Коментари - Инженер ”принтира” цял замък | IT.dir.bg
назад

Инженер ”принтира” цял замък

Предприемачът Андрей Руденко, живеещ в американския щат Минесота, е разработил 3D принтер и с него, пласт след пласт, е направил малък замък.

Обратно в новината

Коментари - Инженер ”принтира” цял замък | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това с покрив над главата е добре. Само, че архитектурата на замъка не ми харесва. Прилича на картинките от пъзелите. много са високи стените.

Трябвало е да започне с по леки конструкции... например по модел на образцов дом от ромските катуни.

Уф, как ми се иска да си напечатам замък с лабиринт вътре, ама лабиринт по мой дизайн ... е със скромни заемки от Ешеровата литография "Relativity".

Това на картинката не е замък, а е малка градинска беседка! Пак рекламни помпания на тази технология! Освен това всеки инженер ПГС ще ви докаже, че това с принтирането на сгради не е същото като да принтираш за играчки малки пластмасови къщички, с които си играят твоите деца!

Преди да плюеш си помисли и ни кажи каква технология си измислил ти?

Когато технологията изпревари естетиката и етиката, ще бъде катаклизъм. На това мнение е бил Айнщайн, споделям го напълно. Като гледам вкуса на създателя на тази пошлост, си представям какви замърсители на планетата ще се пръкнат след него по неговата диря. Отлят бетон за индиферентни тъпаци е темата, такова би трябвало да е и заглавието на статията. Хитлер, Маркс - също са били смятани за гениални, последствията ги знаем. Светът бяга от бетона, а шепа хора с отрязани сетива се напъват да "творят" боклуци на базата на известни вече техноилогии. Това и израждане на идеята за принтерите, създаване на сурогат, защото може, а не защото е хубаво и полезно. Айнщайн е бил прав и в това си прозрение, което цитирах по-горе, и в още едно: "Вселената и човешката глупост са безкрайни. Но за вселената все пак се съмнявам."

mpmuk

Термина е отворен код.....отново журналистическа малоумщина!

То сигурно путин гое пратил

Избягал е от Путин.Иначе сега на неговия задник щяха да принтират отпечатъци от ботуши.

Етп това е нещо за което си струва да се харчат пари, а не да ми гледат космоса по цял ден и да ми викат "може би има вероятност"

Проблема е, че такава конструкция не е много устойчива и е крехка. Не случайно има арматура, когато се леят основи и опорни колони на сградите. Ако намери решение на този проблем, тогава наистина ще има революция в строителството и архитектурата.

Печатане на каменни блокове, като при пирамидите и няма да падне.

При сегашния бетон може и да е крехка, но не се знае какъв материао ще забъркат в бъдеще щом ще се принтира. Примерно някои скали в природата нямат арматура и си стоят хиляди години (по формата на пещери). Ето ти къща без арматура.

Босненските пирамиди също нямат арматура. Анализа показа, че са от бетон, чиито качества са три пъти по-добри от най-добрия бетона на 21-ви век, а ги оценяват на 30млн. години.

Ами аз затова говоря за нещо революционно. Ако успеят да изпринтират монолитна скала, това ще е революционно, защото ще е постигнато с усилията на нашата раса (това е заигравка за извънземния дето коментира ;) )

Ми недей да ползваш микровълнова и още десетки масови технологии, разработени точно от космическите агенции.

За някои може и да е от полза да не се ползват. Специално микровълновите са разработени първо от германците през II световна, после от англичани и накрая от руснаци, всичките обаче ги забраняват, защото при изпитанията нещата се оказали вредни; накрая обаче попадат при братята янки и при чичо Ли от Гуанджоу и финансовия интерес лееекичко позатиснал данните от по-раншните изследвания. Има си цели филми по темата. А за GSM-ите какво да кажем? Аз си изпатих от тях докато се чудех доколко реално са опасни, който иска - да не ми вярва, тялото си е негово/нейно.... Аз обаче гледам да са по-далече от мене, да говоря през високоговорител или жично hands-free - парен каша духа. :))))