Вандали надраскаха една от изоставените совалки Буран

Съветското технологично постижение гние в един от складовете край Байконур

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

фенове на Мъск, Навални, Протасевич и Санега ... скоро ще ги викнат в резерва

Ха...ха! Юнаците, които са надраскали "изделието" определено имат чуство за хумор! Иначе статията е пълна глупост.

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Аре ве - кво стана с баш-лъжците от НАСА и Мъск?? Вече 2 седмици не се е писало нищо за тях? Губят тренинг май, явно...

Вчера Мъск пак вдигна сума сателити. А Роскомикс има ли нова песен?

Много е спорно, колко е по-добра! Американците построиха МКС с техните совалки, а Буран беше само за показване и то веднъж! Добре - по-голяма беше. Нещо като новите танкове и самолети на Путин - само за показване и още не са влезли в производство, а и няма да влязат! Какво стана с Армата?! На.рахте си тук, преди няколко години! Клоуни!

нещо си в грешка моето момче. искаш да кажеш че краварника Америка която вече е треторазрядна страна от третия свят вече не е супер сила, нали така. И и вече на всички по света им през оная работа за нейното мнение . световната сила е СССР той е бил суперсила както и сега Русия е супер сила. просто факти. потвърдени от това, че вече в целия свят всички слушат какво казва Русия и Путин а не е какво квичи кочината краваря и Сенила Бидон със своите 31 трилиона долара външен дълг своите примитивни неработещи технологии със своето производство изнесено в Китай където вече всички краварски стоки са made in china.със своите 100 милиона безработни латиноси негра и китайци със своите 10 милиона бездомници ровещи по кофите в детройт Чикаго la Филаделфия и къде ли още не . Е и с население от дебилни крави известни със своята тотална неграмотност дебилизъм И простотия и където единственото което се създава в ФАЩ , е е от учени и студенти дошъл страни като Индия Китай Пакистан Бангладеш и така нататъка ....то това е ясно си проличава и с краварски те Бонги които падат като круши защото се сглабят от китайски части и се проектират от индийци пакистанци и т.н просто факти

Абе ти още ли не си отишъл на психиатър??? Треторазредната САЩ, която е най-голямата икономика, най-силната армия, родината на самолета, хеликоптера, дигиталния компютър, Интернет и т.н., която има апарати на Марс и из цялата Слънчева система, дори и два извън системата??!?!?!? Срам за държавата, която използва и привлича толкова малоумни тролове, като теб!

Доста добре символизира разлагането и загниването на Русия, която отдавна вече не е суперсила. Но дори и когато СССР е бил "сила" и е пращал ракети и совалки в космоса, самото население е гладувало, редяло се е на опашки за храна, хранило се е с радиоактивни марули и зеленчуци без да знае, а интелигенцията, която не е била удобна на партията е била преследвана и вкарвана в Гулаг.

Значи всяка империя досега е била и после си е заминала! Дошла е нова! Това ще стане и с русия това ще стане и с сащ! Това е безпорен факт! русия запада по-бързо от сащ, но това е засега! следващите влики ще са китайците! това е положението за момента!

САЩ не е била, не е и няма как да бъде империя! Знаеш ли кое се нарича империя? Едва ли. Май не.

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Все пак внимавай с това. Да де приземят и накой самолет заради теб по заповед Путинсака!

това че руския Буран Е значително по-съвършена и технологична система от взривяващите се бидони на краварите като совалките челинджър и Колумбия и най-тъпия педо козият трябва знае.и дори нещо повече дебилните козички олигофрени могат да проверят в туба и в интернета и да почетат списания и научни публикации където просто ясно се казва че Бурана енергия и значително по-съвършена система от краварски я space shuttle. Дори в Туба има няколко документални филмчета където се обяснява точно какво е руското превъзходство на Буран над совалките. Ида тъпи козяци филмчетата са правени от американци а не от руснаци! Просто факти.

Не знам що за гордост е да твърдиш, че твоето лампово радио е по-съвършено от ламповото на конкуренцията, при положение, че конкуренцията вече мисли да го сменя с транзисторно такова, а на всичкото отгоре твоето лампово радио даже не е направило истински тест.

да те попитам... ти тъп ли си ? Ама наистина? Е или си дебилен ? искаш да кажеш че кравите които едвам едвам са почнали да летят отново в космоса с техните совалки са ги смятали вече за тотално остарели?! Е ти наистина малоумен ли си? Или се правиш на такъв ?Защото да не те тревожа, кравите за десетилетия напред с мислили че точно совалките са бъдещето на космическите полети! Да, овалките моето момче! И както и стана след това , поне преди да почвам да се взривяват редовно като стана с кумбия и challenger. и точно по това време когато са ги използвали краварите са били убедени че това е бъдещето на космическите управлени полет.и така че като не знаеш моето момче, не се излагай пред всички а?и да те светна още нещо совалката си имала чисто военно предназначение като космически бомбардировач който хвърля термоядрени бомби над територията на Съветския съюз.и това е била една от основните функции на совалката които кравите са пазели в тайна която уж е била за мирни цели затова и руснаците създават буран като отговор на space shuttle. Така че като не разбираш нищо по темата не пиши и не се излагай.

Тъпунгер Совалките летят 135 пъти, Буран веднъж с много условности и противоречия. Буран каца на Земята. Ама преди това били го загубили от радарите, а той пък не комуникирал - нямало дори един маяк, като на Спутник 1 примерно. Уж пилот го "открива", като едва не се сблъскал с него!!!!??? Ама Буран идвал от обратна пососка, щото сам решил бил да заобиколи пистата за кацане по данните, които му подали, абе имали контакт уж, пък го изгубили за няколко минути, като "заместитель главного конструктора Степан Микоян предложил немного подождать, и вскоре корабль был снова обнаружен Толбоевым на высоте в 8 км заходящим на посадку". А обгарянето от навлизането в атмосферата е основно зад крилете, точно където при Совалките обгарянето почти няма... Нито радарите дето откриватли какво става на хиляди километри, нито радара на смолета, който го "открил" са го засекли. Явно е бил много Стелт. По-вероятно да се е разпадпаднал, а приземилият се Буран да е дубликат, който после набързо беше унищожен от срутване на покрив. Така както и умря случайно Гагарин, като тест пилот на стар самолет. Да се чуди човек защо летец космонавт тества стар самолет без грам нововъведения... И съвсем случайно тест пилота и командир на Буран Римантас Станкявичус загива в катастрова със СУ-27 малко преди да разкрие измамата в Италия и няколко месеца след измамата Буран. Отделно има видео от прозореца на заместителя на Буран при приземяването, т.е. може да е бил дистанционно управляван, както и с криещия се вътре пилот Станкявичус, който станал опасен свидетел, след като СССР се разпада и трите Балийски държави се отделят малко преди да бъде убит в катастрофата, която е изключително странна, както се вижда от видеото по случая. През декември 1988 г не са знаели, че СССР ще се разпадне след година инак е нямало да изберат него, а някой който си затваря устата, като наградения в последствие Магомед Толбоев. -Не го управлявали дистанционно, ами го оставили на автоматично кацане, щото имали суперкомпютър, за който никой не знае -О, какъв карък! Видео от навлизането в атмосферата и маневрата по обикаляне на летището ... няма. -Пилота дето трябвало да снима навлизането в атмосферата и кацането, губи визуален контакт... веднага след като следата от навлизането рязко надебелява, като при разпад и изчезва. После пилота става герой на СССР и депутат.... Уж по съвършен, ама няма никакви системи за живот щото, ако ги качат и няма да може да излети. Няма възможност да се отваря покрива за издаждане на товара, няма и кран манипулатор, абе нищо няма. Совалките връщаха двигателите, които бяха от най-скъпите компоненти. Някой от тези двигатели са летели по няколко пъти. Тези двигатели бяха от тези дето "американците си мислели, че са невъзможни" според тъпак като тебе. Ама на, Совалките летят с двигатели на затворен цикъл от 1981 г.

Това им било най добро онова им било най добро и в края на 80-те ссср фалира . Това беше добро.

Па те и хамутите от Америка са фалирали, с тези 30 трилиона долара дълг, ама нещо такива като тебе казват ли го а?

Къде ги тич 30 трилона бе тъпак. Официалният Бюджет на САЩ е записано за 2021 г на govinfo.gov/app/details/BUDGET-2021-BUD/ Debt held by the public (Публичен дълг)_18,912 трилиона долара, а не 30 трилиона Gross domestic product (GDP) (Вътешен продукт) 23,353 трилиона долара, Debt service (обслужване на дълга) 10 милиарда долара, Budget Totals (Бюджет) 4,829 трилиона долара Resulting deficits in the 2021 Budget (Бюджетен дефицит) 966 милиарда долара В същото време Руслямска държава трябва да плаща за 540 милиарда ВЪНШЕН дълг 25-30 милиарда долара лихви, докато САЩ плащат 10 милиарда...

Всички знаят че ФБР пробутва „документацията” на Шатъл на руснаците... Всички знаят че ФБР вписва в тази документация капани, както и нерешени от американците проблеми, които трябва да разрушат Буран още при пърият и полет... И точно затова е изключително шокиращо че руската совалка полетя и кацна сам-самичка;)

Така КГБ пробута на Конкорда фалшива документация с капани. И точно затова е изключително шокиращо че летя толкова дълго преди претоварените гуми да се взривят и разпорят резвоара за гориво.

ей журналист, замисли се за здравето си, твърдиш че Русия е изпреварена в космоса от Израел.......

22 години трябваха на американците да повторят автоматичното приземяване на Буран и то с джобно совалче което цялото влиза в багажното на Бурана.

Даа И автопилота на Тесла е след този на Лада Кукундрел скапан!

Американците тъпако кацнаха и излетяха от Луната и Имат успешно кацнали апарати на Марс от времето на Буран, каквито руслямците още нямат. А и Каца копие на Буран. Оргинала се е разпаднал при навлизане в атмосферата. Затов и унищожиха дубликата.

Заглавието ви е толкова малоумно и толкова скопено, че е обида да го коментирам. Понеже сте прости и си се разбирате с оня дето също е прост съм принуден да ви го напиша съвсем просто, като за простаци, че тези графити не са вандалски драсканици, както не бяха вандалски драсканици първото изрисуване на ПСА в стил на американски комиксови и приказни герои... В руския сленг обръщението към Юра е обръщение към първия космонавт на човечеството в контескста на мечтите и смелите планове на онова поколение да излети и овладее космоса... В края на "лихие 90-ста" преобладаваше надписа "Юра, мы все просрали..." Както и да е. Прости сте и нямам време да ви обяснявам. В кратце, набийте си го в простите чутури - това не са вандалски драсканици. Не са вандалски драсканици и "Цой жив!"...

...написаното, но този път отзад напред. Ще забележиш, че няма разлика. Защо ли ? Може би защото си прост трол и изреченията са лишени от смисъл.

"Много е вероятно, ако бъдат намерени пари . . ." Показателен случай. "Най-богатата" и "най-великата" страна няма пари да прибере една от совалките в музей. А са тръгнали и те да оправят Света с куршуми и фишеци.

Била по-надеждна, ама летяла само веднъж. То я чакаха от една посока, а тя се приземи от точно обратната страна. Надеждна е една технология, която се е използвала успешно много пъти, а не нещо, което е използвано веднъж. Напънаха се да покажат, че и те могат и взеха че фалираха.

Това, че Буран е по-успешна и по-надеждна от американската совалка също е глупост. Не можеш изобщо да сравняваш несравними неща. Едното летяло само веднъж в безпилотен, т.е. изпитателен режим, а другото направило десетки успешни полети и изпълнило стотици задачи. С Буран руснаците доказаха, че и те го могат, но толкова. Епохата "Елцин" сложи крой на проекта.

Не всички построени Буран-и са на Байконур. Един Буран има и в Москва, в парка за култура и отдих "Горки". Там той е опазван, поддържан и е туристическа атракция.

_stankow

В един детски лагер също имаше, дали не го преместиха обаче ?

Откъде го измислихте, че в момента Русия няма успешна космическа програма? МКС какво е? С какво летят до и се връщат от там и европейските, и американските астронавти? Мъск се включи в програмата реално миналата година. Американците ползват ли още РД-180? Ползавт.

МКС не е само руска, но точно руският отсек се цепи отвсякъде, издиша и не може да се ползва нормално. То затова и рашките заявиха, че се оттеглят.

22 години ги управляваш, а ги докара до "Нигерия со снегом", ей путе фашистко. 22 години и НАТО си прави ученията на един куршум от Москва. 22 години и минимална заплата - 90 долара. 22 години и първо място по алкохолизъм. 22 години и първо място по самоубийства. 22 години и първо място по употреба на хероин. 22 години и първо място по аборти и захвърлени деца. 22 години и първо място по ракови заболявания. А имаш Менделеева таблица в земята си. Ако не си пълен д-бил, аз съм подводница.

_stankow

Надраскали бурана, препикали оградата и др. подобни, ама много важни новини. Русия нямала нищичко и т.н. Западната пропаганда предварително започва да омаловажава нещата. Явно руснаците ще ни изненадат скоро с нещо. Винаги така правят - почват да пишат за незначителни неща. И обратно - преди да съобщят неприятна новина за Америка (да не дава господ) подготвят публиката с едни светли перспективи за сияното бъдеще на НАСА. Обективно осведомяване ? - ще има да чакаме !

ще ще ще ще ще ще

_stankow

Иронизирате ли ? За руснаците ? Тука ми се мярна една статия, за модула Наука, на която отдавна ѝ е ред да бъде изстреляна. Сега отивам да прочета. Прочетете и вие. И преценете как в един ден се публикува статия за нов модул на МКС, който е напълно готов и преминал изпитания и грандиозният факт, че някой е написал графит на бурана ... А пък статии с "ще" за НАСА колко сме чели ... Ако им бяхме вярвали, 2020-та още щяха да са на Луната. Та не е грешката в плановете, ами в начина на тяхното представяне. Пропагандисти, сър ! Платени. При това - лошо ! :)

20 години и за нея беше ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ и все още е ЩЕ и се оказа склад с кенеф - прочети статията подробно. после виж размерите.

"Съветската космическа совалка "Буран" полита само веднъж, но въпреки това тя се оказва по-добра от американския си конкурент. "Буран" има повече място, по-надеждна е, не включва ракетни двигатели в себе си и може да лети безпилотно." Гогов..добре да да си се върнеш на любимата си тема за Ладите. Толкова били добри тия совалки (по-скоро совалка), че си останаха на Земята! Или поне се завивай като спиш нощем!

Днес американските совалки са в музеите и посетителите се снимат пред тях.

Тази снимка и статията отразяват най-точно състоянитето на псевдо-държавата Мужикистан в 21 век. Разруха и макет на икономика.

Е да де само дето в Мужикистан за разлика от кочината Америка -тази страна от третия свят няма десет милиона бездомници които ровят по кофите в краварски те градове като детройт ЛА Ню Йорк Чикаго Филаделфия и така нататъка ...също така за разлика от краварската кочина на Русия няма 31 трилиона трилиона долара външен ДЪЛГ а дебилни малоумници най-големият дълг в долари в света и както и за разлика от краварска та кочина Русия си произвежда почти всичко сама а не като краварски те измислени стоки на които винаги пише винаги едно и също Наде им Чайна ада и за разлика от краваря в Русия няма 90 милиона негри латиноси жълтури които никога не са работили през живота си и които живеят на социални помощи ето това е крава ската икономика и краварска кочина а да не забравяме Какво стана последните няколко години с всичката тази толерастия педерастия либерастия джендърство педофилия зоофилия сатанизъм и какво ли не което вече и основната същност на Америка просто факти

Strikercho

Ама верно ли бе, Альоша? Ма те живи да ги ожалиш, братята аериканци, а? Как се мъчат там, направо не ми се мисли. Так держит, тавариш, вперйооод!

Малко са статиите за Русия в този сайт.

Е да полетяла веднъж тестово и по-добра....АЙДЕ БЕ. И тя като ТУ-144 уникален, много по-добър от конкорда, ама ей на летял 2 пъти и той....Еххх а ако летяхааааа щеше да се види колко дефекти имат! И дали тогава щяха да са по-добри? Лесно е да кажеш, че нещо е по-добро от друго като не си го ползвал? Ама видиш ли било замислено по-добро, е то много хора мислят ама.....Защо се излагате? Ами хамериканските сувалки легяха до преди 10 годити бре....

И тези азиатски примитиви ни учат как сме били западнала държава и как "Болгария тихо умирает"...

_stankow

А нима не умираме ? След 1989-та страната загуби 23% от населението си - починали, емигрирали, просто неродени. От 8.995 милиона до 6.95 милиона в 2020 г. Страната загуби 85% от производствените си фондове (практически конфискувани на 1/10 от цената им), 100% от суверенитета си, 84% от армията си - от 180 хил. на 30 хил. За сведение - през Втората световна война Русия губи 14% от населението, Германия губи 9.7% от населението си, Япония губи 3.6%, при това с атомни бомбардировкаи ! България през Втората война губи 22,000 войници и 2500 мирно население, или 0,38%. При демокрацията загубихме Двадесет и три процента от населението ! Благодарение на запада ! Благодарим за такъв просперитет ! Никога повече !

това със суверенитета ме спука от смях! не ти ли хрумва че за да загубиш нещо трябва първо да го имаш?

Е, споко де, нали са миячи и сервитьори дето гласуват за Славиту тия дето напуснаха. Какво толкова е загубила България. Малко мърша. Тъжно е, че е поне 1/4 от населнието се оказа мърша и нещата още не са се оправили, но ще чистим докато трябва, нали?

Баси простотията... нямала двигатели, ама била по добра... летяла веднъж и се напукала като диня метната от третия етаж, ама била по добра... мале мале....

Не изпращали сонда в дълбокият космос! Че то да не е по-сложно от това да пратиш хора на МКС? Ако някой космонавт излезе навън от МКС и хвърли химикалка, някога ще излезе от Слънчевата система, ако не нацели някак нещо или не бъде привлечено. При вакуум и липса на съпротивление, няма никакъв проблем нещо да си лети на някъде си. Просто сега действат по-практично и не ги интересува славата, че първи са пръднали на Марс. От космоса дотук полезни са сателитите, на не знам каква орбита, но друга голяма полза от изследванията засега не се сещам. Да не говорим че носеха ЕвроМарс на Марс.

_stankow

Руснаците нямали междупланетни мисии ?! С руски двигател РД-180 лети първата степен на американската ракета Атлас-5. С нея и с руския ѝ двигател са изстреляни такива интересни мисии като Mars Reconnaissance Orbiter, към Марс, New Horizons към Плутон, марсоходът Mars Science Laboratory, марсоходът Mars-2020, марсоходът Curiosity и още към 100 други спътници и междупланетни станции - вкл. научни, военни, разузнавателни (X-57), навигационни, комуникационни. Изобщо - най-отговорните, при които не може да има грешка, щото са по милиард и нагоре долара. И те така те - от 86 пуска само един е "частично неуспешен". Руското е надеждно, американците разчитат на него ! Но това, разбира се, няма да го чуете, няма да ви го кажат, откъде накъде, забранено е. Виж, в Русия ако гръмне бойлер или надраскат графит - на първа страница в новините от петък до четвъртък ! Както въпросната статия.

първия абзац кърти мифки :)))) летяла е само веднъж ма била по-добра щото нямала ракетни двигатели :))) Летяла само веднъж, ма била по-добра от тези дето вдигнаха на 70% МКС в космоса. На нея никога не се е качвал човек, ма била по-добра :))) Толкова бил добър на автоматичния режим, че се оказа, че докато всички гледат на ляво да я видят, тя кацна от дясната страна. Гогов... престани с тъпотиите си. Това е твоя измислица и не ги пише никъде.

_stankow

Тролят ви, не се хващайте. Разбира се, че не е по-добра, няма как. Ако беше завършила програмата, ако имаха изстреляни 5-6 совалки руснаците, тогава, по някои параметри можеше да се окаже и "по-добра". А сега авторът просто ви дразни !

след като роскосмос проиизвежда брандирана водка ....поехали... редно е да брандира и марката ...приехали...

AполоНанайси къде си, бе, шемет? Нали си най-гоелмия специЯлист по Космоса, дай една оценк за БурКана!

Сигурно е по-ефтино да я зарежат просто откокото да я рециклират. Виждал съм руска лопата правена от.... самолетни сплави. Колкото и да не ви се вярва е истина. Като ги претопявали... чудели се за какво да иде мат'ряла и ето.. лопати.. вечни :)

"Изоставените халета с върхова космическа територия..." - Гогов, пак си пил керосин?!

През 1988 е била върхова технология. Сега 33 години по-късно е само реликва от едно отминало време.

Колко ще е върховна като всички руски реплики. Като почнеш с фиат и лада минеш през конкорд и ту144 та стигнеш до Бутан и руските ваксини. Само като видиш българските съветски човечета какви ментета са на хората ти става ясно

Да бяха си го държали Конкорда на земята и нямаше да избие сума ти народ и да проличи каква некадърна реплика на Ту-144 е. Ама пустия западен напън да си го мерят със свободния свят ги погреба под планина от дългове.

Конкорда тъпако е повреден от изпаднала част от друг самолет, която пука гума и парчета от гумата попадат в двигателя като го повреждат в момент на излитане и не е имало време за реакция, затова се разбива, ама след като е летял над 50 000 пъти

Егати глупендера... Ту 144 летя 7 години, само като товарен и има 2 катастрофи. Конкорд летя 34 години като пътнически и има една катастрофа. Никога не пуснаха пътници на Ту 144, понеже беше толкова голямо дърво, та чак и комунистите се уплашиха.

Това е монтаж, американска пропаганда, фалшификация, макети ....:)))....и каквото още се сетите :)