Коментари - Постигната е устойчива квантова телепортация | IT.dir.bg
назад

Постигната е устойчива квантова телепортация

Холандски учени постигнат за първи път устойчива телепортация. Става въпрос обаче за телепортиране на квантова информация.

Обратно в новината

Коментари - Постигната е устойчива квантова телепортация | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВЕРНЕР ХАЙЗЕНБЕРГ ДОСТИГА ПРЪВ ДО ДАВАНЕ ОПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПРИНЦИПА НА НЕОПРЕДЕЛЕНОСТА.ИЗУЧАВАНЕТО НА СПЛЕТЕНОСТА ИЗИСКВА ОБЕЗАТЕЛНО ОПОЗНАВАНЕТО НА ДРУГИ ИЗМЕРЕНИЯ.НЕОПОЗНАВАНЕТО НА ДРУГИТЕ ИЗМЕРЕНИЯ ЩЕ ДОВЕЖДА ВИНАГИ ДО ЗАБЛУЖДЕНИЯ ОТ ДО СЕГА ИЗВЕСТНАТА НИ НАУКА.ТОВА _СЪМ ГО ВИДЯЛ С ОЧИТЕ СИ. НЕ НЕ СЪМ ЛУД.

Това не е ли нов вариант на добре известният парадокс на Айнщайн - Подолски-Розен!?

да каже Айнщайн нали неговата "теория" е поръчкова то не може в поръката да угодиш на всичко))))))

Квантова информация

квантовата теоря е интуиця,която притегaват наи-великите умове,телепортатори-боиоко,сергееи,доган и др.те са м/у нас само когато ги избираме.после се телепортират!

У тях леката дрога се купува като кифличките!Велика идея е споходила друсаните от Кавалите!Когато дръпнеш нещо сплетено за нещо друго се предавало информация!"Гениално"!!!?Сто милиона умират от глад годишно по света!Направете утре реплики на пържолите и хляба!

Ама верно се изказваш като кофти матриал. Говори се за научно откритие, а не за функциите на дебелото черво..

Всичко е функция на дебелото черво и на това малко пред него!

Научно техническият прогрес се движи напред от точно такива случайни и на пръв поглед непряко свързани с житейските проблеми открития. Милионите умиращи от глад се намират в страни, където този прогрес е спрял на ниво или каменната ера, или ерата на комунизма и преобладаващата им част от населението мисли като теб. Жалко е, но какво да се прави..

В ерата на комунизма няма бедни гладни и боси и клопари. Чети Маркс и си убеден ако можеш да не бъдеп слеп

ми най простото ще е да се изпращат команди и информация на далечни разстояния,а не да пътуват с минути,часове или години.Ще може си управляват марсоходите в реално време поне.

Поздравления! Новото в случая май е, че става с електрони, преди беше с фотони. Но ми се струва, че обяснението за този факт ще промени фундаментално физиката!!!

Първите полупроводникови транзистори са създадени пре 19-ти век, когато са открити свойствата на полупроводниците, първите практически приложими транзистори едва през 1950-те години, а днес цялото ни общество е в пълна зависимост от полупроводниковите транзистори в микропроцесорите. Така че не подценявайте фундаменталната наука, но и не очаквайте утре да се появи уред за бита с тази технология... всичко си иска време...

Сплетените фотони са 2 различни фотона (по постолат), теорията е че ако промениш параметрите на единия фотон автоматично се променя и другия фотон. Това е причината няколко пъти в статията да е обяснено че се "телепортира" информация.

За това съм чувал. Май бе на физика Бор. И на Айнщайн наистина не му звучало логично. Предните тестове били с някаква реакция, при която частици отиват в противоположна посока, като лъчи. Но откланяйки единия лъч, се отклонява автоматично и в другият край в противоположната посока. Обяснението е странно, че всъщност макар и две места, това е един лъч, все едно заснет аквариум с риба, но от две различни камери от различен ъгъл. И все едно в единият край го гледаш през едната, а в другият през другата камера. Странно е. Физика Бор имал и други теории. Като че резултатите от измерванията, зависят от уредите на измерване. Или че материя съществува само докато бива наблюдавана. ;)

Действително проблема на квантовата физика е това, че тя е адски неинтуитивна. В десетките теории по въпроса, границата между гениалността и лудостта е доста спорна. Има и теория, че човешкия мозък е в състояние да възприеме и изучи квантовия свят. Всяка теория която се счита за доказана, всеки експеримент който се счита за успешен, отварят десетки нови и нови въпроси и така до безкрай.

Някои казват на квантовата механика, квантова матрица. ;) В нея разстоянията са фикции а цялата енергия във вселената е мултипликация от само един неин квант. Тя няма физическо място, нито състояние или пък време но има закони. Това е й което е- ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА.

има противоречие между: "квантовата информация се телепортира по-бързо от скоростта на светлината." и "изследователите ... да се тества ... дали информацията наистина пътува по-бързо от светлината. двете твурденя са взаимноизклучващи се не могат да существуват едновременно

Бре, бре, бре, тук било бъкано от квантови физици дето ровят по кофите за боклук с надеждата да намерят някой телепортиран сандвич или бутилка бира! Когато на някой не му е ясна квантовата физика е по-добре да си замълчи а не да коментира каквото му хрумне. Аз например, лично не съм запознат с тази наука достатъчно, но знам дотолкова за да не си позволявам да коментирам. В квантовата физика нищо не изглежда така, както изглежда в класическата физика. Ако сте прочели всичко внимателно, тук пише че самият Айнщайн не е бил наясно, обаче тук е фрашкано с умни българи, дето разбират повече от него!

Квантовата физика реално е една квантова математика. На практика почти нищо не се прави, а като се направи резултата изненадва всички. Нещо подобно е в топлопреноса и преноса на ел. магнитни сигнали по кабелите. Изчисляваш всичко по книга и като го изпробваш на практика почваш да натаманяваш с разни "постоянни" и т.н. коефициенти. Друг прост пример е "гравитационната константа" , която е число в теорията а реално никой не може да каже защо е толкова и т.н.

Джена, телепортир гиби! Бактън, Блейк, компютър баялдъ!

Аз го знам по друг начин. Джена: Блейк, Блейк, телепортир чабук-чабук! Блейк: Аман, Джена, аман! Компютър батардъ!

се тая, аз турски не знам, копирах го от нета

...би казал: баси простотията. И аз го подкрепям.

Почти нищо ново. Това упражнение вече е правено на канарските острови с разстояние 120 километра. Но все пак има нещо ново "ако е истина" тази успеваемост от 100% нещо наистина феноменално. Едва ли лъжат обаче, ако беше 90% да го надпишат до 99% Но да заковат на 100 и да се окаже, че не е така дори и със стотна от процента ще е голяма излагация. Та аз залагам, че е истина

Са те удостоили с вниманието си, само доказват , че си прав. Но те нямат собствено мнение, а само изразяват онова, което им се налива в главите, и по чисто психологически път се задейства защитен психо-маханизъмв, и нищо не може да ги накара да видят истината. С такива човек просто не трябва да влиза в контакт.

Стар хляб. Тези неща отдавна се правят, но за тях не се говори, а от време-навреме се пусне някоя подобна новина за отвличане на вниманието. Върхът на манипулацията в това отношение беше номерът с х-бузона!

Скростта на светлината е една много бавна на фона на вселената скорост. Ако искаме да телепортираме тези частици до най-близката ни звезда, те ще се влачат почти една година.

Най-близката звезда е на 8 светлинни минути от Земята (народа й вика Слънце) следващата е на 4 светлинни години. Въпросът е какво точно ще правиш на звездата ако те телепортират там преди да се изпариш?

Много добре разбра за какво ти говори човека, но нали трябва да си покажеш и ти умнотиите!!!

Айнщайн изразява само частен случай и е отдвана опровергана в частта си за предела на скоростта 9 скоростта на светлината не е граница. И това се доказва от кватовата физика. Но не може др. Айнщайн да греши , защото той бе създаден умишлено да бъде най-великият физик на всички времена (докато балонът на се пукна!).

Пълни глупости! Я дай линк към твоите публикации да се посмеем.

колкото си искаш, но от това фактите няма да се променят. Чети, учи се, отвори съзнанието, а не да повтаряш лафове и мантри от неделното медресе (пък било то и научно)! Има една хубава бълг. поговорка: Кой каквото прави, на себе си го прави.

Според мен има зависимост между използваната частица при поляризация и разстоянието между което могат да се "преплетат" атом А и атом Б. Подозирам също, че енергията на фотоните може да обвърже атоми само до няколко стотин километра. За по голямо разстояние- тежка частица ще е нужна.

Нищо не каза.Бла бла бла.Какви фотони какви атоми тук се говори за кванти.

ахахааааааааахахаааааааахаааа

До колкото знам този опит е направен отдавна и то на разстояние - хиляди километри между здвоените електрони. Дир? Нещо непослъгвате ли мат'ряла тука ???

Ибрее-дебрее Заредили са се отдолу физик до физика, Нобелов лауреат до лауреата. Айнщайн се върти като миксер в гроба

Сплетеността е доказана и е независима от разстоянието. Между другото това изявление на Айнщайн е към Макс Планк автора на квантовата физика.

Уикипедия

Не ставало дума дори за прости битове, а за информация. Бит е най-малкото количество информация, тогава каква информация, която не може да се измери в битове, изобщо е пратена?

Ламерска статия. Дори да става мигновенно, остава основния проблем - свързаните квантови частици са били заедно преди това. Значи като се разделят едната част се "превозва" до другото място, което става с крайна скорост. Другия проблем, за който не пишат е, че се ползва еднократно този ефект. Ако имате разделена двойка, след като предавателя предаде изменението приемника го получава, но втори цикъл вече няма. Засега толкова.

Ти па! То на учените все още нищо не е ясно, ти искаш преводачи и журналисти да си изяснят проблема с една статийка от 10 реда.

Не става с крайна скорост - това е феноменът, известен като нелокална връзка. Няма и нищо известно, което да може да я осъществява - просто е установена като факт. Все едно имаш билярдна маса, завърташ една топка и друга се завърта заедно с нея, без да е приложен какъвто и да е удар.

Преди това са били двойка и са разделени - едната част от двойката няма как да се транспортира сама до другото място . Виж някоя статия на английски в гугъла, ако ти е интересно.

С това що е квантова физика и тогава се изказвай умно. Колкото до Айнщайн той отдавна е развенчан, но някак си не иде това да се огласи публично.

Това че скороста за пренасяне е крайна е проблем за междугалактически пътувания но не и за телепортацията като явление.Идеята е примерно да имаш преплетени достатъчно на брой кванти на земята и марс примерно с които да се пренася информацията, а имаш ли необходимата информация и материала може да зглобиш каквото си искаш с един 3Д принтер. Защо не и човек на някакъв много далечен етап. Забележка: Никой не може да опревергае теорията на Айнщаин, че нещо имащо маса и/или енергия няма как да се движи по бързо от скороста на светлината защото просто е желязна.Това което по лесно би станало е просто да се промени разтоянието между две точки, каквото се опитват и някои учени да направят с нагъване на пространството или намиране на червееви дупки.

Не знам дали усещаш каква маса глупости си изписал. Май ти идват в повече "научните" анализи...

SETI трябва да мине на квантови приемници. :) wow

какво толкова "открили", телепортацията я знам още от седморката на блейк, а може да я има и от преди това

Открита е преди милиони години от от древните македонци.

100 процента възпроизводимост на ре-тестовете не винаги означава добър резултат.Революционното предположение тук е преноса на квантова информация в система от по-висок ред.Предишните експерименти показваха пренос от фотон на фотон.

То е известно от много време като теория и от скоро като нестабилни експерименти. За пръв път се прави 100% възпроизводим експериемнт. Обяснението за бъдеща употреба е най-малкото наивно. То е все едно тези, които да заоблили камъка до колело да беседват върху двигатели с вътрешно горене. Истината е, че и идея си нямаме как ще ползваме това ново свойство все още

Отдавна има правени експерименти. Преди няколко години китайците пък също потвърдиха стабилен експеримент, и то на много по-голямо разстояние.

На такова малко разтояние коефициента на грешка не може да бъде изчислен с научна значимост .Единственото което показва експеримента е ефект от влиянието на едно нещо върху друго нещо,най-просто казано,но механизмът който се предлага като обяснение е на напълно хипотетично ниво.Ще чакаме по-сериозни изследвания.

този ефект ако се не лъжа е бил теоретично намерен, преди да е успешно реализиран като експеримент. Реално погледнато наред с квантовите изчисления това би могло да помогне за създаване на изкуствен интелект, а също и за комуникации на свръхдълги разстояния. В момента хората едвам забелязват забавянето на сигнала, при международни разговори, а ако ще пращаме хора по-далеч от Луната традиционните комуникации не са подходящи, защото забавянето ще се измерва в минути.

Изкуственият интелект пък какво общо има с това явление? Ти нямаш на първо място определение що е то интелект, няма никакво значение с каква изчислителна скорост разполагаш.

Това е известно от много десетилетия, не виждам новината. Описаното не е постигано за пръв път... А, впрочем, до "политическите анализатори" по-долу - прочетете малко повече по въпроса, не бързайте с русофобското си плиткоумие.

"Празнотата, която обвързва"... В интересни времена живеем наистина.

Nemo този цитат как напомня за една поредица от книгиии... :)

От там е... от там е :)

Ей, измислил го руснака!!!!!!!!!

Колко било лесно - легализираш тревата, и хоп - почват да се пръкват какви ли не открития.

странно, че от водката нищо се не пръква

как така нищо - цироза на черния дроб и пролетарят!

sonibvc@gmail.com

Как така нищо? Менделевата таблица се пръкна от водката - прочети да се убедиш! Изказвате се неподготвени!!!

Това е революционен метод за получаване и трансформиране на енергии!Не само за пренасяне на информация!Щом присъства скорост! - става въпрос за енергия!!!

Частиците взаимодействат моментално, не става дума за скорост. А учените просто искат да докажат на първо време, че взаимодействието е по-бързо от скоростта на светлината, а после и дали наистина е моментално.