Българска технологична компания си поставя за цел да създава компютърни игри и обучителни програми от най-висок клас. „Pillars of History“ е новият амбициозен проект на разработчиците от „Трайтън студиос“.

Играта е историческо RPG, базирано върху историята на България и Балканите. Проектът е насочен към всички изкушени от историята и наред с невероятните приключения разкрива миналото на балканските народи в ранното средновековие – суровия 8-ми век.

Това е изключително благодатен на историческа информация период за младата, по това време, Българска държава. Разбира се това щеше да е поредната компютърна игра, ако екипът на Трайтън студиос не се бе заел с амбициозната задача да имплементира данните от стотици исторически извори за живота на всички тези народи, за техните социални, икономически, битови и културни взаимоотношения, опитвайки се да създаде не просто интригуващо RPG, а обучителна програма, която под формата на игра да учи изкушените от историята.

Проектът, чрез уникална поредица от факти, поставени в сюжетните линии на играта, ще дава огромно количество полезна информация, споделиха от българския разработчик. Четиримата създатели на Трайтън студиос – Еньо Зяпков, Иван Фортунов, Радостин Стойчев и Божидар Бакев – са провели 6-месечно проучване и ползват знанията на двама забележителни консултанти. Това са историкът Светлозар Теохаров, участвал в екипа на проф. Николай Овчаров по време на разкопките на Перперикон, и Милен Николов, директор на Регионален Исторически музей – Бургас.

Винаги сме твърдели, че историята е много по-интересна от фентъзито, защото е пълна със събития, които сега биха ни се стрували невероятни особено по начина, пресъздадени от древните хронисти. Затова смесихме впечатляващи истории, интригуващи исторически факти и умопомрачителния екшън на компютърните игри“, разказаха от Трайтън студиос, цитирани от technews.bg.

Гледайте трейлъра на играта >> >> >>