Ето ги супероръжията на 2018 година (видео)

Първият изцяло африкански самолет и единствената ракета с ядрен двигател вече са факт

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Африканския самолет е най готин...

А бе мурзилки, похвалете с един но бе лов лауреат, ново лекарство, било телефон,таблет,кола,ТV или нещо подобно , стига сте дрънкали тези оръжия под предлог че ще се отбранявате. Никой не иска да ви напада, но не иска и да има работа с вас.

Ей тъпи бедни, платени руски подлоги, отговорете на един елементарен въпрос. Но не го усуквайте, а дайте отговор. " Както и сега Путин беше обещал за миналата 2017 година да има готови 2000 броя танкове Т14 армата и 250 броя ПАКФейк Су-57". Няма ги. Къде са ?

Странно е да покажеш супероръжията на годината, вместо супер постиженията в областта на медицината или икономиката. Странно е да се кефиш до оргазъм на инструменти за убиване на стотици хиляди хора и то в периода на най-светлите празници в годината. Не обвинявам никого от пишещите под тази статия, просто се опитвам да разсъждавам и мисля, кое е това ( или тези) говедо, което целенасочено ни дели на фоби и фили, което умишлено разделя народа на две или повече взаимно мразещи се групи, което ни кара да загърбим човешките ценности с които сме закърмени и възпитавани поколения наред и което ни кара да се радваме и да изпитваме възторг от супероръжия. Мамка му, какви сме ние, дето позволяваме да ни манипулират по такъв брутален начин? Нямам конкретен отговор на всички тези въпроси...има обаче един лаф или поговорка, която гласи: "На гол тумбак, чифте пищови". Весело посрещане на Новата година човеци!!! Да си пожелаем, че през нея супероръжията да са на последно място в списъка на приоритетите на човеците по света!!!

ЕДИНСТВЕНОТО СВРЪХЗВУКОВА СКОРОСТ ПРИ ВАТЕНКИТЕ НЕ Е НЯКАКВО ИЗМИСЛЕНО ОРЪЖИЕ, А СКРИТАТА ЛИМОНКА – РУБЛАТА. Изчисленa e скоростта на падане на рублата през годината. През 2018 г. курсът на рублата се понижи спрямо долара с 17.5%, до 69.8175 рубли, а спрямо еврото - с 6.8%, до 79.99 рубли. Това се съобщава от РИА Новости с позоваване на данните на Московската фондова борса. Цената на суровия петрол Brent за текущата година е намаляла с 21,6%, от 66,87 долара до 53,03 долара за барел. В първия ден на новата година курсът на долара може да нарасне до 70 рубли.

Е, руснаците избиха рибата с новите си въоръжения през тази година!

Направо не остана риба в Черно море

Факт - лъжат повече и от най-големите рибари.

Руският боен робот "Нерехта" е крайно неефективен. Не може да стреля точно и да се движи едновременно. По-скоро има спомагателно предназначение.

Ти си луд.Съжалявам хора около теб.

Преди беше смешен Сега вече е и жалък На мултфилмчетата му се смеят даже и лековерните руснаци

Много яко! Остана и да е истина! Обръщай всичко във рубли ,и си купи самовар и килимда си ковнеш на стената!

Килима на стената е хохолски мурафет.

Тцъ, не, не е. Типично монголо-азиатски мурафет е. Така си украсяват юртите - с награбени при набезите килими!

Торпедото и ядрено задвижваната ракета са прекалено малки на видеото. Осеобено ракетата е безмислено малка.

то и ти си пренебрежимо нищожен, ама пишеш глупости.

Българите са на страната на Русия

XMRIG

Не всички , само малоумни деградирали русофили като теб.

Да, били на страната на Русия след като тя направила на нула военната мощ на САЩ - многобройните им самолетоносачи, с които те се пъчиха безмерно - колко много имат, ПРО-та и др., тоест Русия направила САЩ БЕЗАЩИТНА и това тези дни признали военните на САЩ, но руснаците няма да забравят как тя е била ритана и присмивана от "братя", когато тя била в тежко положение преди години.То не бяха подигравки и хулене. Впрочем, дори и до сега - как Русия била изостанала технологически без да задават въпроса: а как така стана, че високотехнологичните и богатите САЩ с астрономичния си военен бюджет катастрофално изостанали от Русия с по-малък десетки пъти и може да бъде унищожени от изостанала Русия? Да размърдат мозъците си. Може би силата не само в пари и богатство? Лесно е ти да си на страната на силния.Но колко струва тази поддръжка Русия знае. Евтено.

Трол. Ватен. Вони на самогон, развалена сельодка, мухлясала махорка... некъпана от месеци... Отврат.

Тъпа пропаганда без покритие. Освен корупция и престъпност, Русия не е показала нищо свястно в последните години.

Защо ли-нито католици или евреи а са източно православни повечето пушки при война ще бъдат обърнати към соросоиди .

1. При настоящият ядрен потенциал на планетата, който и да започне, всички ще умрем, защото другият е способен да отвърне на удара. Това е трудно, ако не и невъзможно да се избегне. В противен случай, вече да се е случило. 2. Русия не иска да си го мери със Щатите. Иска да съществува, но без да се променя. Да си е същата, а така с времето все повече се изолира и неизбежно ще се постави с гръб до стената в едни момент. 3. Единственият страх на Путин е от внезапен "обезоръжаващ" удар по ядрения му арсенал. Това е причината да имат най-доброто ПВО. 4. Всички тези нови оръжия са за повдигане на духа на алкохолизираното население, предупреждение към Запада да не го притиска повече от поносимото и затягане на редиците. 5. Всяка надпревара във въоръжението, ще погуби по-бедния и по-слабия технологично. Отгатнете кой е това. 6. Всичко, написано по-горе, не означава, че малките държави са в безопасност. Застрашени са най-вече нечленуващите в НАТО, кандидатите за членство, а за членуващите се правят опити да бъдат извадени от Алианса. Където се получи и ако се получи. ... Като цяло, Русия е загубила по дефиниция, посочено е по-горе защо, а и не можеш да воюваш срещу целия свят. Въпрос на време е и няма необходимост това да стане утре. Няма и да стане чрез война. Русия има шанс да даде принос за човечеството с някакви православни ценности, запазването на морални категории и нормалност в отношенията между мъж и жена, но за съжаление и това е май пропиляно... До тогава руските облизвачи на ..... платени и безплатни, могат да си грачат и да си живеят в блажено несъзнаване на обречеността си.

Русия винаги печели. Българите са на руската страна

това е мит, предназначен за промития ти мозък. Виж се поразрови, ако ти стика. Българите не са на руска страна, но проблемът е, че Русия не е на Българска страна. Обзалагам се, че последното не можеш да го осмислиш без "превод". И спри да влизаш и излизаш от новината, само за да драснеш поредното безмозъчно минусче. Ще вземе да ти забие компа )))) или да се запениш от толкова злобица. Истината боли. Свиквай!!!

Безупречна логика, обаче не всичко е само логика, иначе още щеше да царува на света, примерно, персийската империя...

За логиката и това, че има неща, които могат да объркат логиката. Не искам да съм на мястото на този, който се надява да се случи нещо, нелогично и силно невероятно, за да стане от губещ, победител... Всъщност Путин се защитава или поне той така ги разбира нещата. Като цяло е в доста трудна ситуация и му се налага да надува мускули. Това с надуването на мускули е до време

Глупако, чети историята! Колко пъти последните 400 години Русия е обявявана за "колос на глинени крака"? Нека припомним как са завършвали такива изявления от други "велики" лидери: 1. "Русия е джудже и ще я поставя на колене" Карл XII крал на Швеция 1712 г. - Следствие: Шведската армия е разгромена при Полтава и завинаги бе лишена от статута на велика държава. 2."Ще покоря изостанала Русия" Фридрих германски 18 в. - Следствие: През 1759 г. руската армия превзе Берлин. 3. "Русия е колос на глинени крака" Наполеон 1812 г. - Следствие: През 1813 г. Руската армия влезе в Париж 4."Ще завоювам СССР до края на годината" Хитлер 1941 г. - Следствие: През май 1945 г. Съветските войски превзеха Берлин. 5."Русия е само една регионална държава" Обама 2014 г. - Следствие: ОЧАКВАЙТЕ Казах!

Запенил си се нещо))) А нещо за Кримската война 1853-56 или тази срещу японците 1905-6? И въобще това кой винаги е печелил е толкова тъпо, че само ти можеш да го даваш като аргумент.

О, неграмотний ватнико! Във всички изброени от теб россиянски "пабеди" и "успехи", Рассея е било част от мощни военни съюзи! И срещу шведите, и срещу Наполеон, и срещу Хитлер... Дори и срещу Османската империя, когато е побеждавала. Там, където се е сражавала със собствени сили е търпяла поражение! Митът за всепобеждаваща Рассея или "Рассея не започва войните, тя ги завършва" не един път ви е изигравал лоша шега. Така ще се случи и сега, ако упорствате да се правите на "велика" сила, т.е. Горна Волта с ядрени ракети!

1.Като си в НАТО не си мисли, че си хванал горния за долния. Никой няма да те се бие заради теб. Усещането ти сигурност е илюзорно. Най-много някоя декларация да пуснат от НАТО -това е.Справка Гърция и Турция. 2.Войните се печелят със сухопътни операции и жертви. Всичко друго е с помощно предназначение. Визирам ракети, авиация и т.н. Там руснаците са много по-силни. 3.За воюването с "целия свят" -питай САЩ. Те го правят перманентно -повече ще са осведомени... 4.И Рейгън мислеше като теб и...виж какво стана. Утре долара може да се занули, една стабилна търговска война с Китай и познай.....Който има ресурси и може да си ги отбранява-той печели в дългосрочен план. На Хитлер не му помогнаха по-добрите технологии. Изобщо стане ли някоя патаклама, много бързо ще си проличи ние и такива като нас доколко сме лоялен член на т.н. НАТО, въпреки постоянните изявления на политиците ни....

Завършва заседание на руското президенство. Руският президент нарежда - председателите на Томска, Омска и Вашингтонска област да останат

Психодесните идиоти днес дават слаба продукция във форума

психоруските не пропускат:)))))))

САЩ вече не са световен лидер и свиват знамената

Тези новини трябва да ни радват ли!?!? Понеже оръжията са нещо много хубаво, градивно и полезно, от dir.bg редовно ни осведомяват за новостите в тази област, за да може своевременно да ликуваме какви нови средства за изтреблението ни са създадени. Човечеството трябва да се срамува от съществуването на оръжия, а в dir.bg трябва да се срамуват два пъти повече, задето ги величаят.

Руснаците доказват на света, че помнят славната си история. Както в Руската империя създаваха Потёмкинские деревни, така сега създават Потёмкинские супероръжия.

куга да викам ура- сега или кат бумне?

Неотразимо-перфектно-евтино е на ви шибаняци американски дали Руската мечка ще ви танцува хоро или ще ви изяде.

Руската мечка няма да танцува хоро, защото е гладна, а гладна мечка-хоро не играе, дори и руска. По-вероятно е да ги изяде, защото е много, много гладна. Няма хляб, няма водка, няма картофи...А няма, защото има оръжия и ракети. Нали знаеш приказката за маслото и оръжията. не може една нация да има и от двете. или масло за ядене, или оръжия. Ватенките имат оръжия, ама стомасите им- залепнали за гърба.

Браво братя, спасихте света пак от алчните англо-саксонци. Засега!!!

ами да си заврът всички оръжия в ;силозите;

Министърът на отбраната на САЩ, Джеймс Матис, подаде оставка

Дааали заради това?!... Тц-тц-тц-тц... глей ти!?...

Лошото за американците е, че няма на къде да бягат. Океани, Мексико - ограда, в Канада студ ...

Хапче за здраве измислиха ли?- Не. Хапче за хубост?- Не. Хапче за младост?- Пак не. Поне хапче за ум?- Не и не. Е... разни машини за убиване изпонаизмислили- гоуемата раота, барато. Агресивна ззззганнн.

Ти да не живееш в приказките, че търсиш такива хапчета. А хапчета "за здраве" можеш да намериш в аптека по твой избор.

кат не живеем в приказките, дай поне да живеем във филм на ужасите пп кое беше хапчето за здраве с/у спин и рак, че не се сещам?

Оръжия, оръжия.... е ми да се готвим за война и да се изтрепем. О без това на земята и е писнало от човешкото присъствие.

А дано много ни търпи природата .

Добре,че нашето държавно ръководство със подкрепата на братския американски народ,ще ни доставят супер истребители за да можем да убиваме руските ракети!

Щом Цецо ги ,,избира"

Дали ще ни достави иСтребители?.... Неее... Едва ли. Но, виж, иЗтребители - със 100% сигурност! - Дебилы, сэр...

Тепърва ще правят завода за радарите им. Крилата щели да се произвеждат в Индия. Произвеждали са се в Израел, но те ще минат на Стелт-ови за други модели. Макар и модел на половин век до доставка, този вариант е още на хартия.

Абе по-добре кажете защо в цивилните организации като образование, наука , фоинанси и т.н. има още военизирани структури, които са привилигировани, участва заедно с цивилните като нелоялна конкуренция и живеят за сметка на обществото , пречейки да се развива. Това са едно привилигировани безделници, които смучат от народната пот и пречат на развитието на обществото. Махнете военизираните структури от цивилните организации. .

Най-големи безделници са психодесните

САЩ са в мъртва хватка от Русия

Блазе ти

При една термоядрена война ,печели този,който пропусне незначителен брой,противникови ядрени бомби ,да паднат на своя територия. Само,че прави впечатление,че руснаците се хвалят със неотразими нападателни оръжия,а не със среддства за защита. И после ,кой бил агресора!

Американците развиват Противоракетни система с надеждата че ще ударят руснаците и после ще унищожат ракетите им изстреляни в отговор на американското нападение... А руснаците просто показват че това са напразни надежди-)

САЩ 780 млрд. на година, и на туй отгоре са оградили Русия с войски и бази. Целия свят препище от САЩ и техните умни войни. Русия им каза да си седят на гъза, те не послушаха. Това е резулата. Русия никога няма да допусне трета раходка до Москва, запомно го мелез долен. Браво на братята, стискаме им палци за да запазят мира. Бясно куче се плаши само с тояга. Бясното куче е САЩ.

Американците закъсаха яко

Преди време, един американски генерал скочи от покрива на небостъргач, защото руснаците идвали. Сега ще скачат много генерали

Това "Гаварит Масква" ли го съобщиха?

Действителен случай. Други американски генерали се побъркаха

крещял Джеймс Форестъл, министър на отбраната на САЩ докато скачал през прозореца на кабинета си;)

Ама малко са се изсилили руснаците със тези супер оръжия. Няма смисъл да имат супероръжия,които да унищожат краварската земя -цели четири пъти! И ,един път е повече от достатъчно!

;)

Никой освен назобените от руска пропаганда идиоти-русофили не се интересува от "супероръжия". Дир.бг се е превърнал в най0идиотският сайт, който по цял ден превежда глупости от ТАСС.

Гогов има норма да изпълнява. Всеки ден по една статия възхвала на руските оръжия. Гогов за рубли ли го правиш или ти е токова капацитета?

Хитър ход от страна на руснаците, да обявят измислени оръжия пускайки смешни филмчета уж за изработкатаим, въпреки че ясно си личеше театралното държане на сниманите в тях. Така се надяват САЩ да хвърлят средства за противодействие, което е трудно и скъпо. Номера няма да иммине, но те си се надяват мъдете на коча да паднат след като се клатят. Подводен дрон няма естествено. Свръхзвукови управляеми ракети няма естествено, ядрена ракета няма естествено.

Руснаците са най-простият и мързелив народ, дето на 1/8 от сушата на Земята не успяват да произведат и изнесат нищо. После обвиняват за глупостта и некадърността си всички останали, начело със САЩ и ЕС... ТъПутин е напълно обсебен от реваншистката идея, че щом САЩ събориха СССР значи той и Русия могат да съборят САЩ по същия начин :)))) ПЪЛЕН ГЛУПАК с милиони алкохолизирани последователи ;)

Ако,всичко това е вярно за Русия,тогава няма никакъв паритет на ядрените сили! Русия е във пъти по подготвена от Сащ за една термоядрена война! Ватата,бърше лиги и подмолно се приготвя за завземането на богатите американски земи.

отново да изиграят номерът с надпреварата във въоръжаването, руснаците просто им го върнаха с изпреварване;)

Вярно са подготвени, всички ще идат в рая.

Африканският самолет е постоен от бамбук, лиани и черупки от кокосови орехи. Трюмовете му са пълни вместо с бомби- с банани, портокали, киви, авокадо, фурми, папая и така нататък. С тези супер оръжия черните шимпанзета ще бомбят враговете си.

(уж)Хиперзвуковите "ѝвангард" и "Кинжал" са най-големият и смешен блъф на путен, предназначен за преглъщане от неговите евразийски аборигени! Вчера россиянските СМИ гордо съобщиха, че по време на изпитания "Авангард" е летял със скорост над 27М!!! И в САЩ направо са се сащисали, ей! И то си е за сащисване, защото 27М е скорост от 33340 км/ч, което е около 9.2 км/с!!! Космическите апарати навлизат в земната атмосфера с около 7 км/с с включени спирачни двигатели, защото в противен случай нищо не може да издържи на огромната висока температура - всичко би се стопило и изпарило. При това още в горните слоеве на атмосферата! Но под взора на Великия Вожд Путин Първи (ВВПП) всичко замръзва и ракетите се движат с Втора космическа скорост из плътните слоеве на атмосферата, маневрирайки и търсейки отворен прозорец в кабинета на Тръмп! Четох, препрочетох... смях се от сърце... после се замислих. И ми стана тъжно, защото евразийските аборигени, както и путантите по другите континенти и острови, със сигурност ще го повярват. Защото всички те, начело с ВВПП, жадуват и вярват в оръжията-чудо! Безаналогови, of course!

„Няма защита, която може да предотврати използването на тези оръжия срещу нас“, заявява шефът на стратегическото командване на САЩ Джон Хайтън.

Неграмотний, не твърдя, че не могат да се разработят И изработят хиперзвукови летателни апарати! Твърдя, базирайки се на ЗНАНИЯТА и ОПИТА, които, за разлика от теб, аз ИМАМ, че е невъзможно да се лети в земната атмосфера със скорост от порядъка на 27М! Защото, горе-долу, това е скоростта, с която влитат в земната атмосфера разни метеори и метеорити!! А всеки НОРМАЛЕН човек знае и вижда какво се случва с тези космически тела! Прочети поне малко за особеностите на SR-71, за да схванеш за какво иде реч. Този самолет е изработен от... титан! Неговата скорост е мялко над 3600 км/ч! Прочети и как, и КЪДЕ, на каква височина, летят експерименталните хиперзвукови, достигащи до скорости от 20000 км/ч, летателни апарати на НАСА. Може и да вденеш, ама едва ли. Непосилно е за путанти, както съм написал в коментара си.

особено когато става дума за оръжие-)

@Това: Приятел, кой каквото може, той си го може, но има т.нар. Природни Закони (някои ги наричат Закони на Физиката), които никой, ама НИКОЙ не може да ги наруши, па бил той дори Самият ВВПП! Теперь понял?

SR 71 е от титан ама първите версии на МИГ 25 като тази дето кацнав Япония си бяха от стомана и дурал, защото рашките не себяха научили да копаят титан. И за всяконещо си има начини. Вярное ако директно засилиш нещо със повече от 3000 км/ч то почва да се нагрява и в крайна сметка ше изгори. Но явно са измислили подходящи материали и охлаждане. То и във водане можеш да се движищ с повече от 150 км/ч ама торпедата ШКВАЛ вдигат 600. Ткак че физиката си е физика и нея никой неможе да я отмени, носи има начини някойи физичеи проблеми да бъдат решени.

@SS: Торпедата са по технология от 70-те години на 20 век. Те са неуправляеми, като поразяват целта не в пряк сблъсък, а чрез въздействие при подводен ЯДРЕН взрив! Т.е. работят с отклонение около 1 км! САЩ и другите нормални държави са се отказали от подобно оръжие, като неефективно - граната в затворена стая! Самолетът МиГ25 е абсолютна пародия, както се е оказало след като е бил изследван от авиоспециалистите. Действително е бил изработен от стомана. Да, могъл е да се движи с над 3000 км/ч, но за кратко време, при форсмажорни ситуации. Ако е било за по-дълго време, превръщал се е в куп желязо. Проблем е било дори да отворят пилотската кабина, за да излезе пилота - всичко е било деформирано, дори е имало стопилка, след подобен случай в Близкия Изток! И това при скорост около 3М!!! А при 27М?... Все още няма подобни термоустойчиви материали, които да издържат чудовищните температури без последствия!

тва ли можаха да измислят гениите на човечеството? брао.

Забраели сте памперса на наркоманите!

Ей, голяма измет сте. Малоумна пасмина, утре тези "супероръжия" ще стрелят върху вашите глави! Тъпаци...Африкански самолет...Това не е новина, а най-големият виц. Пасажерите на тези самолети сигурно ще седят по клоните на палмите и ще скачат в движение и ще се катерят на нископрелитащият самолет. Черните африкански маймуни не стават на никакъв чеп. Те са роби, родени и създадени да служат на човека. Същото се отнася и за сирийци, афганистанци, за сиганите , индийците.Китайците също. Жълта смрад!

Ако няма воена мощ удаааавна краварите да са я нападнали.

Брава на африканците, догодина да пуснат и безшумен вариант - безмоторен примерно. Могат да проверят за останали LZ у нас, да им лепнат по една картечница и четири лимонки и готово, много по-евтино от 10 милиона.?.

Специлно за руските - още няма нищо на въоръжение, колкото до ракетата с ядрен двигател - най-дългия и полет засега е около 2 минути и половина. После я търсиха из моретата. Торпедатата бяха само на картинка.

"Русия разработва подводен ядрен дрон, който може да бъде използван за удар по крайбрежни градове, алармира изтекъл в медиите доклад на Пентагона, озаглавен "Обзор на ядрената политика 2018". Докладът е първо потвърждение в САЩ за наличието на подобно разрушително средство за атака. Подозренията за наличието на подобно торпедо станаха известни през 2015 г., когато източници от US министерството на образованието заявиха, че Пентагонът дал кодовото име Kanyon на "транспортно средство за подводна атака с ядрена бойна глава", разработвано в Русия.

Ключовата дума в оценката на Пентагона е "разработват", а не "имат на въоръжение"! Понял?

Абе, Пентагона са "рубладжии", "мурзилки", "путЕнофили"...

Те ти и ЦРУ да се видиш къв си специалист: "На 19 ноември 2015 год. ЦРУ на САЩ публично потвърди НАЛИЧИЕТО в Русия на „Статус-6“ с бойна термоядрена глава, чиято основна цел е да „гарантира поражението на военноморските бази на САЩ и крайбрежните градове.“ В същото време представител на ЦРУ, нарече „изтичането на информация за проекта обществено предупреждение и реакция на Москва предвид разполагането на системи за ПРО/противоракетна отбрана/ от Вашингтон…“

Слава на Русия !

Щом си рекъл...

Докато ПУРИН ПРЪДНЕ И ЦЯЛА АМЕРИКА СА БОЛНИ ОТ ПАРКИНСОН!!!¡

Senator1

Умопобъркани хора. камара от пари за да унищожават човечеството-

"Нашата жътва е войната".

Не са хора.

И Геведарите избягаха от пасището че може да стане радиоактивно!!¡

Давай Вова Давай мачкай боклука по Света !!!¡

Над ТРИЛИОН ДОЛАРА ГОДИШНО, отиват за въоръжение в света. Отделно десетина милиона "бойци", нагъват яко.

По последни данни 1 милиард хора по света страдат от недохранване!

Абе, освен оръжията, тези загниващи американци имат една фирма ''Тесла''.. Какой такой руский атвет на тая фирма ? Да не окаже безаналогова а, другари ? Германците имат аналози, ама на мен за руските гении ми е любопитно

Полюбопитствай колко си тъп

а в Русия на метан е по евтино и по-екологично за цялата Земя-)

Да бе, знаем. Той и спиртът е по- евтин от уискито. Руснаците могат да се наливат със спирт, ама не е там работата

че и се крият по горите да не ги гепят данъчните... А за творчеството на Цар Киро всички са чували-)

да си попадал на катастрофа в която участва електромобил? ако не си - поинтересувай се... заради изпозлваните акумулатори нито пожарникари, нито полицаи смеят да се доближат до возилото... първо пращат запитване как да обезопасят акумулаторите и едва тогава се опитват да правят каквото и да е. хората изгарят, без някой да се опита да им помогне, защото едно отваряне на врата може да взриви всичко...

И колко хора изгоряха досега в такива катастрофи? Сигурно са по-малко, отколкото са изгорели в катастрофи с нормални автомобили. Отделно всяка клетка си има защита от късо напрежение и изключва. А акумулаторите са сухи.

"късо напрежение"... И тоя ми е ясен... Капацитет.

Американците грабят и с гАза си от по света и у нас. С ограбеното купуват мозъците на ограбените страни. За радост на идиотите по света и у нас.

много точно казано