Учени създадоха пинсета за хващане на молекули

Устройството позволява да се манипулират предмети, чиито размери не надвишават 10 нанометра

Обратно в новината

Коментари - Учени създадоха пинсета за хващане на молекули | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно милиардите инвестиции за проекта да се открие мозъка на Боко дава резултати.

Не се наврещя ей.

Отидоха на боко топките...

Мнооого находчиво. Отде ви изравят бе.

Нема начин.

С тези пинсети може да стават вече много опасни неща в генетиката. Примерно да ти преместят кайсиите на на веждите.

Няма да могат. Клетките на веждите ти имат същите гени, като кайсийките ти. Кои клетки в какво ще се диференцират зависи от редица фактори, вкл. вътреутробното ти развитие. Спомням си бегло един опит с дрозофили по Дискавъри. Чрез стимулиране и инхибиране на гени, на мушицата на главата вместо антенки, израстнаха още два крака. Т. е., не е нужна такава пинсета, за да ти преместят кайсийките на веждите! ;)

Ай стига си ми си се мръщил с тия кайсии, ве!

След повече от пет дни нула новини в този раздел, се оказа, че редактор на тази е Надето! И за какво да пише горката мадама? Естествено за пинсети...

много типичен американец :))))))))))))))

Типичен е, да. Защото в Америка всеки способен човек има широки възможности за изява. Независимо как се казва или къде е роден. Примери хиляди. За типичните българи като теб остават форумите.

Това е всъщност много по-голямо отколкото средностатистическата публика може да си представи в момента.

Е колко да е голямо? Хората знаят какво се станало преди милиарди години, знаят как е започнал живота, знаят как работи живота, знаят кога ще спре да свети слънцето ........ само пинцетата им липсваше и вече няма никакви тайни пред наУката която е слънцето което в душите грей ...... и така чак до утре. Когато истинските учени ще влязат по лабораторийте а теоритико-философксите-учени ще станат и ще се размечтаят ..............

Ей, измислил го е руснака беее!

Патентът на университета "Вандербилт" ли е собственост? Малка, но съществена подробност, нали, но в съвременния свят вече не е току тъй лесно да си учен, а пък на свободна практика и с такива изобретения - мисия невъзможна.

Айде пак глупашки грак на неграмотник с претенции.

Страхотна новина Рошко ,събирай дисагите и при учените изобретили пинсетата. Със тази пинсета, могат да извлекът от кухата ти празна главььь,последната останала мозъчна молекула и да репродуктират мозъчни клетки унищожени от синдром на придобита НПО мозъчна корозия.

Не се наврещя ей.

Най-сетне тролчетата от всякакъв вид и цвят ще имат с какво да си хващат пишките!

Научно-техническата революция като отвличане на вниманието от и прикритие на по-съществената етическата дяволюция. Морална деградация, демек. На печелившите новия смартфон, честито.

Обратно в собичката от където си излязъл. Носи си цървулите, пий си ракията и не ангажирай сивото си всекидневие с деяния несъвместими с твоя и на твоята фамилия битовизъм.

Душичка си ми ти, ЕнтИлЕгентна и циЛИливизована, само дето ти е трудно да вденеш, че не отричам наукта, а злоупотребата с нея. Но да си жив и здрав, да ходиш напето с маратонки "Адидас", новия смартфон, с прическа "като на Фики", много доволен от себе си, "отворен", "толерантен"... всичко най-, най-

И кой ти пречи да идеш да си живееш пак в пещерата бе майсторе та си се разхленчил. Не е да няма къде, хората са концентрирани по градовете. А да, ти искаш другите хора да живеят по начин който ти си си въобразил, че е правилен. Отде ви изравят бе.

Можеш ли да си представишч е на този свят има абсолютни величини. Ся вярно че не е много либерал-марксистко ама е факт. А Маркс е експлоататор и лъжец!