Учени тестват генетично лекарство срещу Ковид-19

Екипът ще ползва техника за редактиране на гени, която позволява изрязването на нежелани фрагменти от ДНК

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като има балъци да купуват боклуци

Те го разработиха ? Те го модифицираха ? Те го изпуснаха ? Те няма да се справят ?

Искам да попитам, щом науката е толкова вездесъща и решава всякакви проблеми със замах. Как така никога не можа да се намери отговор на въпроса - защо парите все не стигат.

ама, че си глупав

парите не са проблем, колкото искаш могат да се напечатат. хартията и мастилото не са скъпи. вече е модерно да са електронни, то на клавиатурата чисълца лесно се дописват. ако чисълцата на тези хартийки и битчета са ти малки винаги можем да ги увеличим. кажи колко искаш да бъдат и ще може да се уреди. глупав отговор нали! е на глупав въпрос няма как да ти дам различен отговор. всъщност не си даваш сметка, че не парите не стигат, а това което купуваш с тях - стоки и услуги. Нямаш безкрайно, неизчерпаемо количество стоки и услуги, а парите са точно обратното - толкова колкото решим да бъдат. примерно в момента са в обръщение около 7 милиарда напечатани лева. не стигат, казваш! какъв е проблема да станат 70 милиарда? ами почти никакъв, още утре временния финансов министър може да напише заповед и БНБ да запретне ръкави и да печата. Това обаче няма да промени примерно колко хляба можеш да си купиш със заплатата си. инфлацията ще ги схруска тези 70 милиарда за минути и в магазина хляба от левче ще стане десет. как се решава този проблем? науката да измисли по ефективни начини за производство на всичко и като следствие ще има повече стоки и услуги за всички. голяма част от науката се занимава точно с това.

Господин икономист, според скромния ми опит, при добри политики, можем да възродим селата, тогава стоки ще има. А услугите, е, те и сега са налични, но все ми се чини, че с това образование и възпитание на последните няколко и следващите няколко поколения, нищо добро не ни чака. Не напразно в световен мащаб се насърчава консумацията на всичко, което може да се придобие с пари/други материални ценности... На някой хора ги е яд, че притежаваме земя, собствени жилища и прочее. Странно защо обаче, младите, а и не само, инвестират в ново строителство, находящо се предимно в презастроени райони, при положение, че има пустеещи земи, които могат да дават храна. Това също е политика. Или не?

Добре опита продължава! Първо ги мабодоха с информационно Рнк след това ще им го режат

ненаврякал се щатен врякалник не се наврещя ей.

На ваксините лекарствата джендарите негрите да ви сера в устата да ви сера

Като те напъне ковида ще изядеш всичко произведено от теб.

И като ни поникне още един крак или ръка ще може по-лесно да ти ебем майката от бой, шизофреник недъгав.

ненаврякал се щатен врякалник не се наврещя ей.

Стояне, поне дай линк на източника, да си го прочетем на английски и да разберем, че то РНК ли е, ДНК ли е, какво се модифицира, лелееее ужас!

ако малко се беше поинтересувал, щеше да разберещ че CRISPR заедно с протеина CAS9, отрязват очно определена ДНК и я възстаховяватчрез РНК, но тои път модифицирана. това е меода за промяна на ДНК в биолгични организмми На този етап - друг няма. Така, че си избери което искаш - ДНК или РНК ... все тая ... важен е резултата.

youtu.be/GoOWt4cZsfg

CRISPR технологията е суперевтино и качествено устройство за ДНК модифициране , от бая години се ползва и само позитиви има от употребата.

така е ... ама у нас дори не се знае че съществува подобна технология ... иначе си прав още от 2012 започна прилагането й ... още преди да знаят какво е всъщност.

Хммм... искам с няколко см по-голям! 40 см... не 46 см!

Това е идеалното лекарство за антиваксърите, щом не искат ваксини. :) Сега, нека споменем, че поредицата, по която се разпознава мястото за редактиране, е достатъчно дълга, освен това е върху РНК, а не ДНК, така че това лекарство е перфектно!

Спокойно, антиваксърите ще намерят причина и откачени аргументи да се възпротивят и на това.

Тиии стопляш ли защо се прави тази разработка, да подскажа явно ваксините не действат и тези се чудят как се справят с проблема