Коментари - Очилата за виртуална реалност на Samsung - $199 | it.dir.bg
назад

Очилата за виртуална реалност на Samsung - $199

Samsung представи очилата за виртуална реалност Gear VR миналата седмица, но така и не обяви на каква цена ще се предлагат.

Обратно в новината

Коментари - Очилата за виртуална реалност на Samsung - $199 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още една ненужна играчка за хората и чуден инструмент за следене. Маймуните се шпионират сами едни други. Макар че на кой ли му пука...

И какво ще ти следят бе аланкуло ? Нека ми следят телефон комп и конзола, каквото искат. Какво ще видят ? Че играя игри, че ходя със семейството на почивки, че гледаме няколко серяла ? Или че говоря с приятелитеси за кино, книги или театър ? Да се крият тия дето имат какво да крият.

Аз пък не мога да ГО скрия и тия(конспираторите),ще им се набива на очи постоянно.

Това което е ПРАВИЛНо и ВЯРНО днес, след време може да бъде ГРЕШНО и НЕПРАВИЛНО...Те тогавашните богоизбрани могат да ползват тази информация за техните си цели... За пример - да си спомним за членовете на Държавна Сигурност в БГ. За тях е било много правилно да правят доноси, нали? А сега - най-грешните хора!

metody.mochev@abv.bg

Който не разбира значението на информацията - ще си плати. Финансовите и психологически инструменти отдавна са на толкова високо ниво, че хората дори не си представят. Гугъл например автоматично определя къде ти работата и къде живееш, само по часовете, които си прекарал на дадено място. Знаят какво търсиш и какво харесваш, защото ползваш търсачката им. Съответно не е трудно софтуерно да ти направят доста интересен профил - ще се изненадаш колко неудобни неща има в него. Ако си мислиш сега, че на никой не му дреме за теб - така е в общия случай. Дори да открадне някой тази информация, може да си от хората, които са безинтересни за всички. И все пак там е твоето РЕАЛНО досие, интереси, история от всички социални мрежи и всичко де що мърда онлайн. Някъде от разни камери по улиците/магазините, снимки, видео, които други хора качват и дори не си виждал - нали все пак имаме софтуер за разпознаване на лица. ДС навремето беше силна именно, защото притежаваше информация, а информацията е винаги инструмент на властта. Защо мислиш, че икомическите структури, които заробват хората с кредити не умеят да използват тези данни, не в твоя полза разбира се? Или си мислиш, че защото тук никой нищо не купува и сме в БГ - как ще ми вземат парите, какво ще направят? Много груба грешка :))...

Хубаво е, че този подход с очила държачи за телефон започва да се налага. Много тъпо е решението на самсунг да го направи съвместим само с един модел, а за цената от 199 евро направо е супер завишена. Това трябва да струва максимум 50 евро. Аз в момента ползвам самоделни такива очила и ефекта е супер - съвместими са със всички телефони и в магазина за приложения има невероятно количество приложения. Само трябва в търсачката да се напише VR и ще излязат всички такива приложения. Гледат се и 3 д филми без проблем. Сега си поръчах и такива очила за 35 долара, а очила тип google cardboaard са от 5 до 15 долара. Предвид тези неща самсунг трябва да си премислят стратегията за тези очила.

Днес ги пробвах на изложението в Берлин. Абе готино е, ама не става за късогледи хора - слагат се без собствени очила, има някаква настройка, но не може да компенсира при твърде силно късогледство или далекогледство.

Още една революционна технология в името на порното! Това може би ще е най-големият напредък от VHS насам. Can't wait for it ...

Освен налагането на касетите VHS като касети за домашно ползване на астралийската порно индустрия дължим разработката и на MPEG-2 декодерите, което доведе и до по-бързия нет а това пък масовизира домашните компютри.

С една дума: майтап. Продават се ама с условие..

Едни очила за реална реалност като че ще са от по-голяма полза.

Има над 7 милиарда "реални" реалности , кой крив кой прав само "големия взрив" знае )))

С фина настройка ве, братчет. С плавно регулиране. И си ги настройваш на желаната реалност и отгоре налагаш и мериш с обективната реалност, която се надявам да е една все пак.

Всъщност, първоначчалната ми идея беше именно тая - да се "приведат" тези 7млрд. "реални" реалности към обективната реалност. Това би било голям принос към развитието на комуникацията.

Розовите очила не вършат ли същата работа? Но пък са по-евтини.