ЅрасеХ изстреля израелския "Берешит" към Луната (снимки)

Апаратът тежи 585 кг, като две трети от теглото му е гориво

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно какво ще прави този "апарат" до април, когато трябва да "пристигне" на луната. Някога американците казваха, че пътуват до там за три дни.

Този апарат няма мощни двигатели и глямо количество гориво за директин полет до луната а само спомагателен такъв и първо ще направи 6 обиколки около Земята в елиптична орбита с цел ускорение и достигане пресечна точка с орбитата на Луната, когато апаратът ще бъде уловен от гравитацията на Луната и ще обикаля около нея след, което предстои кацане.

Този апарат тежи само 150кг, не влачи няколко астронавта от по 70-80кг, нито необходимия кислород и свързаната апаратура, нито добре защитен от радиацията модул, нито гориво за обратно връщане от Луната. Не знам колко мощни си мислиш, че са били двигателите на Аполо мисиите, но Берешит е изключително много по-малък модул с далеч по-малки изисквания.

Апарата тежи 500кг. За да може този апарат да се "отскубне" директно от това, което държи луната да не замине в неизвестна посока в космоса, му е необходима скорост по висока от 40000км/ч. А за това е нужно гориво, за тази маневра за всеки един тон от ракета е нужно 5 тона гориво. Така, че за този апарат ще са нужни 2.5 тона гориво за директен полет към луната.

Ракетата е опушена, щото мъск е пушил уеед там преди старта

Какво е пушил, коноп?

Опушена е щото вече е използвана минимум един път, също пак се приземи успешно

Илон Мъск е новият фон Браун. Интересно, а кой е новият Кубрик?

За какво ти е нов Кубрик? Джеймс Камерън прави добри фантастики, а и обича да върши опасни неща. Спусна се в Марианската падина с батискаф, нищо чудно и да полети с кораб на Мъск на обиколка около Луната. Но не виждам връзката Фон Браун-Кубрик, освен в някои вакуумни пространства в черепни кутии на путлерасти.

Ми как кой, Дада

Берешит - да го бере тука в маалата, не е нужно чак да луната да фърка.

Дали ще е успешно, ще се разбере след 2 месеца. Само неуспеха може да се разбере по-рано. Преди да са стигнали Луната, направили обиколки и приземили без авария, не може да се говори за успех, освен на отделни степени от ракетата на Мъск. Би трябвало това да се коментира после.

Не разбрах какво точно ще бере тая сонда от Луната... ;)

Ще търсят от къде е минал там Моисей. ;)

неебенеберемед

Глупости, лъжи и измами. Това са пак Холивудски анимации. Евреите от скъперничество никога не биха инвестирали пари в нещо което ще е чиста загуба. А тази компания на Мъск никога не е изстрелвала и ч ракета в Космоса, всичко е конспирация на САЩ, ЦРУ, НАТО, ЕС и Холивуд. Вчера имаше изстрелване, но на РУСКА ПРАВОСЛАВНА ракета. А дир си мълчи за това, явно Сорос доста добре им плаща.

Абсолютна конспирация !!! Даже и онази руска ракета , дето можела да обиколи няколко пъти Земята с хиперзвукова скорост си е продукция на Мосфилм , пък и онова торпедо ..!! Как това ще стане като земята е плоска , нали ?? Между другото еврейските и мюсюлманските ракети по какво се различават от ПРАВОСЛАВНИТЕ ??

Боец, боец колко да си боец. Нещо са ти силни лекарствата ли. Че си написал един куп простотии. Вярно че тя простотията не хе ходи по животните ама ти утрепа всичко в този показател.

И като се събуди, какво стана? Чичко доктор ти предписва още успокоителни, след буен нощен сън с булнувания?

"ПРАВОСЛАВНА ракета " :):):) сцепваш ме от смях !!! +10 точки за оригинално тролско слабоумие !!! :):):)

На някои тук трябва да им се обясни какво е ирония...

Може ли линк към видеото на руската ракета(ако има такова) :DDDDDD

Мъск е изтрелвал и български спътник с ракета от същия тип. Потърсете в Google: "SpaceX Bulgariasat-1" и гледайте видеото. Ако се съмняваш, че е истина - купи си Bulsatcom и насочи антената към координатите на съптника и ако не "ловиш" сигнал и не хващаш телевизионни канали значи наистина не е там.

Да допълня статията. Изстреляни са 3 полезни товара. Заедно с Берешит са изстреляни и S5 на американските Еър Форс и индонезийския телекомуникационен PSN-6. Ракетата на снимката е опушена на старта, защото това и е 3-ти полет и съответно е извършила трето приземяване, като се твърди, че ще може да се ползва след 40 дни за 4-ти полет. Тогава ще е още по опушена. Това е най-скъпата част, защото е изработена с въглеродни композитни материали от стотина слоя. Това е и основната причина за БФР Мъск да мине на стомана, която е стотици пъти по-евтина, но малко по-тежка. По време на изстрелването първата степен се отделя на 70 км. височина при скорост от 7М+ и достига до 100 км, преди да се върне на Земята.

Това с опушената ракета изби рибата. Ти съвсем за малоумни ни взе. 'Сипи гориво и дай газ...

Ми обяснявам на по-простите, че туку виж го приписали на лоша видеокарта и рендиране.

Така изглежда.

,,Апарат тежи....." или ,, АпаратЪТ тежи........" въпрос на ГРАМАТИКА, май.....

Успех на израелската мисия и едно голямо браво на частната американска компания Спейс Екс. А малоумниците долу които реват за някакви цигани, печки на дърва или пишат глупости под статия, мога само да им кажа - духайте супата и си стойте в блатото.

Я питай майка си за духането на супата. точно заради тези ЕМИСИИ но въглероден двуокис се вдигат цените на тока, топлото и водата! И да хвърляш камъни в градината ми все мие през шпековия. Живея върху скален масив, един два камъка служат за алпинариум, а на плочата съм вписал и името на майка ти

наистина си луд и е въпрос на време да те приберат на социална издръжка,удържи до тогава ако можеш

Браво на Израел за успеха! Така е- който може да прави нещо , ГО ПРАВИ , а който не може или злобее , или задръства форума с ПРОСТОТИЯ и безсмислени ,,творби".Българска ни работа.....ЖАЛКО за племето......

сигурно ще търсят да направят снимка на аполо. ама има да търсят....

а ако направят ще кажеш че е фотошоп нали? знаем ви вас. нямате угодия А Роскомикс щели да правят екскурзии по стъпките на Гагарин.... от който има само аудио запис. т.е. от врата 5 до врата 22 в Роскомикс

Хората покоряват Луната ние даваме пари на мангалите и фърляме салфетки.

Какъв шит? Кораба е шит или отива да бере шит? :)

че разбирам само руски и български. абе вие америкофилите много се изумихте

Май не разбираш и двата езика.....Написали са го в началото ,че БЕРЕШИТ на иврит е ГЕНЕЗИС.....

В същност на какво се радваме; радваме се на опити на Китай, на Корея, на Русия, ,на Иран, Израел, краварите на ежечасово изстрелване на някакви танкери с гориво които явно не отделят райски газ. В същото време правим протести че някой се топли на дърва, друг кара дизелов автомобил.... Спокойно коментираме разни съзнателно или БЕЗсъзнателно пожари на гори, поля, цехове, апартаменти. В същност "безкомпромисно" се борим за опозване въздуха и водите на планетата на която живеем и протестираме че Беър Грилс се натопил в езерото, изял една крастава жаба, на огънв консервена кутия; в същност това е по неприемливото от рекламата на КРАСОТИТЕ НА БЪЛГАРИЯ за които са си платили

кря, кря, кря ... мрън, мрън, мрън ... какво конкретно предлагаш?

ЛУДИЯМАКС

Да почнеш да проумяваш прочетеното. То по -ясно от написаното ща стане като парламентарен контрол за цените на горивата, на топлото, на електроенергията. И пак няма да го промееш, докато не почнеш да правиш сравнение на написаното (казва се разбор на фактите)