото ракетно гориво да му кажа аз на бат Алън. А това, че го има на Марс какво го грее? О2 като няма...

красота! върхова експресия на човешкия гений!

snimka@

Ако Мъск го направи да върви и с препарат за вана вече го признавам ! :D Така и руснаците ще може да го ползват !

SpaceX доставя товари десетки пъти до МКС. Недей дрънка глупости. путлерастче. Роскосмос вече е на дъното с няколко % в бизнеса с изстрелване на сателити, срещу SpaceX над 60%. Демек..скоро време Роскосмос ще има дейност само на хартия.

Това е лъжа.

и още не могат да стигнат американците които ги водят с 50% повече закарани до там.

половината да гориво да се прави извън земята пак е успех. и то не малък

Насред нищщото в Тексас бяха "сглобили" един празен варел и го назоваха "Старшип"... имали нужда да видят как щял да изглежда в реален размер... После духна вятър и го направи дармадан... Сега пък изпитвали двигатели за този варел... ИншАллах, чакаме 2023 да одим до луната!

в статията си пише, докъде са стигнали.... И ако си толкова голям спец.. може Мъск да те наеме и тогава ще си позволяваш месо не само веднъж месечно

А ти какво чакаш бе? боеко да ти налее помия в копанята ли?

ако се надяваш на роскомикс... има да чакаш

Ти ми се качи в таксито, пък ще забравиш за местото за цял живот. Само на супички ще я караш.

е в гравитационните двигатели, даваш на руснаците ракетата, те тия изстрелват в космоса и после я оставяш да гравитира до Марс

този Мъск е един галактически шмекер

ближи си сладоледа.

Едно време руснаците първи изведоха горе спътник на околоземна геостационарна орбита целият свят разбра, че земята се е сдобила с първия си "СПУТНИК". Целият свят научи една руска дума. 3 месеца по-късно краварите от военно-морския флот на фащ и те се напънаха да пуснат свой "спутник", но сметките им бяха криви и двигателите им не работеха правилно и той се разби след 2-рата си обиколка около Земята... Тогава целият свят научи още една руска дума. Знаете ли как руснаците кръстиха американския спутник? Капутник.

Не баш така. Руснаците като готини пичове ти подаряват и една лопата. Като стигне до Марс да си изкопаеш сам гроба, защото няма кой да те изстреля от там обратно и да "гравитираш" до Земята. Изборът е твой.

Баце, то таксито не ще да върви на метан, той ракетата щял да зарежда с него. С пропан-бутан ще е къде по-мощна. А и бутилката е по-лека от метановата.

Не правиш разлика между МЕТАН и МЕТАНОЛ, нали...

Мите, аз съм по-хуманен от теб. Тоя лешперо-костовист и десен.бесен фекалояд ще го оставя на венозно хранене поне 2 месеца.

Първият спътник на геостационарна орбите е Syncom 3. Спутник-1 е първият спътник изобщо, но той е на ниска орбита.

Холивуд в дейтсвие. Хамериканците правят анимации за полети в Космоса, а велика Русия вече пори със своите космическите кораби безкрайните недра на междузвездното пространство

Елън Мъск може да прати хора на Марс, но преди това НИЕ пратихме Ельон Моссковский на краварите!

Мъск - "Двигателят използва за гориво течен метан и течен кислород. Това решение е избрано от Мъск не само по икономически причини, но и защото на Марс има метан, който може да бъде превърнат в ракетно гориво от бъдещите колонисти". Тоя Мъск определено прави лудите крави още по-луди. Явно им разработва и технология за добиване на метан на Марс. Добре клати инвеститорите. Илоне що се мъчиш да измисляш небивалици, вземи старият добър сатурн-5 и си летете на воля. А забравих, че с него са летяли само в студио.

А на Слънцето през ноща кацали ли са първи руШляците! м!

Хаха, НАСА очевидно не е на твоето мнение, и си го каза, но добре! Въздухар, като Старшит, дето падна от вятъра, няма начин да не знае по-добре!

Всъщност на Марс има и кислород по формата на CO2.

Задава се нов Капутник. Този път на муск. И не в космоса, а под земята. Тунелът на муск пъгълнал няколко десетки "мильона" не може да получи разрешително и е обявен за потенциално опасен... метрото на муск е поредния пасив на "визионера" за земния транспорт...

Пише се "нощта" бе, малоумник! И да, кацали са! Както американците са кацали на луната, хаха!

През нощта "каца" само майка ти. По паркирали "космодроми" на околовръстното... космодроми - не от космос, от косми...

Като стигне до Марс няма кой да намали и става на дъвка на повърхността!

КОЙ ИДИОТ СЛОЖИ МИНУС НА ФАКТОЛОГИЧЕСКИ ТОЧНИЯ КОМЕНТАР?!

Я кажи сега за руските космонаФти, кацнали първи на Луната, остави земята и подземията!

НАСА твърди, че документациата на "Сатурн-5" (5 милиона страници) е изгубена (!?). Ако изобщо е съществувала.

Само не мога да разбера в кравефермата толкова ли няма умни хора да разработят една космическа програма или поне една ракетка. Все трябва някакви обременени чужденци, - нацисти от Германия като фон Браун или апартейд расисти от ЮАР като Мъск, да идват и да им правят нещата. Руснаците ако не друго поне сами си разработват модулите, двигателите и всичко свързано с космоса и не крадат мозъци. Кравите без кражба на мозъци от цял свят са живи умрели от тъпота.

Ама защо се налага да се обясняваш какво си искал да кажеш - и сам ли не си го разбра?

Пък ако успее и да му направи тоалетна, дето да не е "прекалено технологична", направо ще го позлатят, а? Така и американците ще могат да я ползват, че иначе голямо стискане ще падне, хахаха!

Дир, както обикновено, не сте в час. Простите рашките още през 1987 изстреляха първия вариант на "Енергия" с товароподемност 100 тона, а "Енергшя-2" (1988) дига горе "само" 175 тона. И това не е "ще", а вече е история.

stankow

Поздравления, все пак е успех. Но има много, много път до пилотируемите полети. Няма да е скоро. А за Марс - ще трябва както МКС - руснаци, американци, китайци, японци, ЕС - целият свят трябва да се обедини, за да стане. Мъск сам не може да го направи. Но нека работят, млади са, да теглят напред !

Викаш при алкашките са едни велики космически програми, едни анимации на бъдещи ракети... и ни един мозък не са краднали, ама ич!

Е те си имаха космическа програма. Пенсионираха я без почести като се оказа, че е значително по-скъпа, отколкото им се искало да я направят, пък и беше развила лошия навик да се взривява зрелищно при всеки опит за изстрелване заедно с горките им астронавти вътре. Сега пък африканчето ги цака с фабриката за обещания. Не им върви на американците с космоса и туй то.

От няколко месеца насам американските правителствени служители - също! ФАКТ!

Куха кратуна от прогрес и наука не отбира. За нея е важно кой (националист) е по-по-най... Това трябва да залегне в тестовете за интелигентност за пресяване на кухите кратуни-сравняването на прогреса с принадлеждността към нация.