Коментари - За първи път апарат на американска частна компания кацна на Луната (видео) | IT.dir.bg
назад

За първи път апарат на американска частна компания кацна на Луната (видео)

В дизайна на "Одисей" не е предвидено да предава видео на живо от историческия момент

Обратно в новината
| Редактор : Аделина Томова

Коментари - За първи път апарат на американска частна компания кацна на Луната (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Винаги ми е било интересно как Кубрик е пресъздава лунната повърхност. Абсолютно съвпадение със китайските сонди 59 години по късно със индийските със японските даже и сега с американската .докато съюзфилм още не може да оправи сценария на Гагарин . Абе руски мир

Не си ли виждал насип от кремиковска шлака?

Не благодаря, да не сложиш камера за 3 долара, която тежи 3 грама ... пак шарани на гола кука ловят!

Я кажи коя е тая камера за 3 долара която издържа на -200 +200 градуса и вакуум. Това блядките че сте тъпи тъпи сте ма що си мислите че и останалите са като вас та да ви се хващат на малоумните опорки?

От няколко години се провалят опити за кацане Първостепенното в тази мисия е дали изобщо ще кацне!!! И ... еднственото доказателство е брадат геймър, който си ръкопляска, че е мина поредното ниво на Дуум А преди 50 години си ходеха като на пазар в Солун

Не знам какво е "блядка" но определено не си кърмен

Те ако разбираха, щяха ли да пишат глупости и да се излагат?

Евала, два поста - 0 отговор. Само празни бъртвежи. Каква изненада...

Кои опити се провалиха? На руснаците и на евреите. Китайците кацнаха на обратната страна, което си е постижение, индийците кацнаха, а сега и частната американска мисия. Като теглим чертата, повечето опити са успешни.

"тъпите американци" изобретиха и създадоха всичко което "умните" проруслямски идиоти използват днес в бита си: хладилник, климатик, микровълнова, автоматична прелня, бойлер, миална, сушилня, тостер, прахосмукачка, ел.крушка, котлон, миксер, фритюрник, яйцеварка, смесител, компютър, монитор, телевизор, дистанционно, грамофон, магнитофон, говорител, ЛСД-екран, вентилатор, лаптоп, телефон, мобилен телефон, машата за коса, калкулатор, асансьор, електрически двигател, масовия автомобил, чистачките, въздушните възглавници, химикалките, безжичните дрелки, флексове, моторната резачка, инфрачервените термометри, електрически мотриси, масовия автомобил, параход, самолет, хеликоптер, 5 дневната работна седмица, Кока кола, КФС, Макдоналдс, кетчупа, 1-ви май, транзистор, диод, светодиод, интегрална схема, процесор, операционната система, фотоволтаичната клетка и панели, химическото чистене, памперсите, фулмастритите, ксерокса, лазерен принтер, електронни и компютърни игри, електронна книга-ебук, ядрените реактори, лазерите, сублимационното сушене, пейсмейкърите, обезследяването на самолетите, хемодиализата, прозрачните брекети, димните сензори, конвейра, течно горивните ракети, радиоизотопният термоелектрогенератор и т.н

Народа е толкоз изпростял, че нямам думи нараво. Забавлявам се да Ви чета комоентарите - не знам как намирате сили и време да се разпрвяте с идиоти.

Аре стига лъга ве, първият наистина масов автомобил е костенурката на Хитлер

Сега лесно се каца на Луната! А преди беше мъка, трябваше целият Холивуд да помага! Затова като си призна Стенли Кубрик и се спомина!

Май не се оросявяш правилно. Вземи мерки докато не е станало късно!

Ех, тоя стенли кубрик, от свети Наум не го ли излекуваха вече бе?

Чак пък лесно... Луна-25 примерно как кацна?

Твърдо...

Няма камери, които да предават на живо, защото може нещо да попадне на тях, което крият от 50 години, затова. След като се осъществи второ прилуняване с хора и особено след построяване на лунна база, няма как повече да се крие.

На въпроса "защо се мотаха 50 години" отговорът е следния: Аполо преди време е бил въпрос на престиж - кой ще кацне първи на Луната. Икономическа ефективност - нула. Половин век никой не летя дотам, защото никакви реални ползи не се виждаха. Ни нещата рязко се промениха. Оказа се, че на Луната има хелий 3 в количества, които макар и трудно, но икономически оправдано могат да бъдат извличани. На базата на хелий 3 е възможно (поне теоретично) да се направи термоядрена централа, а количествата на Луната са такива, че да покрият цялата енергийна консумация на човечеството за 10 000 години. Нещата силно ще се опростят, ако на луната бъде намерена вода - около нея можеш да направиш база с хора. Иначе трябва да влачиш вода от Земята, а това е невероятно скъпо. Около полюсите на Луната беше открита вода и затова там е пратен модул - да види колко е, къде е, може ли да бъде извличана. Реално, в момента тече надпревара кой първи да се докопа до това да построи база и със съответното минно оборудване да извлича хелий 3. Това, разбира се е тежка и сложна задача, но наградата е пълното енергийно превъзходство на Земята. Та, американци, китайци, руснаци отведнъж станаха любители на космическите изследвания не заради любов към науката а по съвсем комерсиални прични.

Баси колко много ги разбираш нещата

Всъщност първи на Луната са кацнали наши хора, българи. След два часа тропане и блъскане по вратата накрая се чули паметните думи: "Мамка и на тая брава!" и космическият кораб си отлетял обратно към Земята.

ние па изкопахме септична яма. ти да видиш кой е по-по-най.

60те години пращат хора а сега апарат?!

за какво им е да пращат хора? Кафене ли е отворено там?

Ти знаеш ли колко струва кацането на хора и на тези апарати?

А Мосфилм за Гагарин защо забравяш

Чебурашките пръскат плюнки от злоба че техния Путин произвежда ракети да убиват хора а не за овладяване на космоса

на СтарКрафт ли играят в тая зала?

Много забавно беше тази сутрин в БТВто.Някакви млади пуяци коментираха ''епохалния'' подвиг на хамерика! Те дори крякаха,че преди 50 години тъпия хамериканец бил на луната?Ами не е бил,излъгаха. Трябва да си много тъп,за да не виждаш очевидното!

Трябва да си много ограничен за да отричаш това което и руснаците се съгласи ха. Даже индийския апарат засече мастото на кацането на Аполо

Същата история като с дрогаря гагарин...

То даже не е на Америка, частна компания... А виж РосКомНадзорПозорИмпортЕкспорт като опънат ластиците малко по-силно какво стана с Луна-25

Не мога да разбера защо "Мосфильм" няма премиера...

Забелязвате ли че налъмов нещо се крие. Сигурно стриже цъфналите си налъми... отново.

на един до каква степен е развита "тИорЯта" за некацането на луната миналия век. Значи пратили са само робот да събере камъняк и да го върне, американци не са стъпвали, те са си седели в кораба майка. Всичко останало си знаете, фейк. На въпроса как от 12 ни един не проговори, еми било лесно от хиляди кандидати да ги подберат такива. Е добре бе тъпчо, ама само те ли са, а инженери всякакви персонал няма ли да зацепят, че станиолената консерва няма как да се прилуни и излети или учени да кажат все нещо за радиацията и тн и тн това са хиляди хора, на всички е забранено и са подкупени???? А една секретарка под бюрото ма Клинтън, разбиийш ли само той и тя и цял свят гръмна. Кухи лейки ватата кухиии...

От създаването на НАСА, над 10 000 души са работили дирекно като персонал по контрол на излитанията. И над 100 000 като контрактори. Ако са успели да убедят всички да пазят тайна - това ще е даже по-голямо постижение от кацането на луната.

Те в изостанала България Киро и Боко убеждават 6млн че са ги избрали ти за 11000 американски бунак ли ще ми говориш бе

Защото имаше един в българо-съветската Дружба. Който и да го погледна каза че няма начин това нещо да бъде управлявано от земята. Обаче неговото постижение не се коментира и не се отрича. За сметка на това пък постиженията на другите държави се отричат на принципа- ние не можем значи я лъжа.

Не е възможно да са кацнали на луната. Защото луната е холограма. Как са кацнали на една холограма, алоооу, мислете с мозъците си, а не каквото ви казват.

на тези. Затваряй НАСА.

на която пак простите не вярват че е истинска. Та мислите че сега идиотите ще повярват ли?

Бе то в ютюб има видео как се прави аутопсия на извънземни.

Нищо изненадващо - ватниците пак почнаха да пишат за американски конспирации. Тия компании са американски, но наемат специалисти от цял свят. В Спейс Екс има българи които работят. И руснаци. И те са вътре в конспирацията, а? Страшна работа..

Бай Ганьо разправя спомени от едно свое пътуване пред приятели: - Играеме значи покер с англичанин, американец и французин. Печеля първото раздаване с една тройка. Обръщам картите на масата да ги покажа, но англичанинът казва: - Не прави това господине,нали сме джентълмени,ние си вярваме. И като ми тръгна една карта оттогава...

И аз съм я чувал историята! Забрави да кажеш, че също е имало и руснак като са играли покер. Обаче е бил пиян като свиня и е лежал на пода в локва от собствената си повърня.

А англосаксоте са били на метадон и са правили сех

Значи правят мисия до луната , а не сложили камера да предава историческия момент? Няма видео, няма снимки, но щом казват ,че са кацнали, им повярвахме.

Същото и при кацането на луната-първото кацане. Правят мисия за 25 милиарда долара, днешни 500 милиарди, а не намерили 1000 долара-за качествена камера да заснеме уникалния исторически момент. В резултат-видеото е неясно, замъглено, все едно гугъл стрийт вю са снимали от луната.

Луната няма озонов слой, който да я пази от слънчевите лъчи, затова не са качествени записите..

Двама тъпака седнали да плямпат неща които и не знаят и не разбират. Първият тъпак си мисли, че като не са заснели кацането, после нямало да снимат с камери. Не бе тъпак. Има камери, но са прибрани. След кацането ще се ще ги задвижат и ще почнат да снимат. Ще има и снимки и видео, колкото искаш. Освен това са изхвърлили Орловкам - кубсат, който е паднал на Луната и трябва да е заснел самото кацане отстрани. Данните от него вероятно вече са пристигнали и скоро ще ги пуснат. - Инструментите на Одисей са: * ИЛО-Х [62] Международна лунна обсерватория Инструмент - Лазерна ретрорефлекторна матрица НАСА Инструмент - Навигационен доплеров лидар за прецизно отчитане на скоростта и обхвата НАСА Инструмент - Лунен възел 1 Навигационен демонстратор НАСА Инструмент - Стереокамери за изследвания на повърхността на лунния шлейф НАСА Инструмент - Радиовълнови наблюдения на лунната повърхност на фотоелектронната обвивка [63] НАСА / Университет на Колорадо Боулдър Инструмент - Тигрово око 1 [64] Луизиански държавен университет Инструмент Орлова камера [65] Аеронавигационен университет Ембри-Ридъл кубсат Другия тъпак пък плямпа за факти, без да ги знае. Имало си е камера и първото и всички 6 кацания за които явно тъпака дори не знае и си е снимала в перфектно качество. Мъглявото качество е на предавания към Земята телевизионен сигнал, които е имал редица ограничения заради скоростта на предаване А това че не може да се изписват имената на апаратите на Английски в Дира е тъпо.

Ройтерс отбелязва, че в дизайна на "Одисей" не е предвидено да предава видео на живо от момента на кацането на Луната - преводът е върхът !!!

тия ни смятат за много прости .

ваксинираните слагат минуси , не си играят

Те така може и аз със съседа на маса и на две ракии да обявим, че сме кацнали частно на Марсм, абе вЕрайте ни кацнахме - ония вече даже и не си правят труда да снимат нейде из пустинята и да лъжат матриала

Снимката горе от Луната ли е? :)

Не! От пустинята между ушите ти е. ;)

Браво, плача от вълнение, корпоративният капитал ще завладее Вселената, вече не може да бъде спрян, Новото Нормално е тук! И отново Американското знаме ще се вее там на Луната, в бури, в слънчево време, в дъжд, то ще е там и ще ни напомня за мощта на ДЕМОКРАЦИЯТА!

Без парите на корпоративния капитал ще се возиш на каруца, която сам си направил и ще ползваш за теглителна сила кон, който сам си отгледал. Капитала плаща данъци и пълни държавната хазна, откъдето идва финансирането на НАСА примерно. Колкото до "художественото излияние" за метеорологичните условия на Луната - там не вали дъжд и не духа вятър. Само да си знаеш....

А ти ще ми кацнеш на летището, поредния глупак продал се за малко парици! И спокойно, никога няма да си от "елита", ще си едно малко нищо слугуващо на голямото нищо!

Дамон:. Не му обръщайте внимание на мурзилката. Само това чака за да си отприщи всички мечти за публично внимание. Умалено копие на Путин.

Спокойно, вата. Американското знаме ще го забият до кратера на Луна 25, дето се разби като стар москвич миналата година. Много точно ще символизира двете държави.

Много си остра, Мис два цента на коментар

Вече ясно се вижда, че бъдещето на космическите изследвания ще бъде в частни ръце. Тромавите държавни структури, изостават.

Да, и твоето бъдеще, на децата ти, и на техните внуци, всички ще сте в частни ръце честни и грижовни!

Ами точно това беше идеята на Обама. Честно казано преди петнайсет години лично на мен ми изглеждаше неосъществимо, но сега вече се вижда, че решението е било правилно. Още повече, че в нормалния свят държавни структури и частни фирми работят в отличен синхрон.

Ченгеджийски полюции, нема такъв филм, рано или късно частния капитал ще изяде държавата и себе си!

Браво на тях!

Е как за парви път. Нале преди 50 години са кацнали на луната даже знаме са забили дето никой не го е виждал ?

Чукча писател, първата ЧАСТНА компания.

Наскоро японците снимаха знамето. Потърси в сайта на ДЖАКСА и ще видиш това, дето "никой не го е виждал"...

На тези не им омръзна да лъжат.

Ние няма да нападаме Украйна. Американците си измислят Не сме нападнали Украйна. Това е СВО Украйна искаше да ни нападне, затова опитахме да стигнем до Киев за 2 дни и до Берлин за 3 дни. Навални се е самоубил. Тялото му се е изпарило. Потери нет. Нашето ПВО сваля самолетите ни по 7 броя за 4 дни. Украинците сами разрушават градовете си. Ние просто си стреляме. Гагарин излезъл ухилен от капсулата след кацането Гагарин беше загубил съзнание и го извадихме от капсулата Гагарин скочил с парашут. Лайка живяла седмица в космоса, след като умряла на 3-тия час. Буран кцна от другата посока, защото се сетил и завил, след като го загубихме на екраните и след като сигнала от него изчезна. С ракета убихме стотици чуждестранни наемници маскирали се под формата на бебета в родилен дом. Унищожихме 5 системи Пейтриът като "орешки", нищо че са само 3 и напълно непокътнати. Да лъжите не спират и за миг.

живото видео? Лунните вертове може би? Или зайчетата, тичащи из поклащащата се лунна трева?

Разбит руслямски апрат, какво друго могат да покажат?

14 години зад решетките, 70 дни изтезания, разпити по 18 часа на ден в продължение на три години - и то без присъда. В Гуантанамо съдбите като тази на Мохамеду Улд Слахи са много. М. Слахи е освободен от затвора, но няма право да издаде дневниците си?! Не е получил и обезщетение за съсипания живот. 14 години?! Лагерът в Гуантанамо превърна САЩ в страна, "която не спазва принципите на правовата държава", казва Холандер /адв. на Слахи/. Според нея ситуацията е "катастрофална". Това се отнася не само до 13-те затворници, които лежат в лагера без обвинение и вече от години трябваше да са на свобода, но и за предполагаемите организатори на атентатите от 11 септември 2001 - така наречените "вечни пленници", които и до днес чакат съдебен процес, 20 години след деянието..." Такова беззаконие не е случайно, напротив: тъкмо това искаше тогавашният президент на САЩ Джордж У. Буш, твърди правозащитничката Дафне Евиатар от "Амнести Интернешънъл". Тя обяснява, че Буш е създал затвор извън територията на САЩ, за да блокира целенасочено правната система на своята страна. В доклад на своята организация тя остро критикува нарушенията на човешките права в лагера – най-вече безсрочното задържане на хора без обвинение и изтезанията срещу тях. За тези изтезания няма общодостъпна информация, но правозащитничката се позовава на различни източници, включително и на едно изслушване на Комисията за тайните служби пред Сената на САЩ, където става дума за бруталните изтезания над десетки мъже в Гуантанамо. Лагерът все още съществува. Защо?

руските тролове почват по-рано щото са няколко часа напред

Боже,Боже, колко тъпи хора има, на тоя свят , Боже! За какво става дума в новината, а какво дума глупака ? Можеше направо да изкрещиш: ... а вие защо биете негрите. Трол Тролич Дермовски

защото там трябва да изгният пе до фи ли те от демократическата партия барабар с обама клинтън и сие

А виза имат ли?!

Ганьо, що не напишеш направо ЛОКО СФ?

Нямат си Виза, нямат си и Андрей и всякакви други червени боклуци, затова са напред.