17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При положение, че Вселената е безкрайна... Измерили са плътност на материята в граничен, видим от уредите, сектор.

е безкрайна. Поне никой до сега не е открил границите й. Очевидно става въпрос за видимата Вселена, а не за цялата. И по-точно кое е вярното в текста - тъмна материя или тъмна енергия? И двете определения ги има...

"Материя", "енергия" - онагюре. Демек, все тая. Материята е концентрирана енергия. Слагай на кантаря.

За да измериш енергия, трябва да имаш работа. Няма енергия сама по себе си. Енергията е понятие.

Нищо не са изчислили ами са усвоили едни пари. За това има една книга за жалкото състояние на съвременната физика "Дори не и грешна" .

Който се съмнява,може сам да провери !

нищо ново то и досега си беше така 25 процента тъмна и около 5 процента барионна -видима материя а клъстерите и галактиките със сигурност са мното повече от 1800 но всъщност тъмна материя няма а тя е само невидима за нас понеже е сгрешен космологичния модел койно не отчита нейното местоположение правилно тоест не е модела на големия взрив

phys . org/news/2020-09-scientists-precisely-total-amount-universe.html

Малка промяна в заглавието може ли? ВИДИМАТА вселена

ц не позна

И защо да не е познал?

Аре сега да изчислят също толкова прецизно каква част от земното богатство е заграбено от еврейските фамилии - за да знаем всички кой е врагът ни...

Кначето с хапчетата и марш в леглото.

Ей така им се иска да командват на Мошетата... Лапай маската, не излизай от къщи, спри детето от училище, умирай от страх... Само че няма още дълго да го търпим.

Гълтай лекарствата и лягай, стига врещя че пак ще се олигавиш.

Добре! Обожавам науката и изпитвам уважение към учените, обаче като вземем да измисляме теории за Вселената истински се забавлявам! Та ние Луната не сме проучили, ама виж т’ва галактиките на милиарди светлинни години ни се изясниха, пък общата маса на Вселената е фасулска работа ;) По отношение на Вселената сме на нивото на предположението, че Земята е върху гърба на костенурка!

Обидата е за нас,тези ,които четем за "научните достижения" на такива учени.

Учени хахахахахахаха

плюс-минус 1.3% от нещо, което по дефиниция е безкрайно. Колко да е прецизно това изчисление :)

Те не са ходили в началното училище та не знаят, че е безкрайно, да беше ги понаучил на това-онова. Отде ви изравят бе.

ДИР. Майтаплъ, Материята се състои от ВЕЩЕСТВО(примерно ташак, който искате физически да докоснете) и ЕНАРГИЯ(примерно тока течащ през соларните панели, получен от прилетелите фотони от Слънцето, което Слънце държи Земята в своята орбита чрез ЕЛЕКТРОМАГНИТНО ПОЛЕ, за да се снима порно в пустините на Невада). Основна форма на съществуване на МАТЕРИЯТА е ДВИЖЕНИЕТО! Електромагнитните полета са също МАТЕРИЯ .I.

Тъмната материя е измислица - за да запълни разликата между видимата материя и наблюдаваната гравитация. Трябваше по-скоро да я кръстят "нещо неизвестно, но може и изчисленията ни да са грешни".

То да беше само тъмната материя измислица, с мед да ги намажеш. Ами то всичко е нелепо. Като се започне от "теорията за големия взрив" и от там нататък всичко отива в канала. Някой ден след хиляди години, ще ни се смеят на простотиите, но това е в момента човешкото развитие.

Това изчисление за цялата Вселена ли се отнася или: 1) За Видимата Вселена; 2) За Метагалактиката (това е тази част от Видимата Вселена , която можем да видим със сега наличната ни техника за наблюдение).

изчислението няма нищо общо с видимо/невидимо. замерванията и изчисленията се правят на база замервания на гравитация и гравитационни вълни

Те едвам ги засякоха тези гравитационни вълни, пък ти искаш на тяхна база да изчисляват. Няма как това да стане. От друга страна, ако вселената е безкрайна, то и материята е безкрайно количество и тези сметки не са верни

Нима? И как "замерваш" гравитация на обекти на разстояние милиони св. години? Единствения начин е по двежението на видимимите обекти! И второ, терминът Видима Вселена означава максималтата граница от която изобщо някога може да се получи сигнал до тук , пътуващ с макс. възможната скорост С. Отвъд тази граница никога няма да се получи какъвто и да е сигнал.

И как това ми помага да си купим повече сирене или салам? Начи, има хора дето си немат работа и се занимават с глупости...на Господ, космите му броят!

Явно толкова ти е акъла.

Всяко днешно инженерно изобретение се базира на минала абстрактна наука. Просто още не знаем с какво ще ни помогнат тези изследвания и се надяваме, че в бъдеще ще знаем :-) Как мислиш правят прогнози за времето - хвърлят боб? А това е доста важно за реколтите и за това колко салам ще си купиш.

Кой не верва, да ходи да я тегли. Контролно.

Боже, боже и за тези простотии плащат пари ...

Както се беше изразил някой - Няма тъмна материя, има наличие на необяснена гравитация

А бе как ще го наречеш няма особено значение, същността е еднаква.

Правят се на интересни .Вселената е необятна и непознаваема.

всичко е измеримо и опознаваемо, друг е въпроса дали в конкретен момент конкретно нещо можем да измерим или да узнаем.

Абе.... има сингулярности

Всичко е измеримо, на базата това, което сме изградили ние хората, като представа за нещата около нас, съответно не е 100% сигурно дали изобщо сме на прав път с множеството предположения в теоретичната физика, поради простичкия факт, че на технологично ниво сме още пеленачета. Съвсем друг е въпросът дали изобщо някога ще успеем да "смелим" и осмислим цялата тази информация, без помощта на изкуствен интелект :)

Казваш, че всичко е измеримо и опознаваемо. ОК, коя е последната цифра на числото Пи!

А сигурен ли си че има последна цифра !?

Според колегата "хм" -> всичко е измеримо и опознаваемо