Коментари - Google: Турция е проникнала в базата ни с данни | IT.dir.bg
назад

Google: Турция е проникнала в базата ни с данни

Google обяви, че Турция е проникнала в системата му с интернет адреси, за да може да пренасочва потребителите към други сайтове.

Обратно в новината

Коментари - Google: Турция е проникнала в базата ни с данни | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това което прави Ердоган с интернет и ограниченията на свободата на гражданите си противоречи на всякакви демократични принципи! Защо ли няма реакция от ЕС и защитника на световната демокрация САЩ!

е, що й трябва на Турция нашата база данни, като те отдавна не са никаква тайна, айде да не си играем на стражари и апаши

"Турция е проникнала в ..."! Една държава НИКОГА не прави товаили онова! Прави го някой човек от държавата /група хора, фирма и т.н./. От "новината" това ама хич не личи. Нито едно име на човек, фирма, група...Поне един интернет доставчик да бяха цитирали! Тея надминаха Гьобелс в пропагандата!

Тези пустиняци - очилатковци ептем ми паднаха в очите с тази еФтина автореклама. И какво толкова са пострадали от гуглето, че реват...

Турция - Русия - ос на злото!

а евреите и америка с надутата си като балон икономика са олицетворение на едно светло настояще..

егаси и ''балона''..60 години го чакате да се пукне тоя ''балон'', вие - комунистическите боклуци :) БВП на САЩ $16000 млрд, БВП на Китай $ 9000 (при 3-4 пъти повече население). Доста глуповато и просто парче трябва да си да ги пишеш тези работи ...

голяма аналогия русия - турция , болен мозък ! Аргументирай се поне за Русия?

Kакво да се аргументирам ? Освен,че преди месец, нахлуха в съседна държава и откъснаха голяма част от нея, в абсолютен разрез с международното право и целия нормален и цивилизован свят, друго какво? Глупак!

За съжаление си прав - абсолютно еднакви държави в това отношение! Единия диктатор си мечтае да възстанови османската империя, другия нарича СССР ''голямата Русия'' и постепенно си действа да си го възстанови,по същия подмолен начин 3тата световна ще е предизвикана точно от тези двамата.

Сложи си шапчето, не помня как точно се наричаше то, явно ти е замръзнал мозъка!

Поне изначална tcp/ip грамотност да имаха писачите на заглавия на такива статии нямаше да е лошо. Инак подменяннето на DNS сървъри - дори не просто блокирането на достъпа до тях - е сериозна наглост, дано светът намери начин да се справи с нея. Не ми е ясно само защо е толкова голямо събитие, добре, 8.8.8.8 не работи, какво и е на root зоната, нея за да затиснат ще трябва доста да се поизпотят....

root зоната ако някой я барне-ще бъде "демократизиран" с томахавки на часа. Инак половината световен бизнес ще спре.

Не става дума да я "барат", те и гугъл и фриидиенес сървърите не са пипали, само в рамките на техните вътрешнотурски ISP-та ги прихващат и правят връзката с техни си, подставени DNS сървъри. Да направят същото и с root зоната не е невъзможно но е и технически по-трудоемко, и е много тежка стъпка която едва ли ще остане без последици.

Турците просто могат да задължат да всички оператори на нейната територия да споофват заявките за google. Дори някой да иска да ползва различен ДНС сървър пак може да бъде ограничен с прозрачно пренасочване към днс-а "който трябва" да ползва. Решението както винаги е ВПН, но са малко потребителите, които знаят как да го ползват. Не е нужно да влизат в никаква база данни:)

Представям си, ако това го бе разпоредил Путин или Си Дзинпин, примерно, какъв вой и заклеймяване щеше да настане!

Скрий се бе, поне под новините в тоя раздел си заври просъветската агитация знаеш къде.

dsco@

Просто показва двойните стандарти на "демокрацията". Изгодна стратегически Турция, с 6 мил. турци в Германия драпа за асоцииране в EU. Да не говорим от колко време е в НАТО. Лицемерииииииии

sawo

Интересно защо никоя медия не коментира заговора на Турция да предизвика война със Сирия? Два реда в забутана IT новина? Наистина? Или няма да е добре хората да направят връзка със събитията в Сирия от близкото минало? :)

А допускането на индивиди от типа на Ердоган и нему подобни до властта си е престъпление срещу човечеството, и то не в интернет, а в реалния свят.

Аз така и не разбрах кой, къде, как е проникнал в Гугъл...

DNS Proxy + DNS Redirecting + DNS Spoofing Стандатрни технологии позлвани от всеки ISP. Само Spoofing-a е малко хакерска техника и то когато някой го направи без знанието и достъп от ISP-то. Така както е по-скоро е злоупотреба от страна на ISP-тата. Мнооого голямо хакерство ...

Статията явно е приписана от някъде - по-точно тук: link без никакво разбиране. Прав си! По-интересно е, че ако това е държавна политика то времената в интернет стават интересни.

Чак да ми стане жал за гугъл дето крадат информация за всеки човек по света. Евала на турчолята

Да си прост, да си прост, колко да си прост?!

Е кво сега - турските black hats размазаха гугълските white hats ?

Не, просто орязаната им версия на премиер е наредил на турските ISP-та да пренасочат трафика към 4.4.4.4 и 8.8.8.8 към собствени DNS сървъри, където част от записите са подменени. Ако това е хакерство (а не просто доказателство че комшиите бодро крачат обратно към каменната ера) значи аз съм UBER хакер.

8.8.4.4 ;) За другото си прав!

Брей колко много убер "хакери" дето се обидили ... Вървете да си играете с влакчета, ако имате мозък да схванете връзката между "хакер" и модели на влакчета :)

Скоро по-некадърно преведена статия не бях чел !

Определено. Май турците са проникнали и в Гугълския преводач и са го разбъркали отвътре.

О, пък вие не сте им дали тази информация напълно съзнателно, ха ха. Все пак са достойни за възхищение, с една зле изкопирана операционна система превзеха света, както Майкрософт направиха навремето с Уиндоус. Евала!

Ми давай, явно е лесно и всичко ти е ясно. Таман два пъти е ставало до сега, защо да не им покажеш, как се прави?