Коментари - Космическият кораб ”Прогрес” пада към Земята | IT.dir.bg
назад

Космическият кораб ”Прогрес” пада към Земята

Загубен е контролът над космическия кораб "Прогрес М-27М", излетял във вторник от космодрума Байконур. Товарният кораб започна да пада към Земята.

Обратно в новината

Коментари - Космическият кораб ”Прогрес” пада към Земята | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е от такива проблеми никои не е застрахован

Предстваям си Путлер седи в поза примат на какъвто прилича, почесвайки се по темето: Амаааа това защо пада?? Мухахахах, как защо отива при Фобос

Много негативни коментари. Това, че не са се отворили комуникационните табели в никакъв случай не е защото този апарат е на комунистическа държава, а е технически проблем. Въпреки, че мразя от дъното на душата си всичко "комунистическо" ми е жал за всичките усилия и средства вложени в този проект. Причините за този технически дефект може да са от грешка в разработката, през човешка грешка, та чак и до саботаж. А тук разни олигофренясали селяндури плюят по държавата, която е платила за този апарат само защото са интелектуално недоразвити или природно тъпи. Много прост народ остана да живее в тази наша китна страна.

е вярно, но къде отиде другият народ? В мужикия, да разработва Прогрес? Ъъъ, май не.

Големи сте пигмеи. Опасността не е дали апаратът ще падне върху вашата къща, защото е много вероятно нито едно парче от него да не достигне повърхността на Земята. Лошото при такива инциденти е, че се увеличава количеството космически боклук в ниската околоземна орбита, което пък от своя страна може да доведе до т.нар. ефект на Кеслер, и допълнително да затрудни, или дори да направи невъзможно бъдещото изследване на космоса.

Ще падне на Червения Площад, до спалнята на Путин.

Това малко инцидентче, ще струва на Русия 100 милиона $.

Дано падне върху Кремъл!

Кумунета видехте ли кво може ВЕЛИКА АМЕРИКА видехте ли ве! Айде пак си помислете за колко време можем да ви заличим! Ахахаха лазерните оръдия и плазмените оръдия ше ви заличат ве!

абе шнорхел,не ми е ясно само ти къде се броиш от американците при положение че за тях си колониален примат от ориента

лекувай се ! няма значение от какво , само постъпи в болница ! веднага !!

Относно споровете по-долу. Така ли не разбрахте - всички по-значими откритията свързани с Космоса в последните 30 години са направени от НАСА и Европейската космическа агенция. Няколко телескопа които предават непрестанно информация и подават толкова данни, че учените не успяват да ги обработят. Няколко успешни мисии до различни планети и спътници. Успяха да изпратят дори сонда на комета. Тези неща ни дават безценни знания за строежа и възникването на Вселената. Руснаците се използват, защото имат стара и здрава ракета. И най-важното - ракетата им може да носи товар и е по-евтина от алтернативните варианти. Що за глупав или късоглед трябва да си, за да не можеш да видиш очевидното.

американците са изумени когато след краха на СССР се разсекретяват секретните документи и те разбират че още 70-те години руснаците изпращат сонди на Венера,които изпращат снимки от повръхноста и.

"Секретни" остават само неуспешните опити - първите 8 или 9, когато ракетите се взривяват или сондите падат на Земята и изгарят в атмосферата. Успешното кацане го има в учебниците от 80-те години... Съмнявам се комунистическа тогава страна да има такъв успех и да го крие - такива неща не се криеха, а се огласяваше по целия свят за успехите на комунизма.

Това ти го каза една лелка на спирката??

Ама ракетата е вече стара, но не и здрава. Както се вижда в този случай. На Плисецк , скоро стана друг инцидент с руска ракета!! Руснаците вече и за ракети не могат да бъдат използвани!!

Не разбрах - това тяло към Земята ли ще пада; ако да, каква е масата и скоростта му; ще изгори ли в атмосферата или ще се превърне в метеорит?

Хайде стига с тоя хейт. Няма значение чий е. Лош ден за космонавтиката

Да не падне на Позитано 20 само? Ако Путин е разбрал как комунягите тормозят Първанов може и това да ги сполети!

Пише се "разхерметизира", бре

Ей злобно племе сме! И на американците, руснаците, индийците, китайците ракетите падат.... Случва се...главния въпрос в случая е къде ще паднат.....възможно е да е върху главиците на бедните душици у форума...

Виждам че платените лакеи на плевнята са на линия. Другари, за ваше сведение руснаците са направили един телефон наречен йота 2, който няма специалист да не признае като идея колко е добър. А ябълката за да го достигне като идеология си направиха калъф с втори дисплей.Така че не плюйте такива заблудени!

Кое му е руското? Софтуера американски, сглобката китайска, частите корейски.......

направили?къде се продава?като идея добре но като изпълнение зле.и не е единствения телефон с втори дисплеи.изобщо тоя телефон е подигравка-по добре не го пишете.че путин взе че го подари на китаиския президент!и кво?

nobody

с американски процесор, с американска ОС, с южнокорейски екран, произведен в Тайван или Китай по поръчка, както десетките марки - знайни и незнайни в DX, които можеш да си ги поръчаш и с 5 дисплея, ако бройката е над 1000 примерно :) Егаси и ''руския смартфон'' - ти наред ли си изобщо, че да даваш това недоразумение за пример в което на всичкото отгоре няма и нищо, ама нищо руско ?!

Този телефон е толкова руски, колкото български беше новият компютър "Правец", който едни тайванци сглобиха по поръчка на една наша фирма по случай юбилея на "Правец-82" преди 2-3 години.

И къде ще падне калпавия руски боклук? Дано да е върху Путин!

Техника. Случва се да откаже. (Все пак, като падне, дано да не е върху моята къща.)

Рестартирайте бре! Ако не стане - безплатен update на windows 10 и ще оправим бъга.

Я как наскачаха русофобите (фобия значи страх)! Изгубили контрол - изгубили, случва се, може да успеят да го овладеят може и да не успеят, ама нещо не се сещам а друг такъв случай с прогресите отдавна, от 20 години летят и са стабилни. Сами се сещате, че всички са застраховани и загуба в пари няма да има.

Абе те един цветен телевизор не можаха да направят за толкова години, вие искате ракетите за космоса им да са успешни. Всичко що е техника и руско е от боклук, по-боклук.

Т*ар, тези хора са направили над 70 процента от всички ракети които изобщо са извели нещо в космоса. Не забравяй, че и американците ги ползват.

Ползват ги, понеже е по-евтино да си ги купят от Азия отколкото да си ги строят сами. Точно както и с телефоните.

Хората летят в космоса бе серсем! Ние пълзим в калта и се занимаваме с мутри-премиери, телевизии и съдебни изпълнители... В крайна сметка нали знаеш - човек е толкова голям колкото големи са мечтите му!

Бе тая джаджа дет се врътка, така безконтролно колко кила тежи? Нещо не намирам инфо

Нищо Руско не струва. Жалка държава.

Ти и ние, сме цъфнали и вързали :) Нема що.... Европеецо... :)

На никой да му прилича панела за управление да е като произведен от американците в началото на осемдесетте години?

Българите сме най-бедни, защото не харесваме всички единно Россия и затова не преуспяваме като Армения, Беларус и Казахстан. Русофилистична логика. Дрънка направо.

ти в казахстан бил ли си че да говориш?освен че е световен износител на мед казахстан е огромна държава-9тата в целия свят и е богата на полезни изкопаеми и не е чак толкоз добре.а специално беларус така е цъфнал че остава само да върже с ония диктатор начело.те са следващата украина.за армения нямам познания и не мога да споря.

Всички сме гледали Борат. Знаем какво е в Казахстан.

България ще се оправи ГА възкръсне правешкия пипон и върне топливотата и апк-тата да има от къде да краде на воля бг русофилистика. До тогава - глаааад мори добитъка. глад и английска реч.

Четейки комнтарите разбирам защо българите сме най-бедни, най-глупави и най-нещастни... За съжаление ще трябват десетилетия да се вдигне нивото на нацията до това, което беше преди началото на "прехода"

И какво беше тогава нивото? Гъзолизци партийци и работещи бедни :) А мерси

А сега работещите богати ли са? Който е по-свестен и/или по-амбициозен се е изнесъл в чужбина, останалите живуркат както могат - кой работи за жълти стотинки, кой краде на дребно, кой пие по цял ден в кръчмата... направо разцвет. А, пропуснах - една цяла пасмина по цял ден цъка в интернет в услуга на едни или други господари и смята, че жълтите стотинки, които и подхвърлят са цяло състояние.

Още един "славен" миг в руската космическа история.

Изчакай няколко часа и някой ще почне да обяснява как хамериканските военни правели опити някъде в пустинята Невада и изгорили руската навигация с топ-секретни лазери...

Ми тя Невада е от другата страна на земното кълбо, спрямо Байконур. Той лазерният лъч само по права траектория се движи. Няма как да заобиколи и да тресне Прогрес. Нещо друго е станало, може би някой гълъб се е блъснал в машината, където клюнът му се е забил в алуминиевата обшивка на Прогрес. Получила се е дупчица, която заради високата скорост бързо увеличава диаметъра си, Прогрес се разхерметизира, но в космоса и започва да пада. Най-вероятно обаче ще падне в Невада, тъй като цялото това изпълнение е предварително замислено. Целта е провокация! ЮеС арми обаче няма да се поддаде на тази глупава руска шега.

Бих искал да го "обичам" този пишман дописник, дето е паднал на цимента :-) "Засега специалистите остават на мястото си"... все едно, върху тях ще падне макината :-)

... падне върху вдна част Парламента, втора върху Президентството, трета върху Позитано и последната - до Позитано, върху Стамболийски. Оттам рикошет и върху кулата срещу Халите. Баси кефО неземен...

Смех! Бахти и специалистите.

Чета коментарите и не мога да повярвам колко ли промит трябва да си, че да мразиш толкова, дори когато става въпрос за покоряването на космоса, където САЩ и Русия вървят ръка за ръка. Дори НАСА и ЕКА изразиха съжаление. Имам чувство, че всички от форума на Дневник са се пренесли в ДИР и плюят срещу Русия та пяна им излиза от устата :)

Виж сега, не пробвай номера с добрата Русия. Шапка им свалям за космическата програма, че си я развиват, но ти не бъркай космическата им програма с имперските им амбиции. Различни неща са.

Дали е добра или зла Русия, няма значение в тази новина. Единствено има значение, че ти и други се изходихте в новина, нямаща нищо общо с анексирането на Крим. А постовете ти са показателни за определението "платен трол".

Виж сега, и нещо друго разбери - ти и всички явни и скрити руси, русофилки, съветки и подобни антибългарски минетки: благодарение на "братската дружба" страната ни е 50 години след Европа...

Поредния откачалник. Пука ми за Русия толкова колкото ми пука за тебе. Стани от дебелия си зник и престани да се жалваш и обвиняваш другите са собствените ти несполуки в живота.

Жалко. Дано го овладеят. Въпреки, че русофилчетета, няма да могат да си затворят устата след това. ;)

Хубава работа, ама бушменска......

-Тате, тате колко струва товарния кораб "Прогрес М-27М" -Милиони сине, милиони... -Ех да падне един и в нашия двор.

Ма как тъй шъ пада? Сигурни ли сте? Да не е провокация на запада ? Този апарат е сделан в СССР , пардон Русия и не може ей така да пада. Може би му е изкомандвано - кръгом и пак напред. Тъй ще да е.

А бе пичове. Аз мразя работническо-селската власт на олигарсите също. Ама защо баш на космически теми ги плюете блядовете - това им е едно от малкото културни и успешни занимания. Случва се техниката да се чупи - какво да се прави? Не мисля, че космическата програма на "братушките" спада към кусурите им - дори напротив. Едно е да мразиш имперските им амбиции, друго е да се подиграваме на нищо незаслужили добри инженери. Верно, че откакто се изпокараха с украинците и космическата им програма забуксува, но опитват хората - не е срамно.

Безсмислено е, няма да те чуят. Това е някаква зараза плъзнала из цялото българско интернет пространство. Български нещастни цървули седнали да обсъждат САЩ и Русия, а не си виждат собственото мизерно положение. Преди 10-15 години се деляха и плюеха на червени и сини, сега се делят на путлерасти и кравари. Щяха да са смешни, ако не бяха толкова жалки.

Не, че не си прав. Прав си. Ама не съм те виждал да защитаваш американските ракети, като имат дефекти. :)) Тогава блядките си плюят на воля и това си е нормално, или? ;) п.п. И да, техника е. Винаги нещо може да сдаде багажа неочаквано.

Ми напротив - на Илон Мъск му правя непрекъснато евала - ако не за друго, поне затова че зад него не седят всички ресурси на държавата, а въпреки това се справя доста по-добре от цели държави. И мурзилките като плюят гледам да драсна някой ред - не, че има смисъл - те плюят за пари, което обезмисля всякакъв спор така или иначе.

Пич, доколкото съм имал по близки контакти с руснаци ми е направило следното впечатление: върви лафа, Къде по задушевно къде не до момента докато не им кажеш, че не са по по най, и има области където са далеч назад къ опашката. Тогава без значение от образованост, култура и т.н почват да те гледат по лошо и от Хитлер. Та и тукашните русофилчета глътнат малко въздух и почват едни....та истината е че в момента Русия не е водеща сила в космоса от едно 20 години. Иначе техниката се скапва в най неподходящия момент и по начин който нанася максимални вреди. Без значение кой я произвежда

И 100 години да минат, блядовете няма да могат и един телефон да направят, който да работи като хората...

При руските получовеци всичко е укази и нареждания на сатрапите на кочината им. Дори да се построи един колхозен клозет е необходим указ на другаря Путин. И всичко е в бъдеще време. Всичко е ЩЕ при пияните алкаши.

Сега някой безроден русофилистик ще напише: "Да ама вие българите и толкова нямате".

ПИПО

А ти какво написа?

Ще напиша само следното: Ако за всяки успешен запуск на руската космическа програма се пускаше поне по една новина, русофобите вече щяхте да сте измрели от злоба.

Запуск казваш...

Да не би да е свързано със секретната мисия на американския космически дрон?

Дронът още чака да монтират РУСКИТЕ двигатели на хамериканската ракета-носител.

баба ти това го чака, дронът не :)

Аерофлот само с Боинг и Еърбъс, Медведев с Айфон, руснаците със западни коли и телевизори. Дъщерите на Путин омъжени за западняци. Само една шепа бг русофилистици тук се зъбят и пенят по 24 часа на ден колко била велика Русия хихихихи. Волен защо си купи апартамент в Париж, другари? Защо не си го купи в Масква?

BRAVO ZA KOMENTARA

Понеже твоите дрънканици нямат нищо общо с темата, да напиша нещо за руското производство: Днес министърът на отбрана Шойгу е наредил да се започне производство на нови свърхзвукови самолети Ту-160. Нали се сещаш, същите тия, с които Рогозин следващия път ще лети към Гейропа.

....Рогозин или внуците му ??....???

Хахаха някакъв наредил, някой да направи нещо и отново ЩЕ ЩЕ ЩЕ ще ще ама не ще :). Ту-тата вече са забранени по летищата в белия свят.

то производството с нареждания ли става?или с работа?само чета как ще започне пак да се произвежда заз и как ще бъде като мини и волксваген.ама всичко е със ще.като стане тогава.писна ми да чета как ще стане това или онова.щяхме да живеем в развитото комунистическо общество преди поне 20 години а гледаи кво чудо ни доиде до главата.чакахме по 20 години за една лада или още по лошо-москвич-или по лошо -заз и една панелка.това ни бяха мечтите.японците,китаиците,американците,германците не говорят-бачкат.да сте чули такива гръмки изказвания от тяхна страна?само русия използва това ще,ще,ще,ще.русия поне ракети можеше да прави и водка.а сега остана водката.разбира се че се случват неуспехи и тогава си признаваш грешките,затваряш си плювалника и започваш да работиш за оправяне на проблема.дано тая камара желязо не падне върху европа че голямо мазало ще стане.

Ше лети ако първо не падне и го пуснат да види свят, иначе най много до сибир да отиде или крим. Помия руска!

Тоя път хората с батута се изложиха... И точно като бяха натоварили георгиевски лентички и прочие празнични фишеци. Хубаво, че няма хора в него. Космоса стана рутина вече, повече внимание обръщаме на прогнозата за времето, отколкото на това кой излетял, кой се приземил... Рутина, рутина - и на, сакатлък... Е, хубавото е, че такива сакатлъци ни подрязват високомерието, че хората сме голямата работа и че подреждаме света както си щем.

Хората с батута ги търси доста по-назапад. Същите, дето в момента плащат десетки милиони долари за място в "Союз". И ще продължат да плащат още доста време!

Прекали са се руснаците. Доларите не струват и хартията на която са нарисувани. Питай, твоите другари тука. А, като се разпадне САЩ, утре, вдругиден и толкова няма да струват. Четете си точките бе, хора.

Както казах преди 3 дни - ВКЛ./ИЗКЛ...

Малиии, дано падне в нивата на Нане...