Хенк Роджърс не е популярно име, но на него дължим популярността на играта Тетрис. През 1988 г. той попада на нея по време на изложението CES и заедно с нейния създател, Алексей Пажитнов, я доразвиват и до днес държат лиценза за нея чрез The Tetris Company. Пред CNET Роджърс разкрива, че след като преживява инфаркт през 2005 г. решава да се концентрира върху филантропия и футурология.

Днес Роджърс е сред големите поддръжници на идеята да се премине към 100% възобновяема енергия. Той работи много това да стане за целия Хавай и да е пример за останалите, че е възможно. Целта е това да се случи до 2045 г. Самият Роджърс си е поставил за цел неговият личен живот да е преминал изцяло на възобновяема енергия до 2020 г., което включва и начини да балансира замърсяванията докато лети със самолет.

Това е само част от плана му за спасяване на Земята. Друг елемент е създаване на нови, по-добри и екологични батерии. Те трябва да могат да се използват за всичко - от смартфони до автомобили и сгради. Като трябва да има и възможност за резервен план, например излишната енергия, която се събира от соларните панели да се превръща във водород.

Следващата стъпка е "резервни копия" на човечеството на Марс и Луната. 96% от скалите на тези две места са със същия химичен състав като тези на Хавай. Затова мястото е добро за тестове за създаване на космически бази.

Роджърс иска през следващото десетилетие да изгради и лунно село, което да помага за изучаване на Луната, но и да е база за бъдещи полети до Марс. Той добавя, че знае, че всичко това звучи твърде амбициозно, но е по-важно да се приеме, че пред човечеството има голямо бъдеще и че не трябва да се търси вина кой е довел до многото проблеми днес, а да се работи усилено, за да се решават.