През последните няколко седмици геймърите свикнаха да получават безплатни игри. След обявяването на възможност за безплатен период за изтегляне на някои от заглавията на Epic Games, днешната добра новина идва от разработчиците Cloud Imperium Games.

Като част от завършването на работата по своя проект Star Citizen, те обявявиха две седмици свободен период, което ще представлява нещо като тест и за самата игра. До 2 юни всеки може да създаде свой акаунт и да пробва да лети с космическите кораби, създадени в играта.

Разработчиците разказват, че такива се създават ежедневно и за геймърите ще е много интересно да изпробват всички нови модели, инспирирани от различни филми, книги или дело на фантазията на дизайнери и програмисти.

В света на геймърите Star Citizen се очаква от много време. Зад нея стои Крис Робъртс, създател на едно от най-популярните заглавия в началото на 2000-те Wing Commander. Създаването й започна през 2012 година след събиране на 2 милиона долара в Kickstarter, които до момента са се увеличили до внушаващия бюджет от 286 милиона, събран от над 2 500 000 отделни дарителя.

През годините заглавието се променя и усъвършенства много, но все още не е пуснато официално, а за него се пускат само отделни версии. Една такава можете да изпробвате и вие до 2 юни.