Стив Возняк: Трябва да намерите начин да се изключите от Facebook

Съоснователят на Apple е притеснен от възможностите за подслушване

Обратно в новината

Коментари - Стив Возняк: Трябва да намерите начин да се изключите от Facebook | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добрутро,на целокупното население! Понеже не четете нищо сериозно,не гледате сериозни предавания и не мислите с главите си,се хвърлихте като шарани на всякакви подслушвачки! Даже толкова се пристрастихте да се показвате и да надничате под юргана на другите,че се превърнахте в психопати! Всички масово сте за лечение! Единици успяхме да преценим трезво ситуацията и не се поддаохме на масовата психоза по Фейсбук и производните му! Време е да се замислите най-после кой и защо го е създал, както и изобщо интернета! И да попрочетете повече по въпроса разбира се!

Изтриват се профилите в Шазам, инстаграм, фейсбук , Whatsup и там други приложения на ФБ ако има , изключват се ъпдейтите, изтриват се приложенията от телефона и готово

Който е умен, и без плащане спи спокойно, че не го подслушват.

Той знае, че със смартфон и 4G (и нагоре) не само всичко се подслушва от когото трябва, но и се сканира околността, барабар с тебе в средата. Ай-ти платформите промениха всичко, няма код или криптум, който да не може да бъде хакнат - вече никой не е в безопасност да бъде компрометиран в личен и служебен план. наскоро програмист ми сподели: имало програми, които така обработват текуща твоя снимка през смартфон, че ти виждат вътрешностите заедно с всички медицински пробойни и тези видени подробности могат да ги използват не в твой интерес.

скоро сичкуту кравар-тарикат у кенефа...ама първо да се поизядата взаимно - голем кеф...напрау кат Невеликобритан

"Зaщo нe ми дaдaт избop? Heĸa дa ви плaтя oпpeдeлeнa cyмa, a виe щe дъpжитe дaннитe ми пo-cигypни oт вcичĸи ocтaнaли, ĸoитo ги пpeдлaгaт нa peĸлaмoдaтeлитe" - Стив, как ще стане тая работа? Как платформата ще ми докаже, че наистина защитава моите данни и не ги продава на по-специфичен таргет? Нямам ти доверие за $0,01!

искаме пари, мнооого парииииииии

Има и друго решение: "Diaspora is a nonprofit, user-owned, distributed social network that is based upon the free Diaspora software." - Wikipedia. Т.е. сам си си собственик на данните, няма реклами и никой не ти следи поведението. Но явно никой не му се занимава да си пусне/хоства собствен "възел" и мрежата има едва около 700 000 потребителя.

Стиви откри Епъл....:))) Най важнаобаче е непрестанната спирала на стратегията на Епшъл - колкото повече плащаш, повече защита. И така до безкрай и с опасностите и със защитата ... "Вечеря за глупаци" - имаше такава пиеса !:)))

Явно има силна конкуренция кое приложение да ни подслушва. Спете спокойно, данните накрая все отиват в ЦРУ и ФБР :)

Разбира се, че има конкуренция. А данните отиват при този, който си плати. Но в случая, за мен лично не са виновни компаниите, а оФцете които си предоствят данните.

Все едно да кажеш, че роботе в римската империя са виновни за робството.