Коментари - Учени разшифроваха вътрешния глас на човека | IT.dir.bg
назад

Учени разшифроваха вътрешния глас на човека

Американски учени са създали алгоритъм, позволяващ да бъде разшифрован вътрешният глас - думите, които човек произнася мислено.

Обратно в новината

Коментари - Учени разшифроваха вътрешния глас на човека | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чедя се какво ли казва вътрешния глас на един перничанин? И отделен въпрос е на колко езика трябва да се направи програмката, че дори у наще ширини трънчалия и банскалия посмъртно не могат да се разберат, докато говорят :)

"...първо да прочете текста на глас, след това наум,.." Значи така работи софтуерът им. И със съпоставка се прави аналогия. Това означава,че наследника на фейсбук няма да иска да се качват снимки, а гласови съобщения.

Какъв вътрешен глас, бе! Напразно се хАбите! На мен звездите ми го говорят:))

Пий бира, пий бира, пий бира....това дали могат да го разшифроват учените ?

Една жена била при психолог: - Срещам се с двама, но не мога да реша кого обичам повече - казала тя. - А какво ти казва вътрешния глас ? - попитал психологът - Той ми казва "мъжът ти ще те претрепе, ако разбере"

щом несто е муслимо, то е вазможно. вапрос на време е да ни "изненадат" с още по-страни неща. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Руснаците пък бият за да чуят това, което човек си е наумил и не иска да го каже на глас. По евтино и достъпно средство, отколкото сложната и скъпа американска техника!

Ем, че тъй де - за какво ти е космическа писалка, като можеш да ползваш моливи...

Обама наскро си призна че ЦРУ е измъчвала хора при разпитите.Това не че не се знае , но явно за клавиатурен клоун като теб има мн неясни нещица.

Чудя се защо ли не са стигнали до тези заключения руснаци? Някакви идеи?

Първо, защото няма никакви заключения, а просто поредното оправдаване на бюджет и, второ, защото руснаците в момента са доста заети с плашенето на американски военни и европейски чиновници.

точно така

Има да гледат тухлички...

Като те знам, най-вероятно ще се взират в празното пространство.

Каквото и да прочетете от вътрешния ми глас (или по-скоро образ) все на порно ще попаднете.

и аз така...

Маро ма, пак си пуснала домашното видео в ютюб.

Само дето това не е "вътрешният ни глас", който е равен на интуицията, а собствените ни мисли. Доста неточно сравнение.

Brain decoder can eavesdrop on your inner voice Така е в оригиналното заглавие на статията. И на това да сме благодарни , който го интересува ще го намери в нета.

А би ли го превел това "оригинално заглавие на статията" на български език, защото гугъл транслейт не го превежда точно а доста несвързано и объркано...

Как ли ще изглежда човечеството ако ще можеш да разбереш мислите на човека пред теб. Не мога да си представя ужаса в човешките взаимоотношения.

Може би човечеството ще изглежда .... еволюирало

След 10 години макс технологията ще е развита и няма да има нужда и от имплантиране на чипове предполагам, направо ще слагат сензорите в нещо като шапка. Ще почнем да общуваме по съвсем различен начин. Малко ще е скучно обаче, представете си парти и всички да мълчат :D

Тая технология я има от десетилетия, не разбрахте ли бе... Това е просто едно приложение на ЕЕГ, ограмотявайте се малко технически.

Вервай си ти. И като пишете такива ентусиазирани коментари замисляли ли сте се какво точно би означавало това? Човек не е свикнал да контролира мислите си така добре както речта, така че ако могат да ти четат мислите щеш не щеш ще си изтървеш цялата душевност на показ пред всички. Страхотно , а?

Това добре. Ама как ще ми прочетат мислите, когато не са обвити в думи? Тоест, случва ли ви се често да мислите наум, но без думи? Тоест мислите за куп неща, но не използвате никакъв говорим език? Е, това как ще може да бъде прочетено ми е интересно? Това ще бъде следващото предизвикателство на учените!!! Ако мога да се изразя с езика на програмистите - човешкия еквивалент на език-асемблер.

Обвити в думи или без думи, мисли не могат да се четат. Разчита се резултатът от мисловния процес. Статията е поредният пълнеж за научните списания - впрочем, замисли се, че реално същият този експеримент е можело да бъде направен доста преди текущата дата.

Не си разбрал за какво става въпрос. Прочети още веднъж.

могат, ти бъди раат, отврат е

Някои хора мислят с образи, аз лично мисля с думи, т.е. вътрешно говоря със себе си. За мен интересното на тази новина е че мозъка преизползва свои части за различни цели.

Новината е некоректна - става въпрос просто за активизацията на една и съща група неврони, която действа и при четенето, и при прехвърлянето на ум на един и същи текст. А не че невроните, които контролират чейнето при говорене, се използват и при реализация на дадената мисъл.

Простотия

При военните разпити, може да му забъчат електрода и да си каже всичко...

То и кухненския нож има двойно предназначение. Можеш бая тайни да изтръгнеш с него при подходящи условия. Дори и с тоя тъпия за маслото.

Ех, пак някой "учен" се мъчи да блесне с всеизвестната енцефалограма. Съвременната наука наистина е закъсала яко...

Така като те гледам, си готов да правиш мозъчни операции... ама, освен да си направиш лоботомия на собствения мозък, не вярвам да успееш в каквото и да било друго начинание!

Това от сериала ли го чу, или ти го измисли?... Ами да ти кажа, надявах се някой да помисли малко върху статията и да установи, че на практика това не е нещо ново и че е много далеч от понятието "четене на мисли", но явно публиката просто обича да я поливат с помия.

и кога това? тия са много назад, а .... на епилептици ли са импланитирали чип или тези, на които са имплантирали чип са получили епилептични припадъци