Коментари - Атрактивен смартфон за 130 евро (снимки) | IT.dir.bg
назад

Атрактивен смартфон за 130 евро (снимки)

Xiaomi обяви тази седмица първия си смартфон със скенер за разпознаване на пръстови отпечатъци - Redmi Note 3 има върхов хардуер и доста ниска цена.

Обратно в новината

Коментари - Атрактивен смартфон за 130 евро (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ИНТЕРЕСНО ОТ КЪДЕ ВИДЯХТЕ ТЕЗИ ЦЕНИ.? В Китай-най ниски цени са 181(2 мб. РАМ ) евро и 210(3 мб. РАМ) евро В Европейски клон са съответно : 235 евро и 265 евро- нямат бройки

За тия, дето си мислят, че китайските телефони се правят в краварници от оковани жълтури. Вие виждали ли сте градовете в Китай, дори на снимка? И какво се захласвате по тия Самсуняци? Оторизираните сервизи са пълни с тия скъпи павета. Китайските телефони били за третия свят!? Крадени технологии!? Те, защото известните производители не крадат, те само си присвояват. Шпионирали ви китайския телефон? Ми купете си Ай... за три пъти повече пари, после се запознайте с ТПТИ и спете спокойно, личното ви пространство ще се охранява зорко от презокеанските служби. Пък тези, които си мислят, че България е страна от третия свят, са породисти глупаци! Работят за 800 лв. обаче с един къс кредит вече имат Айфони!? Ай сиктир!

Ние трева не пасем "фермер" и можем да проверим на Google за "Foxconn suicide factories" и за официалната статистика колко китайски работници на Foxconn/Apple са се самоубили... във фабриките на Foxconn се работи 240+ часа на месец за 0.51$ цента/час и излизането от общежитието и района на фабриката не е позволено, а надзирателите бият жестоко за неизпълнени норми има и убити работници...

Изводът от коментара Ви е, че всъщност пасете трева, но не го осъзнавате. Акцентът в моя коментар е в/у технологичния и промишлен статус на Китай в момента, а не условията на труд. В случая изразявам мнение за качеството на китайските смартфони. За информация, Foxconn е тайванска компания, която сглобява около 40 % от потребителската електроника в света. Смятам, че е проява на лицемерие от Ваша страна да критикувате условията на труд в китай, а всъщност да ползвате продукти, които са сглобени там, т.е. пасете трева, но не го осъзнавате!

Хуями са вече в черния ми списък. Излъгах се да си поръчам Редми Ноте 2. Дойде с преинсталиран троянец даващ пълен достъп над телефона. Все пак ползвам поща, Фейсбук, интернет банкиране макар и с малки суми, но всичко това е просто немислимо, ако някой жълтурко има достъп над телефона ти и ти дърпа кинти от сметката, прави обаждания на платени номера и т.н. Ако ви трябва сигурен телефон, китайските боклуци не са вариант. Иначе телефона е доста добър, но ако се подлъжете да го вземете не се чудете ако някой поства странни неща от профила ви във Фейсбук, или банковата ви сметка олеква.

За 3 години смених 4 китаеца и сега съм с РНоте2. Ползвам и банкиране и т.н. никакви проблеми. Предните три съм подарил на роднини и до сега са ок. Май ви падна бизнесчето с огромни надценки в магазините и почнахте а антикамп. !!!

Тия жълти боклуци ксиомита само в бедняшки държавици от третия свят като бг вървят/

Цената е за Китай. Ама аз лично предпочитам предишния - Redmi note 2. Същият хардуер, сменяема батерия, слот за карта, инфрачервен порт. Е, ако на някой му се прииска метален телефон със скенер за пръсти... Иначе софтът е доста любопитен, но който желае - пълно е с различни андроиди за тия телефони. Както казват - не е флагман, ама е убиец на флагмани.

Тук ще е поне двойно, тъй че по-добре човек да даде още 100 лева и да си купи последния Самсуняк. А който го иска на 130 евро, да хваща трена за Китай.

Правят го в същия краварник, в който и Apple Iphone. Дори на същата поточна линия във Foxconn.

RedMi е ниската серия на Xiaomi, така, че това не е флагман. Флагманът е Mi Note Pro, който е в съвсем друг ценови клас.

Поредния жълт боклук направен от крадени технологии в сечуански краварник от оковани във вериги жълтури. Не искам китайските комунисти да ми се ровят в имейлите и есемесите.

Аман от параноични антикомунисти!

А ти сигурно си нормален комунист?

Тогава примирай от радост че FBI ти се рови в айфона,както на мен преди година.Тогава забелязах странно забавяне на 5s и разни бълхи по дисплея и веднага го смених с ВВ Q10 И слава богу,навреме!

Забеляза и веднага умозаключи, че FBI ще да са, кой друг да се интересува от плановете ти да завладееш света.

Те щото Майкрософт не се ровят в мейлите ти...

Наскоро си поръчах телефон Xiomi (друга серия) и пристигна с неофициална версия хакерска ОС и два Android вируса фабрично преинсталирани (позволяват отдалечен контрол на телефона ви и използване на вашия телефон за телефонни обаждания). Дори с преинсталиран официален ROM (само китайски разбира се) се виждат няколкостотин системни процеса ползващи поне 1.5 GB RAM и вършещи неизвестно какво.... И в Индия дори още за телефоните Xiaomi Redmi 1 се предупреждаваше за проблеми със сигурността - изпращат всички данни за телефона и потребителя на намиращи се в Китай сървъри (направете Google търсене за Xiaomi security warnings). В Европа тези телефони категорично не отговарят на European Privacy Law и не би трябвало да се рекламират и дистрибутират (знаем дори американските Apple, Google, Microsoft се съобразяват с тези европейски закони). Да не говорим, че поддръжката е само в Китай и при проблеми трябва да се изпращат до там и плащат всеки път пощенски и митнически такси за Европа. Официално дистрибутирани телефони с официална Европейска поддръжка ще ви спестят много подобни проблеми...

От почти 2 години използвам друг телефон на Xiaomi и според мене в написаното няма нищо вярно :( Ако се поръча от официален дистрибутор - всичко е ОК, но ако се изкушите от сайтовете където се продава на супер ниска цена рискувате да си купите някоя реплика. Отдавна имат център за поддръжка в Европа и честно казано сигурността ми не е на по-ниско ниво от другите Android устройства. Устройството което аз използвам не ме е предавало досега, а батерията се държи повече от прилично имайки предвид часовете работа които има до момента - не случайно за едно по едно време бяха (може и още да са) третия производител на смартфони в света.

Цената заедно с митата беше 340 euro - за доста по-малко пари може да се купи Samsung Galaxy A7, LG G5, Huawei Ascend P7 с официална европейска версия и европейска поддръжка... Европейските privacy laws не позволяват данни на еропейски клиенти да стоят на сървъри извън Европа, но Xiaomi не се интересува от правата на потребителите в Европа... Дистрибутора обясни, че телефонът идва директо от фабриката на Xiaomi и обеща да приеме телфона обратно... Поддръжката е само в Китай, а от Сингапур отказват всякаква поддръжка защото там не се продават. Производител в Китай и в останалия свят е нещо съвсем друго и техните права на потребителя са съсем други. Вирусите се казваха Android.Troj.yaExpenPush.ac (compromised device can be remotely controlled by hackers) и Android.MALWARE.atCoudw. b (may leak private information and charge fees on your account). System Monitor app листва няколкостотин системни процеса без дори едно работещо приложение, например: 72 броя IRQ... процеси, 55 броя kworker... процеси, 28 броя therm_core:noti процеси и т.н. Същите "системни" процеси ги има и на китайската "официална" MIUI v7 OS (Android 5.1.1). Но на моя Nexus таблет със същата версия Android v.5.1.1 се вижда само един системен процес!!! Пробвай приложението System Monitor app и се опитай да преброиш "системните" процеси на MIUI... ще ти бъде много, много трудно......

Ако ти е важна сигурността значи Андроид не е за теб. По-добре ще си със Windows Mobile или iOS.

И Apple и Microsoft и Google шпионират всичко, но поне данните на потребителите не напускат Европа... с много глоби те бяха принудени от Европейската комисия да спазват законите в Европа...

самодето неси го купил от офицялня европеиски клон са xaiomi for sale com, кадето имаш и подрзка и приваци лав и всичко.. аз го имам и мене например пита телефона, че гоогле иска да си изпрати какво сум сурфивал последните дни - и дали да го изпрати.. а аз натискам не.. не сум чувал да те пита това друг андроид телефон /разбирасе трябва вав настроиките да си настроиш да те пите телефона/..

Пробвай приложението System Monitor app и се опитай да преброиш "системните" процеси на MIUI... ще ти бъде много, много трудно......

Цена за Китай предполагам ?

Вече го има на pre-order през efox-shop за 189 евро.