Учен от БАН: Прилепите са по-интелигентни от някои породи кучета

Интерактивната инсталация в Националния природонаучен музей към БАН разкрива загадъчния свят на прилепите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И за кокошките е доказано, че са умни и паметливи, имат и емоции. IQ им е колкото на 7 годишно дете. Свинете са по-умни от кучетата. Игуаните са като котки - отглеждани у дома добиват котешки нрав. Враните са умни колкото примати. ..... И така непрекъснато ще откриват кой е по-по-най-интелигентен, докато накрая заключат, че всяко живо същество, което има крачета и очички, има предостатъчно интелигентност, за да оцелява, да полага грижи за малките си и да се социализира. Щом дори паяците и змиите могат да се доверят и да обикнат човека, който ги отглежда - това е много високо ниво на съзнание. Обемът на мозъка няма нищо общо. Не забравяйте "обема на мозъка" на айфона си, сравнен с първите компютри :)

НАЛИ ПРЕНАСЯТ "КОВИДА"!!!

"Асоцииран учен към музея на БАН", с постоянна работа в Дания, следователно е учен работещ и финансиран от Дания, от която БАН си присвоява престиж. Интересно, какви прилепи има в Дания. Те живеят главно в пещери в планински райони, а в Дания няма планини. Най-високата точка на територията на Дания е един хълм с височина 171 метра.

"Намираме се в шестото масово измиране. Предното - петото, е унищожило динозаврите. Прилепите са силно застрашени от изчезване. Има някои, които са много по-уязвими. Биологичното разнообразие, такова, каквото го познаваме и каквото крепи живота на планетата, климата и живата обвивка на нашата планета, се разпада. Прилепите са важна част от него." Е какво стана с "вездесъщата и всемогъща" ЕВОЛЮЦИЯ??? 6 масови измирания и няма рояци с нови и приспособяващи се видове??? Иначе веолюцията тФа, еволюцията онова, от нищо нещо ....... ама друг път!!! Да кажем че както твърдят някой учени в последните 100 години човека много се намесил и прецакал еволюцията на която и трябват милиони и милиарди години, на пръв поглед има логика. Ама какво стана с другите 5 измирания включително и на динозаврите??? Сигурен съм че има някоя "велика" теория заради която някой "велик" учен е повишен в чин. И най-вероятно е усвоил някое друго милионче за да може така хубаво да излседва проблема и да докаже своята "теория". Но практиката нещо не е съгласна.........

Новите видове възникват най- интензивно в периода 5-15 милиона години след съответното масово измиране.

Помтя

Привет, Тони! Кога ще пътуваш на стоп да те повозя?

В действителност, прилепите са по-интелигентни и от много хора... за съжаление!

Беше ли нужно да го демонстрираш :).