17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отлично оръжие дори един от американските тюлени разправяше че това е най-доброто оръжие с балансирана автоматика. Но въпроса опира до това че с по-сложна конструкция от новия Калашников както и най-вече в това че и по-скъп и по-труден за производство.

Характерното за АЕК не е типът полимер, от който е изработена ръкохватката, както Гогов е написал, ами уникалната система за балансиране на отката. От там идва и значително подобрената прецизност за групиране на изстрелите. "Никонов" е уникален с това, че може да изстрелва два куршума преди да даде откат благодарение на лафетната система на механизма, което повишава поражаемостта и точността до абсолютно рекордни за този клас оръжие равнища, само че тя е безумно сложна за производство и поддръжка в полеви условия, съответно и значително по-уязвима на замърсяване, което е довело до отпадането на "Ан-94" от серийно въоръжение. А по повод залагането на спецназовците на нов автомат - "Винторезите" и "Валовете" се ползват от години и нямат аналог в никоя войска.

руско, надеждно дуракоустойчиво

Всъщност жалко за Никонов АН-94 «Абакан». Това е най-великата конструкция на лично оръжие създавана някога. Твърде скъп и твърде сложен - затова се отказаха от него, но в инженерно отношение и като идеология е ненадминат, той превъзхожда и то с много всичко, създавано до момента в областта.

Досега никой не се беше сетил да направи матрьошка при автоматите. Никонов е първия.

егати новият" автомат - разработка от 70-те и даже отхвърлена тогава. Типично за ватниците сега - претоплят манджи от времето на СССР....една боя и айде"ново и безаналогово" Безаналоговите им пущини обикновенно са тъпотии , които никой не е направил просто защото са....тъпотии.

Кефи ме как соросчетата вечно повтаряте едни и същи заучени фрази, докато обвинявате някой друг в "претоплена манджа".

мен пък ми е досадно , всеки път когато се иронизира "руското безаналогово" , разни руски подлоги ( иначе имащи се за големи българи ) веднага скачат като Матросовци да бранят руската тъпня и задължително повтарят заучените си фрази за соросите. Ще кажеш , че всеки който си прави т*шак с Русия трябва непременно да е соросоид . Затова ви наричам "червени папагали". И запомни , папагалче , като оплюваш опонента , това не прави твоите твърдения верни , а неговите - не. Просто е израз на безсилие против доводите му......

Ха, стоенчо Гогов се появил пак. Къде ходи бре стоенчо мамин. Явно на почивка в Гърция е бил, и докато го нямаше в редакцията беше настанала пълна каша. Някаква калина пишеше такива щуротии, че тази статия е направо полет на техническата мисъл и гениални размисли за руското превъзходство. Нищо общо в сравнение на статията на калина за междузвездните строежи от един милиард километра. Ех, Гогов си Гогов , няма равен.

Прилича на мелез между АК-47 и AR-15.

За тези които по-доле спекулираха за вече ПЪРВАТА ИКОНОМИКА В ЕВРОПА-Т.Е. икономическото съсътояние на Русия, ЩЕ ви дям цифрите от Международния Валутен Фонд (MIF) със основно седалище в Америка за Вътрешния Брутен Продукт (PIB-fr/GDP-en) за първите 14 държави, за България и някои много коментирани държави от Българския Форум вижте уеб адреза оттолу; НИЩО ЛИЧНО, но това е положението. List by the IMF (2020 estimates) Rank Country/Territory GDP (millions of current Int$) World 138,352,382 1 China 27,804,953 2 United States 20,289,987 3 India 11,321,280 4 Japan 5,451,452 5 Russia 4,176,350 6 Germany 4,160,925 7 Indonesia 3,778,134 8 Brazil 3,316,920 9 United Kingdom 2,975,557 10 France 2,860,018 11 Mexico 2,458,339 12 Korea, South 2,307,718 13 Turkey 2,257,987 14 Italy 2,244,767 https://en.wikipedia.org/wiki/ListofcountriesbyGDP_(PPP)

Аха... Имали петрол и газ. Браву. А друго? Ми нищо. Това беше БВП на Руслямска държава.

А сега го раздели на територията на държавата и минават зад Занзибар. Щото едно е да имаш 2 острова като Япония, а друго е да си поробил половин континент.

Коректната справка по въпроса обаче е БВП, НО на глава от населението... Когато сравняваш такива неща е абсурдно да посочваш абсолютни цифри, без да отчиташ останалите важни фактори, като география и демография...

Тия правят, правят, правят - безаналогови оръжия и все АК-47 получават накрая.

Те и Трактори като правят пак АК47 им се получава.

по точно ? на повечето специални формирования не им трябва изобщо автомат! пълна боза е тази статия!

Тези кога ще направят лекарство или нещо различно от оръжия?

Е, Водка правят! Путинка и други разновидности, както и Самогон и Боярышник.

Кой ти каза, че не правят лекарства?

СССР !

Произведено къде?!.. Щото такава държава, отдавна НЯМА, коУега... Ти, в кой век живееш... или си бил в кома до сега?

Прописнахте да напишете, че този модел има вграден WiFi модул за отчитане на жертвите в реално време... Това е много важен факт! Все пак сме в раздел ИТ на Дир...

абе кой точно калашник се прави от пресована ламарина? За американските съм чувал, ама руснаците не ги ли правеха "масивни"?

Руснаците (понякога) и ние, българите (100%) изготвяхме цевната кутия единствено с фрезоване, което правеше оръжието наистина супер (макар и по-скъпо). Нашите АК се познаваха по "Е"то на обозначението в долно положение на лостчето за единична стрелба (ЕД). След като се нагъзихме безусловно на Запада, всичко отиде по дяволите...

Нищо не е отишло по дяволите. В САЩ нашите АК и ПМ се разграбват като топъл хляб. В случая врътката е през Арсенал в Невада. Също така, заводите бълваха яко покрай интензивните фази на войните в Близкия изток.

направо си е отишло по дяволите . отдавне на произвеждаме калашници . руснаците не ни дават правата

Руснаците газ пикаят, че не са регистрирали никакви права върху Калашников. Така че всеки може да го произвежда - не само в България, Калашников се произвежда още и в Израел, Румъния, Финландия, Китай дори САЩ. Предимствата на нашето производство е, че е крайно консервативно - практически никакви заменки спрямо оригиналната конструкция, никакви заменки и опростявания е името на по-висока производителност, качествени материали и това го прави най-качествения и най-скъпия измежду цялото семейство калашници, произвеждани къде ли не по света. По-скъп е от оригиналния ижевски и единствено израелския Халил е на това ниво.

Технология "пресована ламарина" няма. Има листова щанцоване и цевните кутии на повечето АК47 и 74 са произведени именно така, което намалява както себестойността, така и теглото. Самият аз имам ферзован дериват и си е чувствително по-тежък. Ако под американски имаш предвид М4/М16 те нямат нищо общо със щанцоването, ами са от лят алуминий, поради което са и по-леки.

Бях започнал да се безпокоя какво става, че мужиците от няколко дена не са измислили ново човеколюбиво и освободително оръжие. Сега вече съм спокоен. Евала мужики, ажколуим Путьо!

Пари нема действайте! :))) Важното е да се радват руските малоумници във форума ;)

Отличен автомат за точна стрелба. Балансираната автоматика при газовото бутало е гениално просто и същевременно отлично решение за постгането на точна стрелба. Но това има и минус, а именно усложняване на конструкцията, а оттам и нарастване на възможността за засечка при употреба на оръжието в редиците на редовната армия. Затова в него се прицелва именно СПЕЦНАЗът.

Ехх, най-накрая статия за руско оръжие. Направо бях се притеснил да не би да ви е станало нещо...

Както се вижда без Шмайзер рашките никакъв автомат не могат да направят вече 50 години. Как да им вярваме че 12тото цигане (точно така 12тото) в семейство на емигранти е направило АК47.

Шмайзер ги е учил да щанцоват ламарина - нещо в което е бил добър. И щанцоването на цевната кутия на АК му сваля доста цената и разходите за производство. Защото за една цевна кутия при щанцоване отиват 400 грама ламарина, и 5 секунди работа на пресата, докато при фрезоване отиват 4 кг стомана, 2 часа работа на фрезиста, без да броим разходите за инструмени за фрезата. И наистина Калашников не е направил АК47. Ама не е и Шмайзер. А го е направил човека дето неговото има носи Ковровския картечен завод. Между другото въпросния човек е с основно образование (Калашников е със средно, което по онова време е било голяма работа). И с оръжието на въпросния Човек Червената армия избута войната. И негово оръжие все още се произвежда и в момента. Човека се казва Василий Дегтярьов.

Глупости. Шмайзер е в основата, но участват още куп немски инженери, 474 на брой, сред които Карл Барнитцке, Оскар Шинк, Оскар Бетцолд, Отто Дич и Ханс-Йоахим Дич. Някъде пак в този период, на Урал е заточен и Вернер Грюнер ведущ немски оръжеен специалист в щампите и заварките, съавтор на известната картечница MG-42. Вернер променя технологията за изработване на ствола на АК, като заменя фрезовата технология от парче метал с щампова. Те обединяват най-доброто от няколко картечни оръжия. Шмайсер не е бил доволен то затвора, въпреки че той осигурява минимална ширина на оръжието. Това налага да се приспособи схемата на затворите на немските авиационни картечници и да се преработи за АК47.

И с оръжието на въпросния Човек Червената армия избута войната. Абе смешко. Четеш ли се какво си написал. Я кажи коя година свършва войната??? Я сега кажи коя година е направен АК47??? От де ви изравят бе?

АМан от читатели дето четат по бъро от коклкото могат да мислят. Червената армия изкара войната с оръжието на Дегтярьов и компания. Шпагин и Симонов са от неговите конструктори, както и Калашников. Това са ППД, ППШ, АВС. ДП, ДШК. Така че когато Калашников печели конкурса, целият ковровски картечен завод се вклюва да помоага в проекта на Калашников. И това е официално. Просто така работеше системата едно време. И ако човек погледне внимателно, ще види че АК 47 реално е вариант на автомата на Булкин. А вие ми говорите за Шмайзер. Ако Шмайзер беше толкова велик конструктор ми кажете колко бройки негови оръжия са произведени и се произвеждат в момента, и сравнете с тези на Дегтярьов. ДШК на Дегтярьов и в момента се произвежда. И това без да броим АК, който реално също е негово дело. Това че Дегтярьов е бил човек и винаги при възможност си е лансирал хората, вместо да се кичи с плодовете на техния труд е друга тема. И ствола не се прави на фреза или чрез щанцоване. Ствола се прави чрез пробиване или коване. Чрез фрезоване или щанцоване се прави ЦЕВНАТА КУТИЯ. И въпросния въртяш се затвор е дело на Манлихер. И общо взето видовете затвори се броят на пръстите на едната ръка.

Материалът видимо е превод от английски а преводачът е некомпетентен по темата. Термините :пушка; винтовка;карабина; щурмова карабина ;автомат; картечен пистолет; автоматичен /в смисъла че е самозаряден/ пистолет; револвер; пистолет имат различен смисъл като видове стрелково оръжие. Разбираемо е че сайта едва ли поддържа редактори специалисти по различни профили, но така нивото пада много. В случая вместо "пушка" е по правилно да се използва "автомат".

Всъщност, така наречения "автомат" е самозарядна пушка

... с възможност за автоматична стрелба

С други думи - щурмова карабина, т.е. assault rifle, т.е. sturmgewehr, т.е. автомат на нащенски и на руски. Автоматът е щурмово оръжие с възможност за потискащ огън и с характеристики на боеприпаса между пистолетните и пушечните патрони. Така че, това не е нарезна пушка, а карабина. Пушките са с по-мощни боеприпаси и съотношението между калибъра и дължината на цевите е друга. Калибърът на руските пушки започва от 7,62х54 нагоре, а на западните от 7,62х51. Относно "възможността" за автоматична стрелба, на АК първата позиция при сваляне на прездпазителя е автоматичната, а крайната позиция е единична стрелба. Има тези, че това е направено, ако войникът се сепне и рязко свали предпазителя докрай, да отиде на единична стрелба, за да не направи поразии, но не е точно така.

Руско оръжие. Убийства, война, смърт... Само такива работи от Рассия. И Гогов се чувства длъжен да ни информира. Гогов, дано не ти плащат в рубли, иначе си прецакан.