Тя е българка и отклонява астероиди: Росита Кокотанекова пред Dir.bg

Ръководителят и участник в някои от най-важните космически мисии на ЕКА за предизвикателствата на Вселенската шир

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на нашата девойка, но съм любопитен за корена на фамилията и. Звучи ми като име на исландски вулкан.

една актуална снимка не ѝ сложите на тая, след като я промотирате толкова? И поне да беше негърка - да покажете и те колко са велики? Ама то жена де - все същото... Отклонява... на баба си хвърчилото, или по-скоро на Франк стърчилото...

Само с първите три изречения в интервюто си ме загуби! Аман от нашенци, които са заминали на Запад да вършат черната работа и да са даже не втора, ами трета цигулка, но които като си дойдат тука за малко се имат за нещо много повече от нас! Тази жена е точно същата! Няма идея какво прави там, обслужва големите си началници, сигурно и 100 000 евро няма годишна заплата, но като си дойде у нас е Бог! Защо? Какво е направила за България, че иска даже и България да прави за нея!!? На какво отгоре? Като си в чужбина, ами поне се възползвай от това, което запада може да ти даде! А, и да поясним, Запад, не значи непременно западната част на Перник.... А, дир-а, заглавието ви е толкова некоректно, че просто няма смисъл да го коментирам!

Вие българите, както обикновено сте особено дребнави и злобни същества, които тотално не гледат същността на нещата...

С удоволствие четох за тази българка и нейните постижения, браво на момичета за акъла, труда и науката, която е избрала. Толкова ли е трудно да пишете за такива хора, вместо коя ш...=да е легнала гола с някой си и колко пластмаса си е набила доброволно в тялото.

Ще й дам 1 милион долара ,а ако снима един сателит от всичките десетки хиляди. Само един единствен. За десетки години никой не го е правил и не може да го направи. Защото няма сателити.

Аз се гордея с моята професия. Мия пода и тоалетната в Макдоналдс в Берлин. Срамна работа няма. Няма да се върна в България , да им работя за 600 лева. И двете ми дъщери ще мият тоалетни ,но в България няма да се връщат. Ние сме горди хора европейци.

Нека да продължи да се развива успешно! Дир, телескопът не е "способен", хората са способни. Телескопите и техниката изобщо, са "усъвършенствани, подобрени, съвършени, с най-големи въможности" и т.н, но не са способни.

Какви астероиди ? Какви насочвания ? Снимали планети , звезди,слънца. Не могат един сателит да покажат. Нямат снимка на телескопа Хъбъл и той е изчезнал. Илон Мъск бил пуснал хиляди сателити ,ама и те са изчезнали.

преди 10 години. Сега е трътлеста лелка...

А Земята е плоска, водата изтича от края ѝ, а тя самата се крепи на гърбовете на 3 кита...

Чудесна квалификация имате! Само дето... съвсем скоро вашата "професия" ще се изпълнява от роботи. И тогава? Ама кой за каквото е учил... Щом за тебе по-важно е ДА НЕ РАБОТИШ ЗА НЯКОГО, отколкото да се занимаваш с нещо смислено...

Ти си някоя приятелка или бивша нейна съученичка от Асково? :)

Поне гласувай на изборите, моля. Бълария има нужда от помощ.

как сте?

Трябва да забранят коментарите под такива статии. Много злобен народ сме, ама много. А и специалисти по всичко.

Казва ЕКА ,значи не разбира къде работи ,само е чувала за ЕКА. Не е ЕКА . ESA e. Разбирате ли колко разбира тази жена ? Европейска Космическа агенция.

Промените след 1990 година дадоха възможност на талантливи българи с много труд да постигат успехи навсякъде в света. Росита може да бъде пример за успяла млада българка. За съжаление не можахме през тези вече над 30 години да постигнем просперитет и развитие на собствената си държава. През първата половина на 19-век, почти всички българи завършили в Европа са се завръщали в България, за да работят за развитието на Родината си. Надавам, чрез радикални реформи, отново тази тенденция да се възстанови.

Браво! А къде беше преди 66 млн. години? :)

Без майтап ? За това ли намери да се заядеш ? Европейска Космическа Агенция - кое не е ЕКА. Или ще се правиш на умен/а, че на английски се пишело ESA ?

Спри алкохола веднага !

Да, бе - нали с "радикални реформи" я докарахме дотук - най-висока смъртност в света, най-бързо намаляващо население, най-висока корупция, 250 място по "свобода" на словото... все демоНОкратически благини. Но пък утешителното е, че на тая българка, женена за германец, ще кръщават астероид. Пък на хибридния геноцид майната му.

Над 10 години начело на държавата пълен селянин - не ми изглежда като най-добрата перспектива за млад човек, изучил се на Запад ?

Ако изборите можеха да помогнат на България, щяха да ги забранят. Тъй че гласувай си - не пречиш.

Защо повечето тролове сте и педераси и си избирате женски никове ? Такова нещо жена никога не би написала !

и Стамболийски е бил селянин ?!

Стамболийски дали се е разкарвал с джипка, имал е ПКП в обкръжението си и им го е набивал с 200 ? За това говоря герберско тролче !

Илон Мъск заслужава специална награда - да бъде изстрелян със следващата Тесла на орбита около Земята. Антихуманните му проекти заслужават повече, но ние сме снизходителни

Те астетаковато кат чуят че кокотанекът иди шъ са разбягат сами

А черни кутии на руско-украински самолети не открива ли?

Мозъкт ти е черна кутия на албански, дървен самолет.

Чудесно! А мъж, деца, има ли? Че те астероидите са до време. Ако няма да се заема, че ни завладяха мангалите.

Че ти да не си импотентен? Прави деца... Или по добре другите да ги правят, а ти само да кудкудякаш из форумите...

Втори път: - със заглавието счупихте тъпометъра. Може да ме блокирате за седмица, ще съм извън обхват...

дзъннн 5 копейки

Че не работи "под ръководството" на тукшаните ганчовски професори.

С тоз поглед и Слънцето ще отклони, а кво остава за некви астероид чета.

Няма сателити тъй като не са виждани или снимани. Няма телескоп Хъбъл и той не е виждан,не е сниман.

Земята е плоска и неподвижна,това защо не го казва госпожата .

Сега тази жена е 100 кг ГМО свиня.

Пи ли си хапчетата?

Беше българка,сега е член на Еврогейския съюз.

Дай ми ги на мен! Аз съм снимал сателити!

Голяма гордост е да гледаме как крадат най-умните, а на нас ни докарват "инвеститори" да ни експлоатират. Браво, браво, Браво, господа, Хубаво ли ви е, Да ви еват във гъза? (очевидно, да)

"ганчовско" на тебе - само ти не си... Странно...

Само може да каже..

Знаят, че не е кавалерско да счупиш главата на дама, дори и тя да е празна кофа.

Отклонява стрийма на някой ръководител да не попада в чужда, а в нейната уста.

През първата половина но 19 век всички българи, учили в чужбина са се зъвръщали в България за да се включат в борбите на политическите партии за власт, за да участват в Балканската и Междусъюзническа война, Първата и Втората световна война и накрая за да бъдат избити от Народния съд, ограбвани и унижавани от Българската комунистическа партия по време на 45-годишното й диктаторско управление на страната.

Въийй, маци, трепиш!