Tesla отново ще приема биткойн плащания

Мотивът е, че все повече чиста енергия се използва за добив на криптовалутата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Китай като види,че няма как да си реализира тяхната правителствена криптовалута ще пунат отново пазара и за който си е купил крипто навреме ще потекат пари, а баламурниците пак ще завиждат на пачките

Уууу, само койни да приема! Никакви реални пари!

Утре пак ще измисли нещо та да му падне цената, след 6 месеца друга врътка - за нагоре. иначе казано: Клатиш дървото - падат круши. Клатиш крипто"валутата" - падат пари.

спор няма. балоните са сред най-доходоносните възможни "инвестиции" или по правилно казано хазартни игри, само да не си от тези които перат пешкира накрая

Къде са хората, които обясняват, че биткойн е едновременно хем балон, хем пирамида? Аъъъъмммммм... Nevermind.

тук съм! аз бях този който обясняваше много пъти, че криптовалутите са балон (за пирамидите не знам кой е бил). Случващото се сега само го потвърждава и затвърждава за пореден път. Това което движи криптовалутите не е реалена икономическа нужда, успех/неуспех, или някаква финансова или фискална политика, а просто един казал едно друг, казал друго, Китай ограничава, днес Мъск е на кеф, утре не е ... Просто спекула. Щом Мъск е на кеф цената се качва балона се надува, Мъск не е на кеф цената пада балона спада ... кажи, че не е балон!

Ти си икономист колкото аз съм Юри Гагарин

Това с криптото е най-голямата далавера която може да съществува в стил пирамидите от 90 на мен точно на това ми мирише. Нищо не правиш а имаш пари, защо ми защото ти работи компа. Не садиш не поливаш не купуваш акции примерно а само харчиш ток. Евала на гения които го е измислил а и после ми обясняват какви технологични трикове е имало че да е защитена транзакцията. Типично вс телешоп. Някой ще ми кажат правят пари. Ми правете ама вземете та направете нещо с тях така че да се намалят парниковите газове.

Пирамида не, но финансов балон стил .COM балона в края на 20 век е 100%. Който не е чел за балона спукан през 2000 година да прочете. Ситуацията е същата. Но след балона през 2000 все пак останаха една шепа компании, които и до ден днешен са лидерите.

.com балонът стигна до 10трилиона капитализация и това през 90те години. Криптото стигна 2 трилиона. Т.е. има още много за надуване. Дори и да стигне до 10, това е 5пъти повече.

колко точно ще се надуе този балон преди да се пукне все още не е ясно. отделно ако Мъск (или друг) от време на време ръсва по някое изказване и ту го отдува ту го надува може да продължи живота на балона доста. Мъск може всеки ден да плещи каквото си поиска, но когато примерно Китай въведат ограничения (каквото правят), това обикновено е за дълго.

Мъск се е нагушил с еФттини биткоини и сега ще вдига цената.... Тарикат голям.

Бе евтини - когат ги купи май бяха към 40-50 , а сега са 30

Тесла обявява, че няма да приема биткойни и цената им пада. Някой си накупува, а после същата тесла казва, че ще приема и цената скача. Мъск и той е толкова влиятелен, че едно изказване и променя курса.

По-скоро биткойна е такова лайно, че някакви празни приказки го повишават и спадат без да има реално никакво значение. На дали някой наистина ще си купи Тесла с Биткойн. А и да не приемат биткойни си ги обменяш в истинска валута и си купуваш. И в двата случая това няма значение реално за стойността на Биткойн.